Terheléses inzulin, segítene valaki?(Hófehér vagy?:) (tudásbázis)
szia!
ezek a hormon-eredmények tök jók.
beleolvastam a naplódba is. mondtam én, hogy szó sincs IR-ről :)
a 3. ciklusnapi eredményem:
lh:4.39
fsh:4.66
megnéztem... nem tudom... a sajá uh-omon is úgy kelett elmagyarázni, hogy hol mit látok. pedig nem vagyok egy hülyegyerek :) de nekem csak fekete-fehér pacák voltak rajta :Đ
ezek szerint a műtéted drilling volt, vagy vmi hasonló? azt pcos esetén szokták valóban, de elég kockázatos. én ezért nem engedem (sokszor csak 1-2 évig van hatása, és utána már lehet, hogy a hegek miatt nem is tud megrepedni a tüsző... vagy valami ilyesmi... annyira nem olvastam utána, mert nálam a műtét nem jáccik :))
hát petefészek ciszta gyanúja felmerült a januári mműtétemnél, 27 naponta ált mensi, lh teszttel igazolom h van pé...
androgén jegyek??:S
ilyen értékekre nem hiszem, hogy felírja bárki.
hormonjaid ezek szerint oké (mármint nem tudom, 14. nap mi a ref-érték, de az arányuk asszem a 21. napon mérvadó), cukrod nem magas, insulinod teljesen rendben...
ciszták? androgén jegyek?
ja, hát az más. akkor nem szóltam...
mire akarsz metformint?
szia!
sztem az insulinod alapján nincs szó IR-ről, így nem valószínű a pcos sem (bár az lh/fsh inkább mellette szól)
viszont a cukrod nem a legtökéletesebb: a 2órásnak vissza kellett volna állnia az éhomira. persze így sem magas, de nem is tökéletes. még érdekes lehet esetleg, hogy mennyi a HbA1c.
köszi!:)
és az nem baj, hogy éhgyomorra 2 az érték terhelésre a végére meg már 10*erese?
További ajánlott fórumok:
- Volt már valaki terheléses cukor vizsgálaton? Nagyon szörnyű? Kedden megyek és eléggé parázok!
- Ha a terheléses cukor eredményem és minden inzulinos eredményem rendben van akkor is írhat fel a doki Metformint?
- Segítene valaki a terheléses cukor és inzulin vizsgálatom eredményének értékelésében?
- Hogy lehet az, hogy egy bizonyos dolog miatt vettek tőlem vért, ráadásul terhelésest, szóval 2szer szúrtak, és a 2. értékei nincsenek rajta?
- Inzulinrezisztenciánál ha megvolt a terheléses inzulin szint mérés, mi az a tól-ig határ amire még nem adnak merckformint?
- Hogyan zajlik a terheléses vércukor és inzulin vizsgálat? Mikorra van meg az eredménye?