Főoldal » Cikkek » Babák & Mamák témák » Tenyér-, láb- és ujjlenyomatok ajándékként cikk

Tenyér-, láb- és ujjlenyomatok ajándékként


Szeretném, ha a családban mindig kézzel készített ajándékokat is adnánk karácsonykor, ezért elég korán el is kezdjük ennek a hagyománynak a megalapozását. Ehhez gyűjtöttem néhány ötletet, amit most szeretnék veletek megosztani. A legtöbbhöz nem szükséges semmilyen extra hozzávaló, akár az utolsó pillanatokban is elkészíthetők, a nagyszülők, rokonok, barátok (reméljük) nagy örömére.
Tenyér-, láb- és ujjlenyomatok ajándékként

Biztosan nem vagyok egyedül abban, hogy rajongni kezdtem a gyerekem minden első alkotásáért (nem félreérteni!), kis firkájáért, amennyiben azokat a megfelelő időben és a megfelelő helyen helyezte el és nem a falon, szőnyegen, bútor oldalán. :))))

Nemrég elkezdtünk a festékekkel bíbelődni és nagyon megszerettük a lenyomatok készítését. Ő is élvezi, amikor a kezét kenegetem szivárványszínűre és a papírra nyomhatja. Ez adta az ötletet, hogy idén karácsonyra ilyen jellegű képeket készítünk a nagyszülőknek ajándékba, kis üdvözlő képeslapként.


Kézlenyomat karácsonyfa

Inlieuofpreschool


Kézlenyomat hóemberek

Pinterest


Nem mondom, hogy nem jár maszatolással, de teljesen megéri a dolog. A gyerekek élvezik a színek keverését, a mázolást, kevés kivétellel azt is, ha ők maguk festékesek, maszatosak lesznek az alkotás közben. A legjobb, ha az asztalt beborítjuk újságpapírral, azt a széleken rögzítjük egy kis celluxxal, így még elmozdulni sem tudnak. Kaphatók már bőrbarát ujjfestékek, amik nem tartalmaznak semmilyen káros anyagot, a bőrről könnyen lemoshatóak és még a ruhákból is kijönnek. A gyerekekre kössünk kis nylon köténykét, a legjobbaknak ezek közül még hosszú ujja is van. Ha ezeket az előkészületeket megtesszük, akkor stresszmentesen állhatunk neki a festegetésnek, nem kell azon aggódnunk, hova kenődik a festék. Ja, és saját magunkra se ünneplőt vagy kisestélyit húzzunk :)))


Kézlenyomat angyalka

Sassydeals


Talplenyomat hóemberek

Pinterest


Talplenyomat rénszarvas

Pinterest


Ujjlenyomat rénszarvas hógömbön

Plaidonline


Ujjlenyomat karácsonyi angyalkák

Craftymorning


Ha már jól megy a lenyomatok készítése, akkor sólisztgyurmába nyomva és utána kifestve csodaszép, személyes díszeket készíthetünk:


Karácsonyja ujjnyomatokkal

Messylittlemonster


Manóruhás kéznyomat

Pinterest


Láblenyomatból karácsonyi függő

Pinterest


A legcukibbat a végére hagytam

Craftymorning


Kellemes pepecselést, pamacsolást, kenegetést mindenkinek! :)
Írta: babyapocakban, 2017. december 21. 09:08
Fórumozz a témáról: Tenyér-, láb- és ujjlenyomatok ajándékként fórum (eddig 5 hozzászólás)

Ha ez a cikk tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2023, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook