Vallás vagy racionalitás? (beszélgetés)
Na most vajon mit gondoltok rólam?
OSHO,Biblia,Müller Péter,Lukácsi Béla, stb.
Jó nagy káosz van nálam :-))))))))
Mert érdekel miről mit gondolsz.:-)Tetszenek tmoni és gyopárka,panna33 és csípte Bernice hozzászólásait.
Igazán nem akarok Én senkit megbántani.
Van egy barátnőm vele szoktam ezekről a dolgokról filozofálgatni.
Református volt,egészen addig míg a templomba a lelkész közölte, hogy az asztrológia az egy szekta.
Ő asztrológus és a Budhizmust vallja vallásának/hitének. Hisz Jézusban.
Ő jól elvan ezzel a hármassággal.
Miért? Azért mert úgy gondolog megsértődök vagy azért, mert érdekel amit írok?
Ha az első, akkor attól ne félj. Nem vagyok olyan sértődékeny. Jól viselem a kritikát. Az épít.
Ha a második, akkor viszont nagyon szépen köszönöm.
Nem törlöm magam. Sok érdekes dolgot találok ezen a közösségi oldalon.
Ne érts most félre!!!! Nem vitatkozni akarok, keresem, hogy valakinek mennyire kel vallásosnak lenni.
Ha nem vagy igazán vallásos akkor ne is higgy?
Csak fanatikusan/bigottan lehet valaki vallásos?
Ha azt nézzük mi a mondani valója a Bibliának akkor Müller Péter könyveiben is vannak nagyon jó dolgok.
Nem vitatkozni akarok csak érdeklődöm! :-)
Valahol már nem tudom pontosan írtad, hogy nem fogadod el a Biblia tanításait. Ez jól is van így, légy önmagad:-))
De látom Te is rendesen küszködsz:
Visszajön a lelke egy másik testben?
Vagy egy másik dimenzióban él tovább ?
És ez esetleg Isten országa?
A szívemhez és lelkemhez legközelebb a keleti bölcsek tudása áll. Fontos számomra a szeretet, az élet iránti tisztelet, a környezetem tisztelete. Megpróbálok úgy élni, hogy a lehető legkevesebbet ártsak a természetnek és a lehető legtöbbet segítsek az embereknek, állatoknak és növényeknek. Szerintem a gazdagság (pénz), a befolyás (hatalom) mind csak egy emberi vágy, ami boldogtalanságot szül. Persze nem lehet nélküle élni, de a határt megtalálni nagyon nehéz.
Fontos számomra a becsület, a tisztesség.
Az önzetlen, letisztult mindenki iránt érzett tisztelet és szeretet hatalmas csodákra képes.
Ez az élő életem értelme. Messze állok még hozzá.
Vannak ugyanis önző vágyaim. A családom és magam számára. Nem helyezem őket előtérbe, főleg magam nem. Akkor is tisztességes és az igazságot kereső vagyok, ha úgymond én húzom a rövidebbet. De azért nem tartom őket egyenlőnek a többi emberrel. A szívemben ők előnyt élveznek. Persze ez mindenki számára így természetes. Most még.
Véleményem szerint, ha majd egyszer bekövetkezik - talán, de még most sok a gyarló, önző és hataloméhes, csak magára és a saját boldogulására éhes ember - az amit leírni nehéz, de a szívem mélyén érzek, akkor már nem lesz ez így. Vagy - sajnos most még ezt látom - az emberek egyre gonoszabbak lesznek és saját magukat fogják tönkretenni menthetetlenül, véglegesen.
A keleti tudásban, vallásban még megtapasztalhatatlan és addig számomra kétséges dolog a reinkarnáció. A szellemben, mint a lélek továbbélésében hiszek. Csak nem tudom, hogy milyen formában él tovább. Visszajön a lelke egy másik testben? Vagy egy másik dimenzióban él tovább a szabad szellem, test nélkül? És ez esetleg Isten országa? Itt kételyek vannak bennem.
Mert az agyunk a napközben történteket próbálja feldolgozni. Tovább gondolja az eseményeket és megpróbál a nap közben foglalkoztató kérdésekre választ találni. Ébren is van úgy, hogy csaponganak a gondolataink. Főleg, ha nehéz kérdés vagy döntés előtt állunk. Ez az álmainkban folytatódik.
Azok az álmok, amelyekről én is beszámoltam, és később beteljesednek nem tudom miért és hogyan jönnek. Talán akkor gondolok arra, hogy ez jelzés, amikor ismeretlen emberek és helyek vannak benne nagyon elevenen. Amikor egy-egy álmom beteljesedik szinte kézzel foghatók a tárgyak és illatokat érzek. A többi eset olyan, mintha filmet néznék.
De lehet, hogy ez csak egy gondolat, biztosat nem tudhatunk.
Beszélgettünk az álmokról,hogy minden álomnak üzenete van.
Ez igaz lenne?
És ha igen akkor miért nem történik/történt meg?
én OSHO-ig nem jutottam el, nem ismerem.
de azt tudom, hogy pl. Mohamed azért tiltotta meg az ábrázolását, mert tudta, hogy azon nyomban bálvánnyá válik. nem tévedett, csak annyiban, hogy ehhez nem kell képi vagy térbeli ábrázolás.
Ez az a könyv amiben az összes vallásra rázúzzák a vizes lepedőt, kivétel a zsidó vallás.
Ez nagyon érdekes, vajon miért???
Mi baja a keresztény(katolikus,evangélikus,református) vagy a keleti vallásokkal?
40 éves koromig csak magamban hittem, ez után jöttek a vallási kérdőjelek.
További ajánlott fórumok:
- Kinek mi a tapasztalata: hogyan működik, ha a párjával azonos vallású, vagy egyikőjüknek van, másiknak nincs vallása? (Csak akit érint)
- A családomban a sógornőm jehova vallásba lépett át már vagy 20éve. Szeretném megtudni milyen vallás ez? Miben különbözik más vallásoktól?
- Az illúziók vagy az illúziók nélkűli életet vállasztod?
- Adóbevallás egyedül...a NAV oldalán vagy az Ügyfélkapun keresztül? Segítene valaki?
- Minek van elsőbbsége: a szólásszabadságnak vagy a vallás védelmének?
- Gyeden vagyok és kaptam az APEH-tól adóbevallás csomagot. Ki kell töltenem?