Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Kolbászos-krumplis tepsis hús recept

Kolbászos-krumplis tepsis hús recept

A Kolbászos-krumplis tepsis hús hozzávalói:
8 nagyobb burgonya
3 fej vöröshagyma
2 sárgarépa
1 húsos paprika
1 nagyobb paradicsom
1 evőkanálnyi sertészsír
2 kicsontozott csirkemell
2 egész csirkecomb
15 dkg házi kolbász
20 dkg házi szalonna
A tejfölös öntethez:
2-3 dl tejföl
1 evőkanál liszt
1 teáskanál fűszerpaprika

A csirkehús pácolásához:
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 teáskanál bazsalikom
1 teáskanál kakukkfű

étolaj
bors


A Kolbászos-krumplis tepsis hús elkészítési módja:
A húst kisebb darabokra vágjuk. Finomabb, szaftosabb lesz az étel, ha a húsokat már előző este bepácoljuk.

A burgonyát és a répát karikára vágjuk, kizsírozott tepsibe terítjük kb. a 3/4 részét, rárakjuk a bepácolt húst, a karikára szelt hagymát, leöntjük a páclével, rászórjuk a karikára szelt kolbászt, kb. 10 dkg vékony csíkokra vágott szalonnát, a karikára szelt paprikát és paradicsomot, majd beborítjuk a maradék karikázott burgonyával és sárgarépával.

Megszórjuk sóval, és fóliával letakarva körülbelül 45 percre a sütőbe tesszük. Ha a hozzávalók megpuhultak, ráöntjük a tejfölös öntetet.

A megmaradt szalonnát bőréig bevagdossuk, és az étel közepére tesszük. Fólia nélkül a szalonna pirosodásáig sütjük.

Tálaláskor cikkekre vágott főtt tojással,
paradicsom- és paprikakarikákkal, illetve petrezselyemzöldjével díszítjük.



Kategória: Egytálételek receptjei

A receptet beküldte: , 2012. szept. 14. 05:54
A kolbászos-krumplis tepsis hús elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook