Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Szőlős-diós hamis tiramisu-torta recept

Szőlős-diós hamis tiramisu-torta recept

A Szőlős-diós hamis tiramisu-torta hozzávalói:
Kb. 1,3 kg nagy szemű, érett szőlő (lehet fehér, piros v. vegyesen)
10 dkg dió
1 csapott kk. őrölt fahéj
5 dl tej
1 nagy pohár tejföl (sűrű, 20%-os)
1 cs. vaníliás pudingpor
5 ek. kristálycukor
1 cs. vaníliás cukor
2 dl erős feketekávé (pótkávé is lehet)
1 dl brandy (v. kevés rumaroma, esetleg vaníliarúd kikapart belseje)
2 cs. babapiskóta


A Szőlős-diós hamis tiramisu-torta elkészítési módja:
A tasakon lévő leírás szerint megfőzzük a pudingot, a vaníliás cukrot is hozzáadjuk. Amikor kihűlt, belekeverjük a tejfölt és a fahéjat. Ha csomós lenne, robotgéppel eldolgozzuk. A szőlőt megmossuk, leszemezzük, konyharuhába hempergetve szárazra törölgetjük. A szemeket félbevágjuk, késheggyel kiemeljük belőle a magokat. Tetszés szerint kb. 10-15 felezett szőlőszemet félreteszünk a díszítéshez. 4 fél diót ugyancsak félreteszünk, a többit darabosra-durvára vágjuk, majd serpenyőbe szórjuk, és zsiradék nélkül, mérsékelt tűzön világosdrappra pirítjuk. Azonnal lapostányérra szórjuk (hogy meg ne égjen), hagyjuk kihűlni. A feketekávét mélytányérba öntjük, elkeverjük a brandyvel, majd egyenként, gyors mozdulatokkal beleforgatjuk a babapiskótákat, és egy sort kirakunk egy folpackkal kibélelt jénai- vagy üvegtálban. Megkenjük krémmel, sűrűn, egyenletesen megszórjuk a szőlővel és a dióval, majd ismét a megmártott babapiskóta következik. Így rétegezzük felváltva, a tetejére piskóta kerüljön. Kevés krémet hagyjunk a díszítéshez. Egy éjszakát hűtőben pihentetjük, majd óvatosan egy tortatálra v. lapos tálra borítjuk, a maradék krémmel megkenjük, tetejét változatosan kirakjuk a félretett, felezett szőlőszemekkel, valamint a diógerezdekkel. (Ha gyermek is kap belőle, pótkávéval készítjük, valamint az alkoholt elhagyjuk, és kevés rumaromával vagy 1 felhasított vaníliarúdból kinyerhető péppel illatosítjuk.)

Vigyázzunk, hogy a krém ne legyen túl híg! Inkább kicsit kevesebb tejfölt tegyünk bele.
A keményebb fajta piskóta jobb hozzá, a puhább könnyen szétázhat.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A szőlős-diós hamis tiramisu-torta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook