Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Ti mit csinálnátok, ha a tanár felhív, hogy a kamasz gyereked nem ír az órán? fórum

Ti mit csinálnátok, ha a tanár felhív, hogy a kamasz gyereked nem ír az órán? (tudásbázis)

1 2 3 4 5
31. 388b941089 (válaszként erre: 27. - Trapiti)
2016. szept. 15. 14:21
Èn is simán.
30. 388b941089 (válaszként erre: 25. - Jucika33)
2016. szept. 15. 14:19

De figyelj, egy esetnel biztos vagyok benne h ez mèg nem tortenik meg. Valoszinu h ez mar a sokadik eset es a gyerekkel sorozatos problemak vannak, ezert folyamodott ehhez a megoldashoz a tanar. Gondolom eloszor probalta o rendezni, de miutan nem ment, ertesitette a szulot. Itt csak arra lett kihegyezve a forum h nem ir a gyerek. De hogy hanyszor fordult elo es meg milyen problemak vannak, arrol nem esett szo.

Egyebkent pedig a szulonek nem tunik fel h nem ir a gyerek, ha a fuzetben nincs semmi? Ok, vmit hablatyolhat a gyerek, dehat basszus, ha vmi gond van, akkor en veszem fel a kapcsolatot a tanarral, nem?

En biztos surun elovennem a gyerekemet a tanarral egyuttmukodve.

29. kattyus (válaszként erre: 25. - Jucika33)
2016. szept. 15. 14:10
Minden szavaddal egyetértek.
28. trapiti (válaszként erre: 26. - Jucika33)
2016. szept. 15. 14:09
Ráadásul ahogy olvasom nem jegyez meg mindent... mert ha egy olyan gyerek nem ír aki magasan a többiek felett teljesít, és mindig mindent tud, az más (bár még ebben az esetben is mondhatja a tanár, hogy jegyzeteljen, mert hasznára lehet). De ez a gyerek lassabban tanul, ha lehet lazára veszi a dolgokat.
27. trapiti (válaszként erre: 25. - Jucika33)
2016. szept. 15. 14:06

Egyetértek. Akár a jóindulat jele is lehet, hogy megbeszéléssel próbálja megoldani a dolgot és nem szankciókkal. Valószínűleg a gyereknek már szólt, nem hiszem hogy a szülő felhívása volt az első lépés. A gyerek meg valószínűleg magasból tett rá.

A szülő tájékoztatása amúgy szerintem egy teljesen elfogadható módszer, egy arra nyitott szülővel együttműködve könnyebb megtalálni a megoldást is. Mondjuk a tanár helyében ha ezek után a szülő sem és a gyerek sem partner, simán bevágnám az egyest minden órán és nem érdekelne hogy hányasa lesz a kölöknek.

2016. szept. 15. 14:05
Egyébként a mit csinálnék kérdésre: valamikor sokkal korábban (évekkel korábban, mondjuk első osztálytól) minden nap átnézném a leckéjét, az ellenőrző könyvét, elbeszélgetnék vele, hogy mi történt, eljárnék minden fogadóórára, megkeresném a tanárokat, ha úgy érzem gond van. Akkor a gyermek ekkora korára megszokja, hogy nincs eltitkolható lógás, nemtanulás. Természetesen lehet, hogy te is így csinálod, csak gyermeked nehezebb eset. Ebben az esetben is elbeszélgetéssel lehet célt érni. Magyarázza ő meg az okokat (az, hogy nem szeretem a tanárt, nem lehet indok, mert attól még ő adja neki a feladatot, amit köteles elvégezni) ,te pedig ezután magyarázd el, hogy miért kell órán írni annak ellenére, hogy ő valójában nagyon okos, mindent megjegyez magától is.
2016. szept. 15. 13:58
A tanár-valószínűleg - azért hívta fel a szülőt, hogy tájékoztassa. Nagyon gyakori, hogy ekkora gyerekeknél a szülő már szinte semmit nem tud az iskolai eseményekről. Ha a tanár csak beír egy egyest, vagy azt sem, a szülő nem tud a dologról. Majd pár hét után ír a gyermek néhány rosszabb dolgozatot, felel egyesre. Szülő- már ha megtudja- megkérdezi a gyermeket, hogy hogy történhetett ez, mire gyermek mesél valamit arról, hogy a tanár hülye, nem magyaráz semmit , stb. stb. Ezt megelőzendő, a tanár felhívja a szülőt. Nem rosszindulat, nem bizalmatlanság, csak tájékoztatás, megelőzés. Valóban "feladata" a kamaszoknak a lázadás, de azért nem árt keretek közé szorítani és folyamatosan figyelni, mert pont addig fog elmenni, amíg nem hívja fel magára a figyelmet.
24. NomNom (válaszként erre: 21. - Trapiti)
2016. szept. 15. 13:39

Mondjuk ez igaz, én is csak egyetemen értettem meg, hogy egyes tanárok miért írattak jegyzetet. Nagyon fontos, még ha most csak másolja is amit mond.

Azt meg azért nem engedheti meg, hogy ő ne jegyzeteljen ha nem akar, mert akkor a többinek is ugyan annyi joga van eldönteni, hogy akar-e.

Márpedig nyilván a füzetből kell majd tanulniuk.

23. 388b941089 (válaszként erre: 1. - Juhászzsófi)
2016. szept. 15. 13:28

Milyen tanár az, aki nem tudja kezelni az ilyen helyzetet egy kamasz esetében és a szülőt hívja fel??? Mi ez, óvoda??

Nyilván az az elvárás, hogy írni kell azt, amit a tanár diktál, vagy mond. Ha a gyerek nem írja, akkor órai munkára vágjon be neki egy karót. Ha többszörösen előfordul egyeztessen a szülő a tanárral fogadóórán.

22. trapiti (válaszként erre: 15. - Livegirl)
2016. szept. 15. 13:18
Olyan mondás is van hogy aki tanul az hülye, aki nem tanul az meg hülye marad...
21. trapiti (válaszként erre: 18. - Plavalaguna)
2016. szept. 15. 13:15
Részben igaz, részben nem. Sok gyerek gondolja hogy bármit megengedhet magával a tanárokkal szemben és erről sokszor a család tehet. Amúgy meg ha négyes akkor lenne még hová fejlődnie, talán csak ennyi van a tanár jelzése mögött. De csinálhatja azt is, hogy a nulla órai munkára bevág egy egyest és akkor nem lesz négyes. Normálisabb megoldás ha megbeszélni szeretné. Gondolom a gyerekkel már próbálta és nem ment. 13 éves, ez már nem ovi, ha a tanár azt kéri hogy jegyzeteljen, akkor jegyzeteni kell. Ha meg játsza a nagyfiút akkor ne négyesre tudja hanem hibátlanra...
20. Luijza
2016. szept. 15. 13:12
Már volt ilyen, sőt dolgozatot sem írt a fiam a tanárnál. Végül osztályismétlés lett belöle és az új tanárnál mindjárt 4-es lett a fiam. Nálunk egyértelműen a tanárnak és a szóbeli agresszívitásának volt köszönhető a probléma. Szülőin saját magam is meggyőződtem az irritáló stílusáról.
19. trapiti (válaszként erre: 17. - Juhászzsófi)
2016. szept. 15. 13:09

Azért azt megkérdezném a gyerektől hogy mit és miért nem írt le. Mert ha olyasmi volt amit ő tud, akkor persze ne írjon. De ha ezek után a számonkérésnél fogalma nen kesz a dologról akkor azért a tanárnak is volt némi igaza, nem?

És lehet hogy a gyerek jobban jár ha téged hívnak ve mintsem ha bevágják neki az egyest. Szerintem kell annyira együttműködőnek lenni hogy legalább megkérdezed a gyereket és utána meghallgatod a tanárt is.

2016. szept. 15. 13:07

Tanártól függ mit tennék. De valószínű a7ukát küldeném be. Amúgy ha négyesei vannak nem tökmindegy?? Egyébként meg az órai munka/motiváció nem a te dolgod hanem a tanáré.

(még csak alsósak a gyerekeim, de a nagyobbnak hasonló tanári megkeresésre ezt válaszoltam a tanárnak. Itthon minden feladatát elvégzi a gyerek, az órai munka, és a motiválás a tanár feladata. Tanár morgott egyet, de utána békénhagyott. )

17. juhászzsófi (válaszként erre: 15. - Livegirl)
2016. szept. 15. 12:48

Kedves livegirl!

Egyetértek nagyapád mondásával.Jó volt olvasni,hogy van aki szintén úgy hiszi,hogy ez a pedagógus és diák ügye. De hát mi szülők mit tegyünk,ha egy olyan iskolában olyan pedagógus tanít,akinek nem a tudás a lényeg,hanem az,hogy kinek a kicsodája vagy. Erről meg csak ennyit!!!Küzdünk még egy kicsit aztán elballagunk végre,és új iskola !!!

2016. szept. 15. 12:44
Igazából a fiamra akart ijeszteni azzal,hogy majd apát-anyát felhívja. Tiszta ideg voltam,azt hittem valami baja esett.Nagyon köszönöm a válaszaitokat,most már kezdek megnyugodni.Nevetségesnek tartjuk a férjemmel együtt ezt az egész dolgot,de persze meg lesz az "elbeszélgetés".
2016. szept. 15. 12:44

nagyapám mindig azt mondta, hogy nem tanulni kell, hanem tudni.

ha az a feladat az órán, hogy írjon valamit, akkor én bevágnék neki egy egyest a tanár helyében, ha meg csak jegyzetelni kell, akkor meg kit érdekel, mit ír meg mit nem ír. nálam volt már, hogy egy az egybe lefényképezték a táblát (jó, egyetemen), de nem csináltam belőle ügyet. én is olvashatatlanul írok, még saját magam számára is.

apukám egyszer tanított valakit, aki írt valamit, de apa nem tudta kiolvasni, de mondta a fickó, hogy ja, bocsi, ő nem tud írni, csak látta, hogy a többiek is firkálgatnak és nem akart kilógni a sorból...

2016. szept. 15. 12:23

Miért hívott a tanár? Segítséget kér? Nem tudja megoldani? vagy informál téged? Esetleg azért, hogy oldjátok meg együtt? Aggódik, hogy mi történt a gyerekkel? Vagy csak be akarja a szülőnél mószerolni?

Ezektől függ, hogy mit csinálnék, azaz csináltam volna anno...

2016. szept. 15. 12:20

Hehe, jófej lehet a fiad: nincs kedve írni, nem ír :)) Kamasz! Mit várjon tőle az ember? Ilyenkor csinálnak furcsa dolgokat.

Mondjuk nem értem a tanárt, ezért miért kellett felhívnia. Neki kellett volna megoldania, mégiscsak ő a pedagógus. Ha nem tud hatni a gyerekre, akkor valószínűleg pályát tévesztett.

Én mit csinálnék a helyedben? Nevetnék egy jót a gyereken (persze csak magamban), aztán ha hazajön, elbeszélgetnék vele.

És hogy mit mondanék neki? Ez gyerektől függ. Két kamasz fiam van, mindkettővel másképp kell beszélni - minden gyereknek meg van a maga nyelve, ezt neked kell érezned, hogy a Te fiadra mi van hatással.

Egyébként szerintem sem olyan egetverő probléma ez, hogy külön beszélni kelljen a tanárral :))

2016. szept. 15. 12:17

Nem szabad megengedni, hogy ne írjon? Miért, mi ez, nevelőtábor?!

Romlottak az eredményei? Zavarja az órát? Ha a válasz nem, akkor a túlmozgásos "pedagógusnak" talán egyéb hobbit kellene találni a gulág felállításánál.

2016. szept. 15. 12:16

Megkerdeznem a tanartol, hogyha otthon mondjuk nem szedi ossze a szennyeset a gyerek, mehetsz-e hozza panaszkodni?

Ez a kettojuk "gondja", nem a tied.

Igazabol ezt nem tartom olyan problemanak, hogy a szulot felhivja, illetve szemelyes megbeszelesre kerje.

2016. szept. 15. 12:09

tanár szerint mivel hetedikes nem szabad ezt megengedni,de hogy ez miatt felhív ????

ja és a hétfői szülőire is vár,hogy ezt beszéljük meg

2016. szept. 15. 12:07
sajnos nem a tanárok kedvence,a másik két nagy tesó kitűnővel végzett ugyan ebben a suliban,de ő más. lassabban tanulunk,de értelmes csak amit ő nem tart fontosank azt lazábban veszi,de ha érzi,hogy veszély van ráhúz a dolgokra.
8. Bekacomb (válaszként erre: 6. - Juhászzsófi)
2016. szept. 15. 12:06
Közölném, hogy azért nem ír, mert okos, meg tudja jegyezni, amit elmond. Ha jók a jegyei, indokolatlan a tanár "problémája".
2016. szept. 15. 12:05
Ne írjon, ő ilyen.
2016. szept. 15. 12:04
nem is értem,a héten két négyest is hozott helyesírásból,év eleji dolgozata is jó lett.
2016. szept. 15. 12:03
magyar órán nem dolgozott,nem másolt a tábláról le semmit a füzetébe.
2016. szept. 15. 12:03
Semmit. Az a pedagogusra es a tanulora tartozik, nem a szulojere. Amig az iskolaban tartozkodik, az felelosseguk.
2016. szept. 15. 12:02
Első körben beszélnék a gyerekemmel és megkérdezném miért nem ír.
2. kisj
2016. szept. 15. 12:01
mit nem ír?
1 2 3 4 5

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook