Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Juhtúrós sztrapacska gazdagon recept

Juhtúrós sztrapacska gazdagon recept

Elkészítési idő 75 perc

A Juhtúrós sztrapacska gazdagon hozzávalói:
1,2 kg megtisztított burgonya, 1 db tojás, 1 kávéskanál só, 1 fakanálnyi disznózsír, 15 dkg füstölt szalonna (vagy 20 dkg húsos füstölt szalonna), 30 dkg finomliszt, 20-25 dkg liptói juhtúró (Brynza) 1 tömlős natúr tejszínes sajtkrém, 2 dl tejföl (1 pohár),1 csokor apróra vágott zöldkapor.


A Juhtúrós sztrapacska gazdagon elkészítési módja:
A füstölt szalonnát vágjuk apróra, és kevés olvasztott disznózsíron ropogósra pirítjuk. Közben a megpucoljt burgonyát kockára vágjuk és turmixgéppel pépesítjük (vagy lereszeljük, esetleg ledaráljuk). Ha a burgonya kész, felteszünk egy nagy lábasba vizet és megsózzuk. Amíg felforr a víz, a pépesített nyers burgonyához hozzáadjuk a felvert tojást, majd megsózzuk, és addig adagoljuk hozzá a lisztet, amíg kelt tészta állagú masszát kapunk. A nokedlihez hasonlóan lobogó vízbe szaggatjuk és megfőzzük. A kész galuskát a füstölt szalonna zsírjával azonnal – még melegen - jól összekeverjük, mert később a tészta összeragadna. Ezután a galuskát egy teflon serpenyőben kezdjük melegíteni. Közben rámorzsoljuk a villával összetört liptói juhtúrót, majd rányomjuk a tömlős sajtkrémet, és hozzáadjuk a tejföl kétharmadát és a pirított szalonnapörc felét is. Folyamatos kevergetés közben az egészet átforrósítjuk, majd lehúzzuk a tűzről. A pirított szalonna maradékával és az apróra vágott kaporzölddel meghintve tálaljuk. Külön csészében kínálhatunk hozzá még tejfelt is.

Tavasszal apróra vágott újhagyma illik hozzá.


Kategória: Egytálételek receptjei

A receptet beküldte: , jan. 13. 14:51

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook