Túlvilági lakótársak (beszélgetés)
Miért lenne ez kínzás?
Szerintem akkor kínozza magát az ember, ha olyan filmet vagy műsort néz ami nem tetszik neki.
Ha valamit szeret, akkor az már nem lehet kínzás.
"de közben borzonghatok"
Mért jó ez neked?
Szereted a szenvedést látni?
Szereted magad kínozni?
Mi az, hogy normálisabbja?
Nem az alapján osztályozzuk szerintem az embereket, hogy ki milyen filmet kedvel.
Akkor azt gondolom az ember ne nézzen egyáltalán televíziót és ne hallgasson rádiót, mert az erőszak egy egyszerű híradóban is jelen van.
Például a keresztapa, a maga kegyetlenségével, de ugyanakkor a mély tartalmával...
Régebbieket érdemes nézni.
De leginkább vígjátékot...
A legtöbb ilyen film csak komolytalan ijesztgetés. Természetesen valaki komolyan veszi és valaki nem.
De a normálisabbja még talán el is kerüli...
Hisz minek nézni, ha nincs értelme...
Az erőszak amúgy is egy primitív megoldás, aminek nincs értelme...
Én az ilyen Jedi szövegekkel is úgy vagyok mint, a szellemekkel vagy ahogy Te hívod őket lelkekkel.
Nem hiszek bennük.
Nem kell mindent túlfilozofálni.
Az emberek azért néznek horror filmet, mert jó egy kicsit izgulni, gondolkodni és borzongani. És pont.
Nem hinném, hogy valaki ettől lesz tudathasadásos.
Akiben ez a hajlam megvan a horror film nézése nélkül is az lesz.
Én rengeteg ilyen filmet láttam és általában nem azt a faját ahol mindenhonnan csöpög a vér, hanem azokat amik elgondolkodtatnak de közben borzonghatok.
Élek, egészséges és jó kedélyű ember vagyok.
Akkor jól bírja.Mármint a lány is.:-)
Én már tuti tettem volna valamit,neki sem ártana.
Akkor én kivétel vagyok.Tudok aludni,és sokszor csak nevetek,hogy milyen gagyi volt a film,hülyének nézik a a nézőt benne.
Nem azonosulok a szereplőkkel,és örülök,ha egy igazán fordulatos,érdekes filmet találok,ami nem csak sikoltozással,vérrel,hanem tartalommal is bír.
Nálam ez inkább levezetés,élvezem ha izgulhatok,mert akkor tényleg eléri a rendező a célját.
Aki fél,az ne nézze,nézzen vígjátékot.
Én azért nézek ilyeneket, mert elgondolkodtató a legtöbb.
De sajnos azt veszem észre, hogy nagyon sok egy kaptafára készül.
A horror és egyéb erőszakos filmeknek káros hatásuk van a lélekre nézve.
Ez egy ugyanolyan mágikus erő. Tehát egy sötét hangvételű film, sötét energiákat rejthet magában.
Az ezzel való azonosulás pedig egyénfüggő.
Többnyire azok néznek ilyeneket akik nem tudnak félelmek nélkül létezni.
Bizonytalan, labilis és negatív gondolkodású személyiségek.
Az ilyen filmek megfertőzik az egyén tudatát, negatív lelki elemek kapcsolódnak hozzá, majd szépen lefolynak az egyén tudatalattijába.
Aztán éjszaka nem tudnak elaludni, ok nélkül rettegnek, néha tényleg olyan mint egy megszállottság. És ha nem dolgozódik fel, a többi napra is hatással van.
Többnyire így élik meg saját magukat, ha azonosulhatnak a tettessel vagy az áldozattal.
Ez nem éppen a legjobb út.
További ajánlott fórumok:
- Kedvelem a lakótársam...
- Mi lehet a megoldás arra, hogy a lakótársaim (egyetemisták) éjjel is fent vannak, beszélgetnek, nem tudok ezért aludni?
- Hiszel a túlvilági életben?
- Hogyan lehet kidobatni egy lakótársat?
- Párkapcsolatokból lakótársak
- Egyetemistaként jó ötlet egy egyszemélyes szobába költözni? Vagy keressek egy értelmes lakótársat?