Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Van köztetek olyan, aki úgy esett teherbe és szülte meg gyermekét, hogy akkor éppen nem álltak a párjával jól anyagilag? Megbánta? fórum

Van köztetek olyan, aki úgy esett teherbe és szülte meg gyermekét, hogy akkor éppen nem álltak a párjával jól anyagilag? Megbánta? (beszélgetős fórum)

1 2
2011. okt. 26. 21:16
Mindkét gyerekem úgy fogant és úgy is született, hogy nem álltunk sehogy anyagilag. Sose volt úgy, hogy ne lett volna valahogy. Nem bántam meg. Sőt, azt bántam meg, hogy harmadikat nem vállaltunk be. A házasságunk elején még 4-et szerettünk volna, csak közben kifutottunk az időből.
2011. okt. 24. 13:09
Nagyon sajnállak,tudom jól mit érzel most.Én már nem tudok többet mondani,tanácsot adni,most már neked kell döntened,de minnél hamarabb,mert ha úgy döntenél,hogy nem tartod meg,jobb minnél hamarabb,hogy ne fájjon annyira!Remélem megoldódik a helyzeted,és pozitívan.Ja csak még egy valami,nem az a kis pici lény kérte,hogy megfoganjon,ti hibáztatok ebben,ne "ő" igya meg a levét!
52. afebf8bad7 (válaszként erre: 51. - D71ef05a8e)
2011. okt. 23. 20:31
Nagyon aranyos vagy és mindenki aki biztat engem, még most sem tudom hogyan alakul majd , most többnyire csak sirok annyira szomoru vagyok és csalodott főleg magamban amiért igy hezitálok, másrészt a párom ( ha lehet igy nevezni) egyik percről a másikra ilyet mond és tesz...
51. d71ef05a8e (válaszként erre: 48. - Afebf8bad7)
2011. okt. 23. 20:04

Kedves Penky81!


Kicsit furcsa lehet, hogy pont én válaszolok, hiszen én indítottam ezt a témát, azt is tudom, hogy illik ilyenkor azt írni, hogy ez a Te döntésed, ami persze igaz is, mégis, aki kérdez, és tanácstalan, azon vajmi keveset segít. Így mégis azt mondom, hogy ha már megfogant benned az a kis élet, ne öld meg semmiképp! Biztos, hogy a párod viselkedése is megérne egy misét, de ha az ő rossz döntésén nem is tudsz változtatni, akkor nem marad más , mint hogy te ne dönts rosszul.


A leírtak alapján tényleg sok lehet egy embernek az a teher, ami anyukádon van most, de biztos vagyok benne, hoyg egy olyan házban, ahol három nő él, még ha reggeltől-estig dolgozik is mindhárom, nem kell meghalnia egy gyermeknek, mert rá már nem jut energia. Ahogy - és most előre is bocsánatot kérek a nagyon durva hasonlatért - édesanyátokat sem fogjátok kitenni majd a házból, ha esetleg ő fog öregen rászorulni a napi többórás gondozásra. Nem neki szülöd a gyereked, ez igaz, de azt se felejtsd el, hogy régen természetes volt, hogy az asszonyok besegítettek egymásnak, így kerek a világ. Persze a végén úgyis te döntesz, de mérlegeld, mi okozna egész életedre kiható nagyobb lelki gyötrelmet, ha anyukád segítségét igénybe veszed ismét, vagy ha elveteted ezt a kicsit.


És aztán, ki tudja, mit hoz a jövő, 9 hónap hosszú idő, senki nem születik anyának, és végképp nem születik apának, még akár fel is nőhet a feladathoz az a férfi, aki most csúnyán bepánikolt, és ilyen méltatlan dolgokat mondott.


Én februárban estem teherbe, és sokat rágódtam hasonló anyagi problémáink miatt, ahogy most is, aztán, amikor a 10. héten missed ab lett a terhesség vége, úgy éreztem, egy darabot szakítottak ki a szívemből, és azóta sem bocsátom meg magamnak, hogy akár egy pillanatra is úgy éreztem, rosszkor jön ez a baba....:( Épp ezért szeretném magamat testileg és lelkileg is rendbe tenni, hogy soha többet ne érezzek így, akármilyen körülmények között érkezik is hozzánk a következő....

50. afebf8bad7 (válaszként erre: 49. - D4fe0b6bc1)
2011. okt. 23. 18:15
Igazából még nem készültem rá fel, annyi teher van rajta, szivem sem lenne most ezt igy felhozni :'( Tudom igy meg csak egyedül örlődöm... annyi mindent kéne átgondolnom de egyenlőre csak azon vagyok kiakadva hogy akivel 4 évig összetartottam az most csak ugy dobbant mellőlem... :( és nem ért meg..
49. d4fe0b6bc1 (válaszként erre: 48. - Afebf8bad7)
2011. okt. 23. 18:01
Hát anyukádat megkérdezted már,hogy elválalná e a picit?Gondolom úgysem rögtön mennél vissza dolgozni.Addigra pedig az első gyereked is nagyobb lesz,akivel már nem lesz annyi gond.Mindenképp azért szorítok,hogy tartsd meg!Én nekem még annyi segítségem sincs,mint neked!Mindent magunknak kell megoldani,és hidd el meg lehet,Amikor a nagyobbik fiam volt 1,5 éves külön mentünk a párommal,5 hónapig egyedül neveltem a gyereket albérletben,mellette dolgoztam és két iskolába jártam.Csak akarni kell!
2011. okt. 23. 17:52
Nagyon aranyosak vagytok, én is igy gondolom mert bárhogy is elváltam azota az előző kapcsolatban legalább a párommal együtt vártuk a picurt!! Viszont azota már tudom milyen egy gyerekkel és mi mennyi, és ne értsétek fére nem akarok anyagias lenni , mi is szerény körülmények között nevelkedtünk!! De jelenleg 3 müszakban melozok amit ha anyu nem vállalná a lányom hogy itt lakunk akkor nem menne, ráadásul a nővérem is itt lakik és sajnos a kisfia betegen született, ő is csak azért tud dolgozni mert anyu igy segit, őszintén szolva nem lenne fair ha anyunak szülnék megint ...ráadásul már tudatosan .. a másik dolog hogy ők is nehezen jönnek ki anyagilag pedig én is adok pénzt!!A párom részéről meg senkire nem számithatok aposom pénzes ugyan de érzéketlen még a saját fiával sem beszél, nem hogy velem... (((
47. d4fe0b6bc1 (válaszként erre: 2. - D71ef05a8e)
2011. okt. 23. 17:44
Ha a gyerekvállalással addig vártam volna,hogy meglegyen a tökéletes háttér,akkor sosem szülnék gyereket!Mert tökéletes háttér sose lesz,mindig lesz még valami ami hiányzik ahhoz,hogy gyermeket vállaljon az ember.A másik pedig,hogy ha meg is vannak az alapok,és jön a gyerek,utána is elveszítheti az ember a munkahelyét,meg mást is.Szerintem felesleges a tökélyre törekedni.A gyerek nem kerül annyiba,hogy ne tudjunk gyermekvállalás után lakást venni,vagy továbbtanulni.Szertintem gyerek mellet is lehet ugyanúgy karriert építeni,stb.Én nem gondolom,hogy egy gyerek ilyen szempontból befolyásolja az ember életét,kivéve,hogy akkor már van ok,hogy miért.
46. a14deb9047 (válaszként erre: 39. - Afebf8bad7)
2011. okt. 23. 17:42
Csak úgy csendes válaszként megjegyezném, hogy feküdjön föl ő a csikóra...
45. d4fe0b6bc1 (válaszként erre: 43. - Afebf8bad7)
2011. okt. 23. 17:37
Hátha ebből erőt merítesz:mi is albérletben élünk.Ha akkoriban a párom tényleg elhagyott volna,egyedül maradtam volna a két gyerekkel,de nem érdekelt az sem,csak a bennem fejlődő kicsi lény!Hidd el nem maradnál egyedül,biztos lenne aki támogatna,a szüleid is ha meglátnák a második unokát,másképp gondolják majd a dolgokat.Én abszolút nem bántam meg a gyönyörű kisfiamat,igaz nehéz anyagilag,de ne a pénz döntsön akkor sem egy gyerek életéről,én legalábbis így gondolom.Lehet hogy most nem fényes az anyagi körülményetek,de lehet jobb is majd.Ne a körülmények befolyásoljanak,hanem amit te érzel magadban.Ha fáj a szíved érte,ne vettesd el,mert egész életedben bánni fogod!
44. a14deb9047 (válaszként erre: 41. - Afebf8bad7)
2011. okt. 23. 17:32
Úgy tűnik, ő ebből a kapcsolatból kilép, ha törik, ha szakad; és ez a tanfolyam jó ürügy a számára. Rajtad múlik, mit bír el a lelkiismereted, illetve az erőd a jövőre nézve. Feltéve, szembe tudsz-e nézni vele.
43. afebf8bad7 (válaszként erre: 42. - D4fe0b6bc1)
2011. okt. 23. 17:30
én is ebben reménykedem sajnos a szüleim az előző válásom miatt biztos hogy nem támogatnák az ötletet... sajnos!!! Kezdem ugy érezni hogy egyedül maradtam teljesen fogalmam sincs mit tegyek :((( teljes káosz van bennem!!
42. d4fe0b6bc1 (válaszként erre: 39. - Afebf8bad7)
2011. okt. 23. 17:26
Nem is értem komolyan mondom!Egy gyermek élete hogy lehet fontosabb egy tanfolyamnál???Persze most még a pocakodban van,és még csak picuri,de egy élőlény!Én telejesen biztos vagyok benne,hogy nem vetetném el,főleg azért mert az apuka így áll a dolgokhoz.Ráadásul a szüleidnél laksz,ahol gondolom kapsz segítséget.Ne azt nézzd,hogy a párod mit mond,hanem a szívedre hallgas!!!Egyedül is képes leszel felnevelni őket,ha úgy alakul!Pasi meg van annyi,mint a bűn!Gondolj arra a pici életre aki benned van,belőle nem lesz mégegy,ha megkérdezhetnéd biztos élni akarna.Hozzáteszem mi sem állunk jól anyagilag,mégis bevállaltuk a másodikat,annak ellenére tartottam meg,hogy a párom nem akarta egyáltalán,mégis eggyütt vagyunk.Hátha a te párod is meggondolja magát!Remélem segítettem.
41. afebf8bad7 (válaszként erre: 40. - A14deb9047)
2011. okt. 23. 17:17
Hát igen ezt én is igy látom ... Csak sajnos nem tudom erről meggyözni ... egyedül meg egy gyermekkel nem igazán merném vállalni... ilyen még soha nem volt velem nagyon megdöbbentett a viselkedése :( nem tudom mit tehetnék :((((
2011. okt. 23. 17:10
A baba nem olyan, mint egy macska, hogy mégse akarom, odaajándékozom a szomszédnak, vagy irány az állatmenhely... Nem kötelezhet arra, hogy ölesd meg a már megfogant életet.
2011. okt. 23. 17:00

Sziasztok!! Uj regiző vagyok és pont egy ilyen fórumot kerestem röviden leirnám kicsi történetem mert bár sok hasonlot olvastam az enyém szerintem speciális :(

Ott kezdeném hogy nagyon vágytam már második babára 4 éve vagyok a párommal , elég sok minden zajlott le a kapcsolatunkban amég ugy éreztem tegnapig hogy minden oké, nekem előző házasságombol van egy 5 éves kislányom, 30 vagyok és ugy éreztem jöhetne már a tesó. . . ami most meg is történt hogy teherbe estem , elősször a párom is velem örült, csak közben felvették egy tanfolyamra és kiderült pont 9 honapig tart , novemberben kezdődik. ez idő alatt 50 ezret fog havonta kapni, és most azon vitáztunk össze hogy ő elhalasztaná mégis a babát ugy 3 évig és most inkább ne tartsuk meg . mostanra a vitánk odáig fajult hogy azt mondta döntsem el mit akarok tartsam meg és akkor neveljem a kettőt mert ha végez a sulival 3 évre kimegy külföldre, és nem akar most ezzel bajlodni :'( a történethez még annyi tartozik hogy nem lakunk jelenleg együtt 2 év együttélés után tavaly hazaköltöztünk én is a szüleimhez és ő is mert egyedül én kerestem és sok volt az albérlet! Teljesen tanácstalan vagyok, a szivem megszakad!!! :((

2011. okt. 23. 16:57
A fiam már az új lakásba született: volt egy rácsos ágy, 3 garnitúra ruha, paplan 2 huzattal és egy pléd, 30 db textil pelenka, 2 kislábas, 2 cumisüveg, néhány pelenkabetét, később 1-2 csomag műanyag pelenkavédő. Ennyi volt a "kezdőcsomag"... Jól megvoltunk...
37. f758a7200f (válaszként erre: 33. - Tótágas)
2011. okt. 23. 16:53

:))))))


Ez igaz, az enyemeknek voltak mindig jatekaik megis a legjobb jatek az a muanyag flakon volt!!!


Ebben tenyleg minden gyerek egyforma

36. f758a7200f (válaszként erre: 31. - A14deb9047)
2011. okt. 23. 16:49

Koszi:) igazabol a fiame volt, egy kedvenc "szemetkaja" edesseget kellett atszabnom, ilyen kesz rolobol keszult es csak megtoltottem egy tejszin/etcsokis kremmel, a labai krumiri keksz es a szeme cukorka. Mondhatom, elvezte hogy kulon engedelyt kapott hogy ilyet egyen, altalaban tiltom oket minden ilyesmitol (nem baj, annal nagyobb volt az orom:DDD)


Erdekes, az olyan gyerekek mint az enyemek, ahol anyu direkt nem vesz baromsagokat, amikor mas szulinapjan vagy a sajatjan van, csak ugy donti magaba a kolat es ketpofara chips...nem baj, nincs olyan gyakran szulinap:)

35. a14deb9047 (válaszként erre: 29. - A14deb9047)
2011. okt. 23. 16:06
És megjegyzem: ebben a 6 m2-es szobában volt egy franciaágy, gyermekszobabútor, ami állt egy komódból, egy íróasztalos- és egy kétajtós szekrénykéből. Amikor megmondtam örömmel a lakástulajdonosnak, hogy babát várok, azonnal felmondott... Egy új mosógépem volt még, bár a ruhák jórészét patyolatban tisztíttattam, mivel nem engedték kimosni. A másik kisszobában szintén egy fiatal pár lakott, a nagyszobában házaspár két gyermekkel... Jó kis lakás volt :) A férj zenészként tevékenykedett :))
34. beatav
2011. okt. 23. 12:02
10 éve azért vállaltam egy varrodában munkát(pedig nem szakmám) mert tudtam a 2.hónapban vagyok.Albérletben laktunk,lakunk a mai napig.A párom dolgos ember,rá lehet számitani!Sosem éltünk jómodban de akkoriban voltunk talán a legszegényebbek.Nem bántuk meg!!!Sőt, az az idő a bizonyíték arra,hogy "meg tudunk állni a lábunkon"!
2011. okt. 23. 10:33

Egy érdekesség.A múltkor olvastam egy cikket arról, hogy"mennyibe kerül egy gyerek?"

Az egyik család lakótelepi kislakásban kb csak annyit költött a gyerek születésekor amennyi az anyasági segély.Körzeti orvoshoz járt,ügyeletesnél szült az asszony,és szerinte úgyanolyan jó ellátást kapott mint a "fizetősök".Kiságyat, kádat,ruhákat az ismerősöktől,rokonoktól kapták.Textil pelenkát használna(megsporólnak havonta sok-sok ezret)Játékra nem adnak ki pénzt,megteszik az üres kimosott műa flakonok,dobozok,nagyobb 8pl desodor,mosószer stb)kupakok amiket egymásba tud rakosgatni.

A másik(jómódú)pár több mint 3-5 milliót költött orvosra, babaszobára,kellékekre,ruhákra,"interaktív"játékokra stb.

Én nem tudom melyik baba boldogabb???????

A lakótelepről van kiút,van remény jobb életre...de mi van ha a jómód elillan???

2011. okt. 23. 10:29

Nem én estem teherbe hanem a feleségem ....

Akkor nekunk volt egy ágyunk, egy hűtőszekrényünk, egy üres TV-s dobozunk (az volt az asztal) egy nagyon rossz állapotú szekrényünk valamint egy hokkedlink.

Egy pillanazra sem jutott eszünkbe a "besikerült" gyermeket elvetetni. Az én szüleim nagyon rossz anyagi körülmények között neveltek fel hármunkat, nagy szeretettben. Mindig hálás leszek nekik ....

Úgy vettem észre, hogy a "mindent" megadó szülők sajnos nagyon keveset adnak gyermekeiknek .... Nem a külön szoba, a TV, a számítógép, a legszuperebb játékok kellenek gyermekeknek hanem a szeretet, a biztonságérzet a törődés! Láttam már a szobájában unatkozó gyereket ahol TV és 4 millió játék volt és láttam fajátékkal játszó csillogószemű csemetéket linóleumos szobában ahol 5-en laktak.

Nem jó olyan helyre menni ahol a kilincs jobban csillog mint a gyermek szeme ......

2011. okt. 23. 09:53
Szervusz Gribedli! Régen láttam a nevedet! 8Jó a tortád, ez olyan, mint a Charlotte csak kicsit másképp díszítve...)
30. f758a7200f (válaszként erre: 28. - A14deb9047)
2011. okt. 23. 09:49

Hat ez durva:(((


De vigasztaljon a tudat, hogy lista megtalalasa nelkul is elofordulhat barkivel... Pl en sose vagyok biztos a husegeben, nem is voltam soha (velemszuletett rendellenesseg:DDD)...


Lenyeg hogy a vegen tokeletesen megalltad a helyed a szituban:)

2011. okt. 23. 09:42
Nem bántam meg... Bármennyit is szenvedtem az életben, az Ő szeretete, léte kárpótolt mindenért! A jólsikerült fiatalembert láthatjátok az adatlapomon - mögötte az óceán!
28. a14deb9047 (válaszként erre: 26. - A14deb9047)
2011. okt. 23. 09:39
És közben tudtam meg, hogy a férjem a "Jánossal és a várossal" megcsal - listát találtam speciális sorrenddel ellátva... (Lakás, gyerek, anyagi jövedelem, végzettség, stb. :(( 16-18 hölgyről volt szó.
27. slavi
2011. okt. 23. 09:38

Szia! Én nagyon szerettem volna hamar szülni, de nagyon nem jött össze. A páromnak nem volt munkája friss diplomásként. Én éppen elhelyezkedtem, és várandós lettem. A főnököm velem örült. De fogalmunk sem volt miből hogyan lesz az életünk. Császárral lett meg a manóm. Apukám adott rá pénzt, majd közölte, nem kell visszaadni. Apósomék varrtak baldahint hozzávaló ágyneműt. Mindenben támogatott minket a család. Hiába volt munkám csak gyest kaptam az semmi a férjem tanfolyamra járt azért kapott némi pénzt, alig tudtunk megélni. De soha nem bántam meg. Gyönyörű 2,5 éves a lányunk mindketten dolgozunk. A párom szoc.munkás, én óvónő és manó ott van velem egész nap.

Lakásunk önkormányzati, de ez nekünk elég.


Ha szeretnétek gyereket ne várd meg míg minden stimmel, nem lesz olyan sose.

2011. okt. 23. 09:33
Amikor teherbe estem, egy 6 m2-es albérleti szobában éltünk :)
2011. okt. 23. 09:30

Szia!

Mi is úgy vágtunk bele, hogy nem sok mindenünk volt-nekem volt munkám, párom épp befejezte az egyetemet(diákhitellel)-albérletbe laktunk.Így jött a baba.Nem bántuk meg, ha a körülményekre koncentrálunk, szerintem még most sem lenne gyerekünk.A páromnak ez nem is számítana annyira-de egy nőnél igen(életkora).Sőt úgy gondolom előbb is bevállalhattuk volna, most lenne egy nagy fiunk, és a munka tanulás mehetne mellette-csak oviig van kihagyás-azt a pár évet(3-4év) meg ki lehet bírni be lehet hozni később.Persze jó ha van segítség, nagyszülők barátok-akikhez lehet fordulni.Nálunk ők sokat segítettek-akár gyerekvigyázás, akár az hogy a gyereknek ültettek a kertben gyümölcsöt zöldséget-vagy kaptunk a házi csirkéből.Lehet ügyeskedni a pénzzel, ettől nem lesz rossz a gyereknek.Pl. én elfogadtam, ha ruhát játékot kaptunk más gyerekes családtól(van olyan ismerősöm, aki nem ad használtat a gyerekére).

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook