Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Amsterdamos-magyaros sajtos csirke recept

Amsterdamos-magyaros sajtos csirke recept

Elkészítési idő 60 perc

Kalória 239 kcal
Zsírtartalom 144 gramm
Szénhidráttartalom 26 gramm

Az Amsterdamos-magyaros sajtos csirke hozzávalói:
4 személyre:
4 db csirkemell
25 dkg reszelt sajt
3 db tojás
4 db szalonnacsík
2 ek vaj
zsemlemorzsa, liszt
fokhagyma, petrezselyem


Az Amsterdamos-magyaros sajtos csirke elkészítési módja:
A csirkemellet megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. A húst beirdaljuk és bekenjük fokhagymával, majd lisztbe, tojásba és végül a reszelt sajtba forgatjuk. Egy jénai tálat kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával és rátesszük a húsokat. A húsokat beborítjuk a megmaradt reszelt sajttal, szalonnával, és ráöntjük a felvert tojásokat. 285 fokos sütőben megsütjük, tálalás előtt meghintjük apróra vágott petrezselyemmel.

Ebben az ételben a zsíros sajt, a tojás, a vaj és a szalonna miatt sok a koleszterin, ami hosszú távon növeli a szív- és érrendszeri betegségeknek a kialakulását, valamint testtömeg gyarapodáshoz is vezethet. A szalonnát kihagyva, a sajtot soványabbra cserélve korszerűsíthetünk ezen a finom ételen! A tápanyagszámítás a teljes mennyiségre vonatkozik!


Kategória: Húsételek receptjei


Az amsterdamos-magyaros sajtos csirke elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook