Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Tragédia fórum

Tragédia (beszélgetős fórum)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
2010. dec. 9. 16:52

Hát, nekem ez baromi komolytalan öngyilkossági kísérlet........Algoflexel??????????

Nevetnem kéne, ha nem rándulna görcsbe a gyomrom ekkora kegyetlenségtől!

2010. nov. 26. 16:12
Borzalmas!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2010. júl. 1. 23:45

Sok dolgot kihagytam, mert csak azt másoltam be,ami a vége lett az ügynek.


Nem kötelező megjelennie ez így van.

301. tücsimücsi (válaszként erre: 300. - 4c35511f0b)
2010. júl. 1. 22:25
azt kihagytad, hogy a rohadék meg sem jelent a tárgyaláson...ezt ő döntheti el?
2010. júl. 1. 12:41

MAI:

"Másodfokon tizenöt év fegyházra ítélte a Győri Ítélőtábla azt a szombathelyi anyát, aki férjével közösen meggyilkolta kisfiát, az akkor egyéves Márkot.

A tegnapi tárgyaláson a férfi, P. Szabolcs 14 és fél évet kapott"

2009. júl. 3. 07:46

Egyébként itt a teljes cikk ma jelent meg egy oldalon:Negyedszerre tudták megölni kisfiukat – nem jogerős az ítéletNégyféle módszerrel próbálták megölni egy éves kisfiukat saját öngyilkossági kísérletük előtt a P. szülők. A gyilkosságot korábban kitervelték, de azt is elhatározták, hogy még megünneplik előtte a kisfiú egy éves születésnapját. Gyomorszorító részletek az ítélethirdetésen.


P. Szabolcs és P-né P. Mónika lehajtott fejjel, rabláncon érkezett a tárgyalóterembe csütörtökön délután. Nem látszott rajtuk, hogy nagyon megtörtek volna az ítélet hallatán, de Szabolcs kifelé menet a tárgyalóteremből felzokogott és sírva borult édesanyja vállára, amikor a bíró engedélyezett neki néhány perc beszélgetést.

A kifelé tartók vegyes érzelmekkel szemlélték a jelenetet, annak tudatában, mit tett a férfi és felesége az állítólag nagyon szeretett gyermekükkel.


Hitellel törlesztették a hitelt


A P. házaspár kívülről nézve mintapár volt, ezt a gyilkosság után mondták el nekünk a közelükben élők. Soha nem kértek segítséget senkitől és a kisfiúval is sokat foglalkoztak. Pedig a házaspárnak komoly anyagi gondjai voltak. Hitelt vettek fel a lakásra, amit később újabb hitelből törlesztettek, így több mint 10 millió forinttal adósodtak el. A helyzetüket kilátástalannak ítélték és május végén elhatározták, végeznek magukkal, ha elfogy minden pénzük.


Egyetlen dátum befolyásolta tettük elkövetésének idejét, a kisfiú születésnapja. Ezt még mindenképpen meg akarták ünnepelni. Pedig akkor már tudták, a gyerekkel is végeznek, mert nem akarták másra hagyni. P-ék elkezdték felélni a vagyonukat. Számlákat már nem fizettek be – az Internet és a kábeltévé kivételével – és hitelkártyát igényeltek, amelynek hitelkeretét szintén felélték. Június végére fogyott el a pénzük, az öngyilkosság és gyilkosság időpontját ekkor július 28-ra tűzték ki.


A neten nézett utána


P. Szabolcs az Interneten nézett utána a gyógyszerek hatásának. Július 28. előtt mindenkitől elbúcsúztak, mintha egy hosszabb útra mennének, de senkivel nem közölték, mit terveznek. A tragédia reggelén P. Mónika 10 szem gyógyszert tört össze és tejbe keverte, majd megpróbálta a mérget megitatni a kis Márkkal, akit P. Szabolcs fogott. A keserű löttyöt nem akarta meginni a kisfiú, ezért ezután szörpbe keverték a gyilkos keveréket, de ezzel sem jártak sikerrel. Ezután egy pipettával csepegtették a gyerek szájába a feloldott gyógyszereket, de a kis legény még mindig nem halt meg, sőt, keservesen sírt.


Ekkor az apa egy párnával próbálta megfojtani, majd mivel az anya nem tudta jól lefogni a védekező csöppséget, ezért cseréltek. P. Szabolcs lefogta a kicsit, az anyja pedig addig szorította a kisfiú szájára a párnát, amíg az el nem hallgatott. A gyerek halálát fulladás okozta, nem a gyógyszerektől halt meg. A gyilkosság részleteinek felidézését a vádlottak lehajtott fejjel hallgatták.

A szülők a gyilkossággal megvárták a kisfiú születésnapját


Nem tudtak meghalni


A P. házaspár 60-60 szem gyógyszert vett be, többek között Nurophent és Algoflexet. Búcsúlevelet is hagytak hátra, majd a gyógyszerek miatt elvesztették az eszméletüket. Az apa másnap ébredt fel és amikor bódultan felfogta, mi történt előző nap kivetette magát a második emeleti ablakon. Comb-, orsó- és arccsonttörést szenvedett. Az anya is magához tért, ő pedig bódultan bolyongott a lakásban, így szerzett hámsérüléseket. A bíró kitért arra, hogy akik ilyen cselekményláncolatot végre tudnak hajtani – eljutnak a tejtől a kispárnáig -, azok testi-lelki erejük teljében lehettek és nem bódult állapotban. Klasszikus, láncolatos elkövetési módról hallhattunk, ahol a tettesek egymást segítve követték el a bűncselekményt, a „kiterjesztett öngyilkosságot”.

Ítéletet hirdettek a Bolyai utcai gyerekgyilkos szülők perében


Ítélet


P. Szabolcs elsőrendű és P-né P. Mónika másodrendű vádlottat társtettesként, előre kitervelten, 14. életévét be nem töltött személy elleni emberölés miatt ítélte el a bíróság. P. Szabolcs 14,5 év, míg P. Mónika 15 év börtönbüntetést kapott és 10 évre a közügyektől is eltiltották őket. A házaspárnak 15 napon belül több mint 1,6 millió forintnyi perköltséget is meg kellene téríteni. Súlyosbító körülmény volt, hogy társtettesként, egymást erősítve követték el a gyilkosságot a szülők, saját gyermekük sérelmére és hogy több alkalommal is elkezdték a gyilkosságot, nem hagyták abba az első sikertelen kísérlet után.


Enyhítő körülménynek számított a bűnösségre is kiterjedő beismerés, a látható megbánás és az apa esetében az, hogy a börtönben is öngyilkosságot kísérelt meg. Az asszony enyhítésért fellebbezett, a férfi három nap gondolkodási időt kért, így az ítélet nem jogerős. A tanúvallomások során a nagyszülők elmondták, ők felnevelték volna a kisfiút, ha... De már nincs ha.

2009. júl. 3. 07:34
Friss híreket olvastam az ítéletről az anya 15 évet kap az apa pedig 14.5 évet.Az anya felebezik!De nem tudom hol van még ilyenkor felebezésnek helye?Megölte gyerekét és ennyi én nem engednék felebezni neki.AZ apa állítólag azért kapott csak 14.5 évet mert van neki egy gyerekkori pszichiátriai betegsége ami alapján ő nagyon befolyásolható és hogy ő még a börtönben is öngyilkosságot akart elkövetni.Tehát valószínű ahogy a cikkből értelmezem a csaj beszélte rá a gyilkosságra.
297. tücsimücsi (válaszként erre: 296. - 4c35511f0b)
2009. júl. 2. 19:49
Hát ez az...öszesen. Külön-külön kellett volna ennyi.
2009. júl. 2. 19:10
Összesen 30 évet kaptak.
2009. márc. 21. 21:05
Bízom benne már nem találnak ki semmit, én akkor tartottam ettől, amikor evinover bemásolta a cikket.
294. tücsimücsi (válaszként erre: 293. - 4c35511f0b)
2009. márc. 21. 21:03

Én is attól tartok. Csak vajon mi lesz az enyhítő körülmény? ( ha lesz...) Hiszen előre megfontolt szándékkal tették és mind a ketten beszámíthatóak.

Kíváncsi leszek az ítéletre....szegény kisfiú...:((

2009. márc. 21. 21:00
HA 25 évet kapnak már megnyugszom, csak attól félek annyit sem fognak.
292. tücsimücsi (válaszként erre: 291. - 4c35511f0b)
2009. márc. 21. 20:56
Az a baj, hogy ebben az országban nem létezik életfogytiglan ( mármint a gyakorlatban ). Ha tegyük fel 20-25 évig jól viselkednek ( pffff..) kiengedik őket. Ezek akkor lesznek 50 körüliek.
2009. márc. 21. 20:53
Remélem azt fognak kapni.
2009. márc. 21. 20:31

Friss:


"SZOMBATHELY — Három hónapja tervezte már gyermekük megölését és öngyilkosságukat az a szombathelyi házaspár, amelynek rémtettéről lapunk is beszámolt. Ez a megdöbbentő részlet derült ki a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Blikkhez eljuttatott dokumentumából.

P. Szabolcs és felesége, Mónika 2008. július 29-én méregkoktélt itattak az egyéves születésnapját napokkal korábban ünneplő Márkkal, majd, mivel nem halt meg, megfojtották. Ezután maguk is gyógyszereket vettek be. Az apa magához tért a bódulatból és kiugrott az erkélyről, de a zuhanást is túlélte.


A rendőrség ebből az öngyilkossági kísérletből szerzett tudomást a gyermekgyilkosságról, a lakásban ugyanis megtalálták az élettelen kisfiút és a bódult anyát.


A gyilkos házaspár rossz anyagi körülményükkel és eladósodásukkal indokolta rémtettét. Ám a szomszédaiktól megtudtuk, hogy szörnyű tettük előtt nem sokkal újíttatták fel a lakásukat, és soha nem kértek segítséget senkitől. A rendőrség vádemelési javaslattal fejezte be a nyomozást a szülők ellen, akik életfogytiglanit is kaphatnak a gyerekgyilkosságért."

289. Meeli22
2009. jan. 22. 22:36
Horák Nóri tragédiája. A legszivettépőbb, legembertelenebb, legszörnyűbb, felfoghatatlan, hihetetlen, borzasztó, feldolgozhatatlan:(
288. 4c35511f0b (válaszként erre: 287. - evinover)
2009. jan. 21. 10:00
Köszi az infót.
2009. jan. 21. 09:43

Egy kis info a vas népéből mindkét szülő börtönben:

Elmeorvosnál a gyerekgyilkos szülők

Megjelenés dátuma: 2009. január 20. 13:56.00

Szerző: VN-online


Szombathely - Szakértői véleményekre várnak a nyomozók a tavaly nyári Bolyai utcai gyilkosság ügyében. A férjnek és a feleségnek külön ügyvédje van, a két letartóztatott a börtönben sem léphetett kapcsolatba egymással.


A szombathelyi házaspár, P. Sz. és P. M. előzetes letartóztatását tavaly július végén rendelte el a Szombathelyi Városi Bíróság.


Mint arra bizonyára olvasóink is emlékeznek, a szülők kollektív öngyilkosságra készülve gyógyszert itattak egyéves kisfiúkkal, majd egy párnával megfojtották. Később ők is gyógyszert vettek be, mindketten eszméletüket vesztették.


Aztán amikor a férj magához tért, kiugrott a második emeleti erkélyről. A házaspárt kórházba vitték, és a rendőrök már ott megkezdték a kihallgatásukat. A házaspár beismerő vallomást tett. Elmondták, hogy kilátástalan anyagi helyzetük miatt nagy összegű hitelt vettek fel, amelyet nem tudtak törleszteni döntöttek a gyilkosság és öngyilkosság mellett. A feleség egy búcsúlevelet is hátrahagyott. Az első kihallgatások során a szülők úgy vallottak, hogy közösen itatták meg a kisfiúval a gyógyszert, és a fojtogatásból is mindketten kivették a részüket.


A Szombathelyi Városi Bíróság tavaly augusztus első napjaiban rendelte el a házaspár emberölés bűntette miatti előzetes letartóztatását.


P. Sz. és P. M. azóta a szombathelyi büntetésvégrehajtási intézetben vannak.


De vajon hol tart a nyomozás?


Szalai Ferenc, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kérdésünkre annyit mondhatott el, hogy a megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának munkatársai fokozott ügyészi felügyelet mellett folytatják a nyomozást. Egyelőre azonban csak annyit lehet tudni, hogy a nyomozásba igazságügyi szakértőket is bevontak, és jelenleg az ő vizsgálati eredményeikre kell várni. A férjnek és a feleségnek külön ügyvédje van, a két letartóztatott a börtönben sem léphet kapcsolatba egymással.


Úgy tudjuk, hogy a nyomozás során elmeorvosi szakértő véleményét is kikérték, arra vonatkozóan, hogy a szülők beszámítható állapotban voltak-e a gyilkosság idején.

2008. nov. 18. 22:53
Igen az volt.
285. frutty (válaszként erre: 3. - 4c35511f0b)
2008. nov. 18. 22:15
istenem,ez szürnyű...
284. 4c35511f0b (válaszként erre: 283. - 54fa740756)
2008. szept. 25. 10:11
:))))))))))))))))))))))))tényleg:)
283. 54fa740756 (válaszként erre: 282. - 4c35511f0b)
2008. szept. 25. 09:42
Mindjárt elkezdi elemezni valaki az iwiw belépésket :)
2008. szept. 24. 15:00
VAn új info?
281. 4c35511f0b (válaszként erre: 280. - tücsimücsi)
2008. szept. 1. 10:30
NEKEM az éppen elég lenne.
280. tücsimücsi (válaszként erre: 279. - 4c35511f0b)
2008. szept. 1. 10:02
Szerintem csak azért, mert már nem tudnak semmi újat mondani. Lehet legközelebb csak akkor hallunk róluk amikor ítélet születik.
2008. szept. 1. 09:59
Mindenesetre gyanúsan nagy a csend.
2008. szept. 1. 08:06
én is igy gondolom és már nem is hiszek el semmit
2008. aug. 31. 10:48
Szerintem már kitalálnak mindent:)
2008. aug. 29. 07:48
hát nem tudom de ez tök mindegy most hallottam egy olyat hogy az anyának már volt egy férje és az is közbejátszott itt a történésekben.De ebbe nem tudom mi az igazság.
275. 533bb4d1fe (válaszként erre: 274. - evinover)
2008. aug. 28. 17:44
Azt,hogy szerintem Mónika testvére lép be az iwiwen,lehet,elolvassa az üzeneteket.Hacsak az előzetesben nincs számítógép.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook