Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Cikkek » Babák & Mamák témák » Napsugár születése cikk

Napsugár születése


Történetem 2008. október 26.-án kezdődött. Aznap reggel, amikor felébredtem, arra lettem figyelmes hogy szivárog a magzatvíz. Szóltam a páromnak, lehet, hogy ma megyünk szülni. Én nyugodtan vártam a fejleményeket, izgultak éppen elegen körülöttem.
Napsugár születése

Aznap töltöttem be a 38. hetet és még össze sem voltam csomagolva (aznap este akartunk). Férjem nagyon izgatott lett, elkeztük összerakni a holminkat. 8 körül elmentem tusolni, akkor már egyre jobban folyt a víz. Mondtam, hogy szerintem lassan induljunk a klinikára.

9-re oda is értünk és az ügyeletes orvos közölte, hogy már ne menjek haza innen, csak ha megszültem.

Minden egyéb teendő után elfoglaltam a szülőszobát, a férjemet meg hazaküldtem, mert fájásaim még nem voltak. 1 óra körül felhívtam, hogy jöjjön be mert szükségem van rá. Addigra az orvosom is beért és megvizsgált. Azt mondta, estére meglesz a kicsi.

A bekötött oxitocin megtette a hatást és jöttek a fájások. Szinte végig CTG-n voltam. 4 órára már nagyon erősödtek és elkezdtem gyorsan tágulni. A szülésznő mondta, hogy 5 körül már baba lesz. Igaza is lett. 17.05.-kor megszületett Napsugár, 47 cm-rel és 3130 grammal.

A szülés után nagyon véreztem, de a dokim azt mondta biztos a gyors tágulástól. Mikor végzett velem, hozták a Babókámat. Elsőre szopott, nagyon jó érzés volt. 10 perc múlva éreztem, hogy szédülök és kértem a férjemet, szóljon valakinek. Jött a szülésznő, megnyomta a hasamat és nagyon elkezdtem vérezni. Azonnal hívták az ügyeletes orvosokat és gyorsan el is altattak, hogy el tudják a vérzést állítani. Kiderült, hogy maradt egy darab a placentából. Nagyon megijedtünk,de mikor felébredtem minden rendben volt.

A dokim később tudta csak meg, hogy mi történt, de nem derült ki a számunkra, hogy Ő hibázott-e vagy a szülésznő.

Másnap vért kellett kapnom, mert jártányi erőm is alig volt és a véreredményem sem volt túl rózsás. Napsugár hála Istennek jól van, azóta szépen gyarapodik, és már én is sokat erősödtem.
Írta: Angyalka 78, 2009. január 10. 17:03
Fórumozz a témáról: Napsugár születése fórum (eddig 10 hozzászólás)

Ha ez a cikk tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook