Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Töltött gomba székelyesen recept

Töltött gomba székelyesen recept

Elkészítési idő 60 perc

A Töltött gomba székelyesen hozzávalói:
tetszés szerinti gomba egészben, túró, házi füstölt szalonna (elmaradhat), szurokfű (oregáno), fokhagyma zöldje, petrezselyemzöld.


A Töltött gomba székelyesen elkészítési módja:
Elkészítésekor megtisztítjuk a gombát, jól lecsepegtetjük róluk a vizet. A szalonnát apróra vágjuk (vagy elkaparjuk) és összekeverjük a túróval (a túró és a szalonna aránya 2:1). A gomba fejeket megtöltjük, megszórjuk oregánóval és a forró sütőbe tolva megsütjük (kb 3o-4o perc). A végén megszórhatjuk fokhagyma, - vagy vöröshagyma zölddel. Nem lehet elrontani, csak túlsózni. A töltelék sósságát viszont ellenőrizni kell, mert a túró is sós. Ehhez az ételhez a legjobban a juhtúró illik. Szalonna nélkül is finom, de ekkor a túró elmaradhatatlan.


Kategória: Egytálételek receptjei

A receptet beküldte: , jan. 18. 20:06
A töltött gomba székelyesen elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook