Tudtok segíteni? (beszélgetés)
Más, és Isteni (sztem sokkal jobb)
Csokis cookie
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 6 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 2 kávéskanál sütőpor
- 1 tábla étcsokoládé
- 10 dkg puha vaj
- 1 egész tojás
- egy csipet só
Elkészítés:
A lisztet keverd össze a kakaóporral, a sütőporral meg a csipet sóval. Az étcsokoládét tördeld apró darabokra, majd keverd hozzá a kakaós liszthez.
A szobahőmérsékletű vajat robotgéppel keverd habosra, majd add hozzá a cukrot és a tojást. Add hozzá a lisztes keverékhez. A csokis masszából formázz diónyi nagyságú golyókat, majd a két tenyered összenyomásával préseld laposra.Tedd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe és előmelegített sütőben 180 fokon 10, maximum 12 percig süsd. (tűpróba)
Köszi :-)
Van az is többféle, de így hirtelen nem tudom, hogy melyik van már beírva. Majd megnézem, de ha van időd, akkor nézelődj te is a naplómban.
Citromhabos piskóta - képpel
Hozzávalók:
2 db citrom leve és héja
1 nagy pohár tejföl
2 cs van. cukor
1/2 l hulala tejszín
ízlés szerint cukor
2 cs zselatinfix
1 nagy cs babapiskóta (vagy 5 tojásból piskótatekercs lap)
1 kis üveg pálinka
Elkészítés:
A tejszínhabot felverjük, majd amikor majdnem kész, belekeverjük a zselatinfixet. A tejfölt a cukrokkal és a citromlével+héjjal kikeverjük. A tejfölbe keverjük a kemény habot és a piskótával felváltva tálba rétegezzük.
A piskótát meglocsoljuk a pálinkával, a tál aljára piskóta darabokat teszünk, rárakunk egy kis krémet, majd így rétegezzük, amíg tartanak a hozzávalók. A tetejére krém kerüljön. 1 éjjelre hidegre tenni, másnap fogyasztható.
Nálunk reggel készült, délután már rácsaptak a gyerekek. :-))Isteni finom, egyszerű, és még annál is sikerem volt vele, aki nem "édességes"
Egyszerű, könnyű, gyors, és lehetetlen elrontani: 20 dkg porcukor, 3 evőkanál kakaó, 3 evőkanál FORRÓ víz, diónyi vaj.
A hozzávalókat összekeverni, és a sütire önteni.
Ha esetleg egy picit sűrűbb lenne, akkor egy kevés vizet meg lehet hozzátenni.
További ajánlott fórumok:
- Hétvégére keresek egy jó sütit, amibe sok krém van, de kevés tészta. Tudtok segíteni?
- Már ezerszer belebuktam! Tudtok segíteni?
- Rontáslevétel tudtok segíteni?!
- 5 kismacskát találtam - tanácsokra lenne szükségem, tudtok segíteni?
- Kutya tüzelésével kapcsolatban tudtok segíteni?
- Úgy néz ki, meddőségi központba kell mennünk:( Tudtok nekem abban segíteni, hogy Budapesten melyiket válszam?