Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Töltött paprika Lilly módra recept

Töltött paprika Lilly módra recept

A Töltött paprika Lilly módra hozzávalói:
8-10 db tölteni való zöldpaprika
1 kg sovány sertéscomb (más sovány hús is lehet)
1 l 100%-os paradicsomlé
6 ek. liszt
½ bögre rizs
2 közepes fej vöröshagyma
olaj
1-1 szál sárgarépa és petrezselyemgyökér
néhány szál zellerlevél
2-3 gerezd fokhagyma
1 tojás

cukor
bors
3-4 tk. pirospaprika
majoranna
petrezselyem zöldje


A Töltött paprika Lilly módra elkészítési módja:
A rizst kevés olajon megpirítjuk, és csak annyi vízzel engedjük fel, amennyi a rizs térfogata volt. Enyhén sózzuk és fedő alatt pároljuk, amíg leve elfő. Mindkét fej vöröshagymát kockákra vágjuk és külön-külön edényben, olajban megdinszteljük. Az egyiket a tűzről lehúzva pirospaprikával ízesítjük, majd félretesszük. A másikra rádobjuk a karikákra vágott sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellerlevelet, átpirítjuk, majd meghintjük a liszttel, és azzal is kicsit tovább pirítjuk. A paradicsomlével felengedjük, enyhén sózzuk, forrás után takaréklángon fedő alatt kb. fél óráig pároljuk. Ha nagyon sűrű lenne, időnként kevés vizet önthetünk alá. Közben a húst ledaráljuk, hozzáadjuk a kihűlt rizst és a paprikás hagymát, tojást, sót, borsot, majorannát, apróra vágott fokhagymát, petrezselyem zöldjét ízlés szerint. Jól összegyúrjuk. Ezt a húsmasszát a csutkájuktól megtisztított paprikákba töltjük. Ha maradna még hús, gombócokat formálunk belőle. Az időközben tűzről levett mártást botmixerrel pépesítjük, majd beletesszük a paprikákat/gombócokat. Felforraljuk, majd takaréklángon, fedő alatt, néha óvatosan rázogatva, kb. 1 óra alatt puhára főzzük. Csak a végén teszünk bele ízlés szerint cukrot, és ha szükséges, sót. Sós vízben főtt krumplival és/vagy kenyérrel tálaljuk.

A paprikákat ne töltsük teljesen tele!
Nagyon finom, laktató étel.
A fenti mennyiséget egy hatalmas lábasban szoktam főzni és több alkalomra elég. Fél adagot is lehet készíteni, olyankor viszont csak egy tojássárgáját teszek a húshoz, nehogy kemény legyen.


Kategória: Egytálételek receptjei


A töltött paprika lilly módra elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook