Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Vallás vagy racionalitás? fórum

Vallás vagy racionalitás? (beszélgetés)

❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
640. 6b006fc769 (válaszként erre: 634. - 166f85daae)
2011. szept. 5. 14:33
Bocsáss meg, de nem értek egyet az akaratának magyarázatával. Lehet, "csak" azt nem akarja, hogy világra hozz egy gyermeket. Lehet, hogy az a célja, hogy egy eldobott gyermek nálad leljen szeretetre. Persze eszemben sincs, hogy befolyásolni akarjalak, de mindig késztetést érzek arra, hogy egy dolgot a másik olda(ak)ról is megközelítsek. Ne haragudj, ha esetleg megbántottalak volna, nem ilyen céllal történt.
639. 166f85daae (válaszként erre: 638. - Gyopárka)
2011. szept. 5. 14:21
Ha van kedved leírhatod szívesen elolvasom életed örömét és tragédiáját.(de az ár amit fizetett örök életében elkísér)
2011. szept. 5. 13:08

akik közül az egyik, a kisebbik 22 évesen csodával

határos módon élt túl egy balesetet, de az ár amit fizetett örök életében elkíséri

637. gyopárka (válaszként erre: 636. - 166f85daae)
2011. szept. 5. 13:04

nem biztos hogy így lesz, de mivel nálunk nincs túl sok lehetőség egy fiatalnak, hagyom hadd menjenek ha akarnak...a szomszédaim gyerekei is mind távol vannak...

nekünk nem lett rögtön gyerek, sőt első terhességem elvesztettem és kiderült olyan bajom van, nagy valószínűséggel nem tudok kihordani gyereket...akkor sokminden megfordult a fejemben,ráadásul párom is én is egykék vagyunk és én 13 év után születtem, párom 16 év után...azt hittem sosem lesz saját gyerekem

akkor felvetettem a páromnak a dolgot,hogy fogadjunk örökbe, de ő hallani sem akart róla

többet nem beszéltünk erről, és aztán valahogy mégiscsak összejött a két fiam

636. 166f85daae (válaszként erre: 635. - Gyopárka)
2011. szept. 5. 12:34

"van két fiam, akik lassan élik a saját életüket és örülhetek majd ha ünnepnapokon meglátogatnak"

A soraidból kiolvasható a fájdalom, de ők akkor is a ti testetek gyümölcse.

Gondolj bele ha egy "idegen" gyermektől kapod ezeket 1000 szer jobban fáj.

2011. szept. 5. 12:28

mi is nagyon fájdalmas dolgokon mentünk keresztül, de számtalan jelét tapasztaltam a segítő szándéknak, így nemhogy megingott volna, hanem megerősödött a hitünk

sohasem büntetni akar...Isten sohasem büntet...olyasmi felé terel amitől jobb emberré válsz...

minket azáltal hogy elvesztettük akik a legdrágábbak voltak nekünk

benneteket a gyerekek által

én nem vagyok biztos benne hogy Isten nem akarja hogy legyen gyereked Marietta

az is lehet hogy egy idegen gyerekkel való kapcsolatból sokkal többet nyersz, mintha saját gyerek lenne

egyébként valaki azt írta a naplójában " a gyerekeket azért kaptuk Istentől, hogy felneveljük őket, azt adjuk nekik amit csak mi adhatunk, de sosem a miénkek"

én ezt nagyon igaznak tartom...van két fiam, akik lassan élik a saját életüket és örülhetek majd ha ünnepnapokon meglátogatnak

634. 166f85daae (válaszként erre: 633. - Fe3d58d788)
2011. szept. 5. 11:12

Kipakoltak.:-(((

Nem akarok örökbe fogadni,gyereket " ha a jó Isten nem akarja, hogy gyerekem legyen ne menjek szembe az akaratával"

Biztos valami más az utam.:-) Csak nem találom :-(

633. fe3d58d788 (válaszként erre: 632. - 166f85daae)
2011. szept. 5. 10:16

Én is megkérdeztem ezt, amikor a kislányom betegen született - ráadásul már orvosi segítséggel jött össze, tehát nem is nagyon akart lenni. Megingott a hitem. A férjem teljesen feladta a hitét.

Én azt mondtam neki pár nap gondolkodás után, hogy ezzel is célja volt. Lehet, hogy büntetni akart minket valamiért, bár ezt kétlem. Inkább valamit közölni. Azóta jobb a kapcsolatunk, jobban figyelünk egymásra. Apróbb dolgoknak is tudok örülni és a szeretet mindennél fontosabb lett számomra. A picurkám nagyon nagy szeretetet ad, és ez nagy boldogság. Mindenért kárpótol.

Bizonyára neked is lesz valami feladatod, vagy meg kell küzdened a gyermekért.

Mi lett a vége, műtét? Már semmi esély rá, hogy legyen baba? A szomszédoméknál a lánynak kivették az egyik petefészkét. Azt mondták nagyon nehezen lehet gyereke, ha egyáltalán lesz. Sok pénzért sok kezelésen volt. Ment el tőle baba. Már mindenki lemondott róla, csak ő nem. És most hat hetes a kislánya.

Őszintén szurkolok neked, mert számomra is a legfontosabbak a gyerekek.

Ha saját nem lehet, nem gondolkoztok örökbefogadáson?

2011. szept. 5. 09:46

Sziasztok!

Megvagyok és vissza olvasgattam miket írtatok.:-)

Jó hogy egymást tudjuk segíteni.:-)

Sokat gondolkodtam már azon, hogy "Isten" irányítja e sorsunkat?

Imádom a gyerekeket aki közelebbről ismer tudja, hogy az életem a gyerekek körül forgott 40 éves koromig.Mindig azt mondta,ha megtalálom azt a férfit aki érdemesnek tarok arra, hogy leéljek vele egy életet akkor de csak akkor szülök, mer egy gyereknek anyára és apára is szükség van.

Többen nem értettek ezzel egyet velem mert tudták mennyire imádom a gyerekeket.

2007-ben megismertem a páromat/férjemet Januárba, minden szép és jó volt. Éltük a szerelmesek napjait, boldogok voltunk/vagyunk. Augusztusba elmentem orvoshoz és közölte,hogy daganat van a méhemben :-(((

Itt vége tért egy szép álom.:-(((

Soha nem gondoltam,hogy ilyen büntetést mér rám a sors/isten.

Van egy lelkész ismerősöm, megkérdeztem tőle, hogy a gyermek az Isten ajándéka akkor miért is vette el tőlem ezt az ajándékot?

A válasza erre csend ...................... egy kis idő után megszólalt

-ne azt keresd miért vette el, ha nem hogy mi a célja ezzel?

Na nekem itt inogott meg a hitem Istenben.

2011. szept. 2. 20:22

de nem vagyok kattant:)))

persze ezt mindenki mondhatja magáról:))

630. gyopárka (válaszként erre: 620. - Ebe747bfaf)
2011. szept. 2. 20:20
értem, inkább azt mondanám érzem amit írsz, saját életemben azt tapasztaltam, ahogy telik az idő egyre jobban megvilágosodok:) mi miért történt a múltban és már a jelent sokkal hamarabb kapizsgálom és mostmár nagyon erősen érzem hogy sosem vagyok egyedül:)
2011. szept. 2. 15:53
Panna33! én is hiszem, hogy a tudomány is Istentől van és addig rendben is van, amíg jóra használják...ott kezdődik a probléma, ha visszaélnek vele
628. gyopárka (válaszként erre: 626. - Nyunya44)
2011. szept. 2. 15:50
üdv:)) igazad van :)
2011. szept. 2. 15:48

Noémi, még annyit, nem biztos hogy Apukád fog tudni rá válaszolni, a lelkek nem Isten, ők ugyan jobban látják az összefüggéseket mint mi, de nem tudnak ők sem mindent, van hogy ők is csak sejtik, vagy tippelnek

aki mindennek tudja az okát azt feljebb kell keresni...

2011. szept. 2. 15:47
Szerintem a kettő nem zárja ki egymást. Attól mert mondjuk vallásos vagyok, még itt élek a földön, nem kergetek kisded álmokat, és nem járok 10 centivel a föld felett. Tudni kell kezelni mindkettőt.
2011. szept. 2. 15:45

Szabonenoemi!Biztos hogy Apukád nem haragszik a döntésed miatt, ha valakin ezzel segítettél

ez a döntésed nem lehet oka

még nem néztem a naplódat,de nemsokára megnézem

2011. szept. 2. 15:35
vagy energiagombóc:)
2011. szept. 2. 15:34
az előzőekből látszik hogy maximálisan hiszek a szellemben...hmm...magam részéről jobban szeretem azt a szót használni hogy lélek, vagy energiagömböc:)
2011. szept. 2. 15:31

szellemidézéssel kapcsolatban ajánlom itt a hoxán

Miszti3 naplóját /2 db. van neki/ritkán ír bele de én ezt a naplóját szeretem "Szellemidézés - saját megélt élmények, tapasztalatok"

mikor tehettem volnaí, nem mentem el, már nagyon bánom, mert biztros vagyok most így utólag benne,hogy nem véletlenül találtam rá, biztos hogy a párom akart velem beszélni, de akkor nem esett le a tantusz, csak a későbbi dolgok döbbentettek rá, de mire megvilágosodtam:) már nem tudok menni, mert anyóst nem tudom két napra itt hagyni...így hogy megvilágosodott:) a férjemnek már nem is égető a dolog szerintem, most viszont már az én fenekembe nem fér egy zabszem sem, annyira szeretnék vele beszélni:)

2011. szept. 2. 15:20

a szövegolvasással kapcsolatban, találkoztam már hasonlóval, csak ott a szöveg eleje és vége helyes volt, középen meg össze-vissza voltak kevergetve a betük

az agy gyorsan folyékonyan tudja olvasni

ez számomra picit zavaróbb szöveg volt, mert nem volt meg minden betű,hanem mással volt helyettesítve, de az agynak csak egy-két pillanat kell hogy rákkattanjon és már megy is pörgősen:)

2011. szept. 2. 15:18

egyre jobban rá kell jönnöm,ha vissza gondolok az életemre,hogy valami vagy valaki irányítja az életemet és semmi sincs véletlenül!Minden dologra meg van a válasz és ez egyre erőssebben lüktet bennem.

Nem tudom értitek-e ,mert nehéz ezt elmagyarázni!

És akkor azt lehet mondani,hogy majd sok minden ettől fog függeni, miként és hogyan veszem az akadályokat?Hogy állok helyt az elém állított akadályok sorában?

619. ebe747bfaf (válaszként erre: 618. - Gyopárka)
2011. szept. 2. 15:14
szia:-)
2011. szept. 2. 15:06

Sziasztok♥

kicsit eltűntem, de most visszaolvastalak benneteket

én is sajnálom hogy Bernice eltűnt, nekem is az a sejtésem hogy nem ő töröltette magát

szerintem sem akart ő fölényeskedni, ha még úgy tűnt is a megnyilvánulása, szerintem most elvakultan hiszi azt amit gyakorol, lehet nemrég cseppent bele és most lelkes

két dolog történhet..vagy idővel változik vagy így marad...ha az igazságot keresi, változni fog

617. ebe747bfaf (válaszként erre: 597. - 166f85daae)
2011. szept. 2. 14:42
Ne legyen rossz napod!írd le ami bánt és segítünk!!!
616. ebe747bfaf (válaszként erre: 606. - 6b006fc769)
2011. szept. 2. 14:41
Nekem ez egy válasz és így ahogy le van írva ,mert elhiszed ha látod és ha hiszel valamiben akkor meglátod!!!
615. ebe747bfaf (válaszként erre: 613. - Fe3d58d788)
2011. szept. 2. 14:38
Elolvastam,hát nem lehet könnyű!!!!
614. 6b006fc769 (válaszként erre: 613. - Fe3d58d788)
2011. szept. 2. 13:42

hiányzik is, de több is van valamiből /nem egy kromoszómára gondolok/

ha már a hiszünkről beszélgetünk, szerintem semmiképp nem bűn a szervdonáció. ha meg a testben való feltámadás a kérdés: Isten meg fogja oldani ezt a kérdést, amikor arra kerül a sor. Én azt hiszem, hogy a tudomány is tőle van, főleg amikor segít másokon.

613. fe3d58d788 (válaszként erre: 611. - 6b006fc769)
2011. szept. 2. 13:15
Valóban nem büntetés. Imádnivaló kis szeretetgombóc az én kis tündérkém. Arra gondoltam, hogy mivel szerv lett kivéve Annánál is "hiányzik valami".
612. fe3d58d788 (válaszként erre: 610. - 6b006fc769)
2011. szept. 2. 13:09
Sem a várandóság alatt, sem előtte és utána nem élek ezekkel az élvezeti cikkekkel. Nagyon tudatosan készültem a terhességre és nagyon vártam a picurkámat.
611. 6b006fc769 (válaszként erre: 608. - Fe3d58d788)
2011. szept. 2. 12:44
Most olvastam el a naplódat. Különleges nehéz feladatot kaptál de nem hiszem, hogy büntetés! Nagyon felnézek rád!
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook