Vallás vagy racionalitás? (beszélgetés)
1,7 És prédikála, mondván: Utánam jő, a ki erősebb nálam, a kinek nem vagyok méltó, hogy lehajolván, sarujának szíjját megoldjam.
:-)
Nem vállaloksemmilyen közösséget az írásoddal.
Tömören:)
"Pedig az igazi hithú ember nem ítéli el a másik vallásos ember nézetét"
Előszőr is, lassan már milliószor el kell mondanom, de már nagyon únom: tudj különbséget tenni egy vélemény ami egyben takarja az adott ember szellemiségével nem közösséget vállalást és az itélés közötti különbség.
Annál egy kicsit okosabb ember mondása :-)
Pedig az igazi hithú ember nem ítéli el a másik vallásos ember nézetét.
Egy Isten van !!!!
Csak a tanítok mások, az én tanítom is van olyan jó mint a tied:-)
Ez egyszerűen nem igaz, ez egy mezei ezos szöveg. Aminek se vége, se hossza.
Hiszen ótömlőbe nem töltenek uj bort:)
"Jobb az Úrban bízni, mint emberekben reménykedni.
Jobb az Úrban bízni, mint főemberekben reménykedni."
Zsoltárok könyve 118.8-9
Mikor a kis nyugdíjas néninek 36.000,-ft a nyugdíja és fizesse be az egyház adót:-(
( Pl.: 5.000,-Ft)Ez szörnyű.
Én szerintem egy vallási vezetőnek példát kéne mutatni és nem a lóvét hajtani"adomány címen".
Azt gondolom, hogy a vallás egy jó üzlet:-)))
Sajnálom, hogy igy gondolod.
Inkább arra ösztönözlek:
hogy nem minden az, mint aminek látszik:) izlelgesdm és forgasd magadban.
"Holt a hit cselekedetek nélkül." Az a bajom ezzel,hogy akitől hallom az nem eszerint él.Mondhatni majdnem minden szent fazék csak prédikál. Tisztelet a kivételnek mert ugye vannak olyanok is.
Vasárnaponként szoktam nézni a tv-ben a "Sokszínű vallások című műsort" olyan szépen elmondják a dolgokat. De mi következik utána a valóságban?
Vagy ott az ATV. na az meg egy másik jamboree. Hol a hit? Én azt látom,hogy azok akik komolyan gondolják a hitet magányosak és csak önmagukban tudják Isten szeretetét gyakorolni.
Drága Bernice! Aranyos vagy, de nekem Krisztus, Szűz Mária, Isten mind egyet jelent a szeretettel és ezen nem tudok, de nem is akarok változtatni
én már így fogok meghalni:))
hát..én nem ajándéknak érzem,mert az ott van mindenhol...vagy érte nyúlsz vagy nem nyúlsz érte
vagy ugyis mondhatnám, beengeded az életedbe vagy nem engeded be
de mindenképpen azért engeded be mert valamilyen formában szükséged van rá
előbb-utőbb mindenki beengedi, ha máskor nem, az utolsó órájában, pontosan azért amit folyton emlegetek, mert az ember gyarló és a végső örán nagyon be tud tojni...
További ajánlott fórumok:
- Kinek mi a tapasztalata: hogyan működik, ha a párjával azonos vallású, vagy egyikőjüknek van, másiknak nincs vallása? (Csak akit érint)
- A családomban a sógornőm jehova vallásba lépett át már vagy 20éve. Szeretném megtudni milyen vallás ez? Miben különbözik más vallásoktól?
- Az illúziók vagy az illúziók nélkűli életet vállasztod?
- Adóbevallás egyedül...a NAV oldalán vagy az Ügyfélkapun keresztül? Segítene valaki?
- Minek van elsőbbsége: a szólásszabadságnak vagy a vallás védelmének?
- Gyeden vagyok és kaptam az APEH-tól adóbevallás csomagot. Ki kell töltenem?