Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Tökös-mákos rétes recept

Tökös-mákos rétes recept

A Tökös-mákos rétes hozzávalói:
2 csomag kész réteslap,
vagy házi rétes,
1 kg sütőtök,
20 dkg mák,
10 dkg kristálycukor,
5 dkg zsemlemorzsa,
5 dkg mazsolaszőlő,
5 g őrölt fahéj,
1 dl tej,
1 dl tejszín,
1 db citrom,
reszelt citromhéj
1 dl olaj,
porcukor a szóráshoz.


A Tökös-mákos rétes elkészítési módja:
Olajjal - a gyümölcsös réteseket olvasztott vajjal - meglocsoljuk, zsemlemorzsával megszórjuk, majd elterítjük rajta a tej, tejszín, reszelt citromhéj, cukor, mazsola, őrölt mák és gyalult tök felfőzött és kihűtött keverékét, végezetül meghintjük az őrölt fahéjjal. A szalvétával felcsavarjuk a rétest, és olajozott sütőlapra tesszük - a tetejét is olajjal vagy olvasztott vajjal meglocsolva - 180-190°C-os sütőben pirosra-barnára sütjük. Úgy is készíthetjük, hogy rétegezzük a tölteléket, ekkor azonban a gyalult tököt citromlében tartva és kinyomkodva szórjuk a felfőzött, és ízesített mákra.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A tökös-mákos rétes elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook