Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Hogyan zajlik a terheléses vércukor és inzulin vizsgálat? Mikorra van meg az eredménye? fórum

Hogyan zajlik a terheléses vércukor és inzulin vizsgálat? Mikorra van meg az eredménye? (tudásbázis kérdés)


13. Vikyci
2016. márc. 23. 13:57
Nálunk a laborban adják a cukrot, először van az éhgyomri vérvétel, abból vércukor mérővel gyorsan megmérik a cukrot, ha megfelelő, akkor ihatom is a lötyit. Utána ülés a váróban a következő szúrásig. (nekem 120 perces volt a következő)
12. globus (válaszként erre: 11. - Channa*)
2016. márc. 21. 20:26

Tök jó :) Nálunk minden pont fordítva.

Nem volt előző nap vérvétel. Cukrot nem kellett vinni. Két szúrás között el kellett galoppoznom egy másik utcába befizetni a pénzt - fizetős része is volt-, a lötyibe engedtek csavarni citromot.

2016. márc. 21. 19:58

Én 3 pontos terheléses vizsgálaton voltam. Receptre felírták a cuccot, amit kiváltottam és vittem magammal.

A terheléses előtti napon el kellett mennem egy sima éhgyomri vércukor vizsgálatra, majd délután fel kellett hívnom a labort, hogy mehetek e terhelésesre másnap. Ha magas lett volna az éhgyomrim, akkor másnap nem mehettem volna.

Jó lett, így reggel 7-re kellett mennem, soron kívül levették az első adagot, ezután bekeverték a cuccot és meg kellett innom. Nem lehetett semmit tenni bele, mert módosítja az eredményt, illetve nem is lehetett ennem, amíg a vizsgálat tartott. Pont 1 óra múlva, azaz 8:05 kor ismét vettek vért, majd ismét 1 óra múlva 9:05 kor is. Ennem és innom csak ezután lehetett. Másnap meg volt az eredmény.


Ez a XV. kerületi sztk. Máshol nem tudom, hogy van.

2016. márc. 21. 17:49

Köszi újra a válaszokat! :)

PCOS miatt néznék, és inzulint is kért a doki.

9. jajjj (válaszként erre: 6. - Aniko94)
2016. márc. 21. 13:04
Nekem nem néztek.
8. nefaria (válaszként erre: 6. - Aniko94)
2016. márc. 21. 13:01
Nálunk csak vércukor volt. Azt hiszem, terhességben csak azt nézik, inzut nem, bár nem írtad, hogy neked miért lesz vizsgálat. Meg az se biztos, hogy így van :D
7. 408020f45e (válaszként erre: 1. - Aniko94)
2016. márc. 21. 12:25

Én voltam már ilyenen.

Először éhgyomorra vért vesznek, megnézik a vércukrot. Aztán 1 tasak szőlőcukrot kevernek el egy pohár vízben, megiszod és megint vesznek vért 1 vagy 2 óra múlva, majd mondják. Aztán megint várni kell és újabb vérvétel. A kapott adatokat megvizsgálják, összehasonlítják és megadják az eredményt, ott azonnal.

De mivel az egyes vérvételek között időnek kell eltelnie ezért elég hosszadalmas. Jó, ha úgy tervezed, hogy rámegy egy fél napod, tuti.

2016. márc. 21. 11:39

Sziasztok!

Köszi a válaszokat! :)

Ahol ilyen gyorsan, 2 nap alatt megvolt az eredmény, ott is néztek inzulint is, vagy csak vércukrot?

2016. márc. 21. 11:24

Nálunk (Bp., Honvéd Kh) nem szabadott elmenni, elvileg a mozgás módosítja az értéket, így nem ad reális képet. Ettől függetlenül sok helyen el lehet menni.

ITt 3 pontos vv van, 0-60-120, elvileg ez ad teljes képet a cukorszint alakulásáról, fontos lehet látni hogy 60 perc elteltével mennyire ugrik ki, esetleg úgy, hogy a 120 perces meg határ alá visszaesik. De tudom, hogy sok helyen két pontos. Sőt, sok helyen tesztreggelis ...(az előző terhességemnél pl. azt mondták, egyek meg reggel 6 kor 2 zsemlét és egy pohár tejet, és 8ra menjek vv-re. Ez sztem egy vicc kategória kb.)


Nekünk lehetett vinni bekeverve, előző este elkészítettem. Ott lenyomtam majdnem húzóra, mert utálom az édes dolgokat. Rosszul nem lettem, de nagyon lefáradtam, álmos lettem kb félidőben, aztán meg iszonyatosan elkezdett fájni a fejem. Ettől függetlenül utána (10.30kor végeztem) be tudtam menni én is dolgozni, bár kellemesebb lett volna lefeküdni aludni :D

Ja, és az eredményem asszem 2 nap alatt lett meg, de ez is kórház és laborfüggő (amúgy tök jó lett, 4,7-7,8-5,6 ha jól emlékszem).


Sok sikert :)

2016. márc. 21. 10:49

Szia, én épp 2 hete voltam terhesség 26. hete miatt. SZTK-ban csináltattam, vinni kellett a cukrot, nem kell hozzá recept. Előző este megvettem patikában, mondtam h. terheléses vércukorvizsgálathoz kell, és már adták is a 75g-os csomagot. Másnap reggel éhgyomorral mentem, a korábban egyeztetett időpontra.

Először vért vettek így, mert nem volt elég friss éhgyomri eredményem, utána rögtön ott helyben megnézték a vércukorszintet. Azt mondták, ha 7 egész valamennyi feletti az érték, akkor nem lehet megcsinálni, de 5-öt mértek (ami utóbb a lelet szerint 4,6 volt).

Igy aztán vérvétel után bekeverték nekem a hozott cukrot a fél citrom levével és vízzel, azt 10 percen belül kellett meginnom. Én egyáltalán nem találtam vészesnek az ízét, de én szeretem a gejl dolgokat. Azt mondták, hogy amikor megittam, onnantól 2 órával később menjek vissza, soron kívül menjek be a második vérvételre. Azt is mondták, ha kicsit is szédülök, vagy bármi gyanús, akkor inkább üljek le kint, de amúgy saját felelősségre elmehetek. Én meg elmentem a közeli plázába ügyintézni, és egy kisebb hasmenésen kívül semmi nem volt. Az se biztos, hogy a cukor miatt, de azért örültem h. a plázában ért utol, annak még mindig kellemesebb a wc-je, mint az SZTK-nak.

Pontosan 2 óra múlva visszamentem, vettek még egyszer vért. Szerintem ha akarták volna, ott helyben megmérhették volna annak is a vércukor szintjét, de nem tették. A leletet 2 nappal később vehettem át, szerintem maga a vércukor vizsgálat akár aznapra kész lett volna, de a terhesség miatt mást is néztek, amire várni kellett.

Utána bementem munkahelyre, megreggeliztem, az nagyon jól esett, majd végigdolgoztam a napot.

Még azt szeretném hozzátenni, hogy előtte rengeteg ájulásos, rosszullétes történetet olvastam neten, ami miatt rettegtem az egésztől. A nőgyógyászom azt mondta, hogy szerinte én ezután nem fogok tudni dolgozni menni, és hogy nyugodtan kérjek igazolást az SZTK-ban, hogy otthon tudjak maradni. Ettől sem lettem nyugodtabb. Nekem szerencsére nem volt semmi. Ezért is írtam le ennyire részletesen, hogy ilyen is legyen már :)

2016. márc. 21. 10:30
Glükózt fognak bekeverni neked.Az változó,valahol adnak valahova vinni kell.Ha vinni kell gyógyszertárban kapsz recept nélkül olyan 100 ft körül van.Általában először néznek éhgyomri cukrot,ha az nem magas,bekeverik,megiszod.Gyorsan kell meginni,azt hiszem 10 percen belül.Meg kell jegyezned,mikorra ittad meg,majd egy óra múlva vesznek vért,2 óra múlva megint.Ez 3 pontos terhelés.Addig üldögélned kell,nem nagyon csinálhatsz semmit.Eredmény is változó mikorra van kész,ha megkérdezed biztos megmondják. :)
2016. márc. 21. 10:16

Sziasztok, pl. a cukrot nekem kell vennem vagy adnak ott? Ha nekem kell venni, adnak recept nélkül, vagy fel kell íratni?

Ott csinálják meg nekem vagy előre elkészítve kell vinnem?

Mikorra lesz meg az eredménye?

2016. márc. 21. 10:15
Hogyan zajlik a terheléses vércukor és inzulin vizsgálat? Mikorra van meg az eredménye?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook