Torokgyulladástól lehet fehér lepedékes a nyelv, valamint ételre-italra csípős érzés? (tudásbázis)
tantum verde spray
nálunk mindig mondja is a doki néni,ha a torkukkal gond van
érzéstelenít,fertőtlenít
napi 4-5*3 fújás
ha kaja előtt 5 perccel fújod,akkor könnyebben eszik
a rózsavíz szerintem csak megelőzésre jó,
ha gond van már édes kevés
drasztikus ,de tuti hatásos mindenféle száj fertőzésre-afta,herpesz....-a lila ecsetelő-bocs,nem jut eszembe a neve
Hát, legalább nincs más baja is még a torokgyulladás mellett...
Jobbulást a kicsinek!
Én a helyedben azért még annyit megpróbálnék, hogy esetleg egy kis mézet adni neki, hogy bevonja valamivel a torkát, lehet a nyálkahártyája ott, azon a részen nem teljes és azért érzi ezt....
Keress fehér kis felhőcskének tűnő foltokat a szájzugban, ínyén, bárhol...szájpenész.
Vagy ha esetleg találsz egy-két-több kis icipici hólyagocskákat, asszem fehérek és körülötte piros...afta.
Ha nem talász, az jó! :)
Én is a szájfertőzésre tippelnék.
Nézz be a szájába,piros a torka?
Akkor lehet valamilyen szájfertőzés is, afta, vagy szájpenész.. persze lehet hogy torokgyulladás, és neki éppen csíp..:)))))
Dokinál voltatok?
Hááát, lepedékes szerintem egyértelműen lehet, sok gyerekdoki nézi is, hogy van-e lepedék a nyelvén?
Csípős érzés? Valami irritáló megintcsk biztos hogy lehet, de a gyerekek az ilyeneket általában nem tudjűk még jól körülírni. Esetleg szúrja, vagy kaparja? Vagy gombóc van a torkában? Ilyeneket még meg lehet kérdezni, hátha valamihez jobban tudja hasonlítani...
Persze.
Szerintem...de nem vagyok orvos.
További ajánlott fórumok:
- Kisfiamnak vírusos torokgyulladása van, lázzal, hőemelkedéssel, kellemetlen szájtünetekkel. Az orvos nem írt fel semmit. Mit adjak neki?
- Gennyes torokgyulladás....
- Milyen gyorsan ható házipratkikák vannak erős torokgyulladásra?
- Vírusos torokgyulladás
- Kisfiamnak vírusos torokgyulladása van és csütörtök estétől lázaskodik. Néha hőemelkedése van de van amikor láza.
- Fejfájásos, torokgyulladásos, hőemelkedéses "vírus" ellen mit tehetek?