Vágóhídi dolgozók vagy akik látják a rendszert közelről, tényleg ....? (beszélgetés)
Bocs, hozzátenném, hogy abból a 21 aminosavból van 1 fehérjemolekulánk, vagyis teljes értékű fehérjének szokták mondani azokat a fehérjéket, amelyek mind a 21-et tartalmazzák de ne felejtsük el, hogy ugye mi is elő tudjuk állítani azt a 13-at, amelyek nem esszenciálisak, tehát nagyon leszűkítve elég lenne csak az a 8 esszenciális.
Illetve lehet kombinálni úgy a növényeket is, hogy meglegyen mind a 21, többféle növényi táplálék fogyasztásával.
Plusz ne felejtsük el, hogy amikor húsból vesszük, akkor is le kell bontanunk aminosavakra a húst, nemcsak úgy ripsz ropsz beépül, azt is részekre kell szednünk, ilyen formán meg már mindegy, hogy növényből vagy állatból jött, vagyis jöhet növényből is, nem rosszabb, egyszerűen kevesebbet tartalmaznak a növények.
De a negatív példában benne van annak a lehetősége, hogy ők rontottak el valamit. Pl. elkezdték kivonni az állati fehérjét a zservezetükből, de ettől még nem figyeltek rá, hogy minden tápanyagok megkapjanak.
Az egészséges vegán emberek életéből le lehet vonni azt a következtetés, hogy egyszerűen hülyeség azt mondani, hogy az állati fehérje KELL az embernek. Nem kell. Lehet enni, mert bizonyos mértékig elbírja a szervezeted, hiszen evolóciósan bizony ennyire magasan fejlettek vagyunk, de ettől még nem lételem... és hány olyan gyerek van, akit a vegetáriánus szülők vegaként nevelnek születésétől és semmi bajuk....
Nem, összesen 21 aminosav van. Számunkra mind fontos de csak 8 közülük esszenciális mert az összes többit elő tudjuk állítani ebből a 8-ból.
Jó, Gweneth Paltrow olyan 20-25 éve vegán, ahogy Brad Bitt is, Woody Harrelson szintén, és Joachim Phoenix 3-4 éves kora óta nem eszik húst, időközben vegán lett de nem tudom mikor, mindenesetre 3-4 éves kora óta vegetáriánus. Szülei hippik voltak vagy nem tudom.
Ja, Mimi Kirk 73 éves hölgy, ő meg nyers vegán évtizedek óta.
Carol Alt több mint 20 éve nyers vegán (ő szerintem nagyon szép 50-es ex modell, a modellek között rengeteg a vegán)
Nyilván égnek a zsírszövetek sportolás közben, de emberfüggő, hogy honnan tűnik el elúőször és milyen mennyiségben. Van olyan ismerősöm, aki az a tipikus, mai modellalkat, formás teste van hangsúlyos mellekkel és rendszeres edzés mellett sem igazán fogy belőlük. Én kb. ugyanolyan vékony vagyok és ha meggebedek, akkor sem tudok mellre hízni, voltam már 5-6 kg-mal nehezebb, akkor is ugyanekkora volt. Viszont, ha fogyok, akkor is ugyanekkora marad.
A komoly sportolók külön kategória, az ilyen Rubint réka-típusoknak nyilván kell az implantátum, mert ők aztán mindent elégetnek.
Az esszenciális aminosavak a teljes értékű fehérjék, ezeket tudjuk bevinni állati eredetű kajákkal. A növ.eredetű fehérje nem teljes értékű.
Noha nyilván megtalálhatóak növényekben is.
Engem igazán úgy 20-30 évnyi vegán étrendet követő ember állapota érdekelne...vajon milyen hatással van szervezetére ez.
További ajánlott fórumok:
- Milyen fogyókúrát ajánlotok? Sajnos semmi rendszert nem tudok az étkezéseimbe vinni a munkám miatt
- Fogamzásgátló abbahagyása után rendszertelen mensivel mikor érdemes tesztelni?
- Ti bírjátok a légkondit, illetve a levegőkeringető rendszert?
- Menstruációs problémás:rövid vagy hosszú ciklusok, kimaradások, rendszertelen, erős vagy gyenge vérzés hirtelen én ennek lehetséges okai?!
- Kinek volt már ilyen rendszertelen?
- Hány hónapos kortól lehet rendszert kialakítani a babáknál? Mit tegyünk, ha két etetés között is sír?