Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Zsiványok burgonyája recept

Zsiványok burgonyája recept

Elkészítési idő 60 perc

A Zsiványok burgonyája hozzávalói:
1 kg burgonya
2 fej hagyma nagy./ v.6 kicsike/
15 dkg húsos szalonna
20 dkg füst. kolbász
20 dkg füstölt sonka
Tetszés szerinti savanyúsággal fogyasszuk.


A Zsiványok burgonyája elkészítési módja:
Burgonyát megtisztitjuk megmossuk és kb.ujjnyivastag karikákra vágjuk.A szalonnát kb. 2x2 cm kockára apritjuk, ha a hagyma nagy szintén felkockázzuk /2x2/cm Erre kerül a felkarikázott füst. kolbász. A füstölt sonkát elöre /megabáljuk 95 fokos vizben rövid ideig/ majd hasonló méretüre kockázzuk és a a többi hozzávalóval együtt egy nem túl magas tepsibe elrendezzük. Ha a hagymák aprók tisztitás után egyben is süthetjük!!

Zsiványokon kivül jóétvágyúak is fogyaszthatják


Jó étvágyat !


Kategória: Egytálételek receptjei


A zsiványok burgonyája elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook