Vállald fel önmagad! (beszélgetés)
Szia Milochou!
Csak kezd el, ahol eszedbe jut....
Nem egyszerű,igaz! De megéri!!!!
Nem egyszerű megszületni,felnőni,tanulni,dolgozni,párt találni,szülni....stb Mégis megküzdünk velük.
Akkor magunkkal,magunkért miért nem????
Szia itt is Gepárd:)
Betettem a kedvenceim közé a fórumodat,aktuális a téma.Köszi,hogy meghívtál,megtisztelő:)
Hát,én azt mondom,mindenki csak önmagának akarjon megfelelni,legyünk hűek önmagunkhoz,és ne szégyelljük,hogy olyanok vagyunk,amilyenek.
Mindenkit másra tanított meg az élet,örüljünk ezeknek,és annak,hogy másoktól mily sokat tanulhatunk a különbözőségek miatt.
Szerinem ez illik ide:
"Fontos, hogy megtanuld: nem szerethet téged mindenki.
Lehetsz te a világ legfantasztikusabb szilvája, érett. . . , zamatos. . . , kívánatosan édes, és kínálhatod magad mindenkinek,
de ne feledd: lesznek emberek akik, nem szeretik a szilvát.
Meg kell értened: hogy te vagy a világ legfantasztikusabb szilvája, és valaki akit kedvelsz nem szereti a szilvát, megvan rá a lehetöséged, hogy banán legyél.
De tudd ha azt választod, hogy banán leszel, csak középszerü banán leszel.
De mindig lehetsz a legjobb szilva.
Vedd észre, hogyha azt választod, hogy középszerü banán leszel, lesznek emberek akik nem szeretik a banánt.
Töltheted életed további részét azzal, hogy igyekszel jobb banán lenni, ami lehetetlen hisz te szilva vagy, de megprobálkozhatsz megint a legjobb szilva lenni. . . " (ismeretelen)
Teljesen egyetértek.
A mai társadalomban egyre inkább mindenkinél azt lehet észre venni,h. másnak/ másoknak akar megfelelni.
És szerintem senki kedvéért nem szabad megváltoznunk.
Alapvető dolgokban, mint a türelmesebbnek lenni, stb, stb. ezekben természetesen lehet, de mondjuk, nem hinném,h. egészséges egy olyan párkapcsolat,ahol az egyiknek elvárásai vannak a másikkal szemben.
Nem szabad elvárásokkal belevágni egy kapcsolatba, mert akkor elveszik a varázsa az egésznek.
Bocsi, egy kicsit elkalandoztam....:))
De szerintem is nagyon jó téma!:))
Szia! Nekem ez még nem megy:(
mármint nem tudom felvállalni, de leginkább elfogadni magam. szerintem ezen a téren nagyon nagy felelőssége van a médiának (is) és úgy "ámblokk" a társadalomnak... nehéz ezekre a zavaró tényezőkre nem figyelni vagy legalábbis függetlenedni tőlük. mindenhol azt halljuk, látjuk, ömlesztve zúdítják Ránk a tökéletesség mintaképét... és nem csak külső jegyekre gondolok. hanem hogy iszonyatos verseny folyik az élet minden szintjén, és azt érzem csak az marad életben aki a legjobb.... mintegy természetes szelekció...
Szia!
Nem helyes ha mások megítélése szerint élünk, vagy szeretnénk élni....
de ez "megy" mostanában, ezt sugározzák felénk,
Muszáj változnunk és nem a megfelelésnek élni!!!!
Én is beleestem ebbe a hibába anno,de úgy nem lehet élni,létezni hogy mindig azt tartsd a szemed előtt
hogy másoknak mi a helyes,mi a jó.
Igenis KELL,hogy önzőek legyünk az élet minden területén.
Természetesen megvannak a határok,mint az életben mindennek.
Szia!
Ez egy tök jó téma, úgyhogy írok ide, nehogy elveszítsem a fórumot. Még jelentkezem! :)
Az emberek sokszor úgy érzik, hogy másoknak kell megfelelniük. Ha van is céljuk, vagy tervük, aszerint döntenek és élik az életüket, hogy mások mit szólnak hozzá.
Biztos, hogy ez a helyes út? Ettől fogunk fejlődni?
Vagy inkább engedjük meg magunknak, hogy saját magunk legyünk - és másoknak is, hogy saját életüket éljék...
Lehet, hogy csalódunk, lehet, hogy fájnak dolgok, de a bölcsesség útja nem rögmentes.....