Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Pácolt sertéscomb zöldborsóval recept

Pácolt sertéscomb zöldborsóval recept

Elkészítési idő 50 perc

A Pácolt sertéscomb zöldborsóval hozzávalói:
40 dkg sertéscomb
40 dkg zöldborsó
1 tojásfehérje
4 evőkanál száraz fehérbor
4 evőkanál kukoricakeményítő
6 evőkanál olaj


A szószhoz
4 evőkanál kukoricaliszt
2 gerezd fokhagyma
2 cm-es darab gyömbér
6 evőkanál paradicsomlé
1 teáskanál paprikaszósz
2 evőkanál borecet
2 teáskanál cukor


A Pácolt sertéscomb zöldborsóval elkészítési módja:
A húst felkockázzuk. A tojásfehérjét, a bort, a sót és a kukoricakeményítőt habbá verjük, majd belekeverjük a húst, és lefedve 20 percig állni hagyjuk. A zöldborsót megpároljuk. A szószhoz a kukoricalisztet kevés hideg vízzel összekeverjük. Serpenyőben vagy wokban, állandóan kevergetve a húst forró olajban 10 percig pirítjuk, majd kivesszük, és tányérokra osztjuk. A zsiradékban a fokhagymát és a gyömbért kislángon 4 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a paradicsomlét, a paprikamártást, 2 evőkanál hideg vizet, az ecetet és a cukrot. Összeforraljuk, majd beletesszük a feloldott kukoricakeményítőt, és sűrűre főzzük. Végül a húst és a zöldborsót is hozzáadva, még 5 percig főzzük.

üvegtésztát kínálhatunk mellé


Kategória: Húsételek receptjei


A pácolt sertéscomb zöldborsóval elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook