Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Tormás csirkemell almával és újhagymával recept

Tormás csirkemell almával és újhagymával recept

A Tormás csirkemell almával és újhagymával hozzávalói:
2 ek friss reszelt torma
1 db csirkemell filé
1ek extra szűz olívaolaj
fél ek étkezési keményítő
2 szál újhagyma
2 db savanykás alma
fél citrom leve
só, darált bors
őrölt szerecsendió
2 dl tejszín


A Tormás csirkemell almával és újhagymával elkészítési módja:
Vágjuk fel a csirkemellet újnyi csíkokra, majd tegyük egy kis tálba, szórjuk rá az étkezési keményítőt és keverjük jól össze. Egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel az olívaolajat, tegyük bele a csirekehúst és erős lángon süssük addig míg a hús pirulni nem kezd. Fűszerezzük kevéske darált borssal, csipetnyi őrölt szerecsendióval és sóval. Tegyük hozzá a kimagozott és kisebb kockákra felvágott almát (nem szükséges meghámozni), és a felkarikázott újhagymát. Egy-két percig forrósítsuk össze, majd utána öntsük rá a tejszínt, a citromlevet és tegyük bele a tormát. Forraljuk jól össze és azonnal tálaljuk párolt rizzsel, zöldségekkel vagy krumplipürével.


Kategória: Húsételek receptjei


A tormás csirkemell almával és újhagymával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook