Tekert sajtos recept

A Tekert sajtos hozzávalói:
0,5 kg finomliszt,
2,5 dkg élesztő,
0,5 evőkanál só,
0,5 evőkanál kristálycukor,
0,5 dl olaj,
1 egész tojás,
1 késhegynyi aszkorbinsav,
1 mokkáskanál sikér,
5 dkg főtt, összetört burgonya,
2,5 dl tej.

Töltelékbe:

2 dl tejföl,
kb. 20 dkg reszelt trappista sajt,
6 szelet vékony bacon szalonna felkockázva.


A Tekert sajtos elkészítési módja:
A hozzávalókat én a kenyérsütő gépembe rakom gyors programra, és ha leáll a gép a dagasztás után (nálam 30 perc), még hagyom benne, kb.30 percig kelni. Utána kiveszem a tésztát. Majd sodródeszkán kisodrom, 2 darabba vágom. Utána megkenem a tejföllel, sajttal és megszórom a bacon szalonna darabokkal. Feltekerem mindkét rudat, és trapéz formára felszelem. Nekem 20 darab lett belőle. Pontosan belefért a kivajazott gáz tepsibe. Ekkor langyos vízzel lekentem. Majd 1 db tojást felvertem, adtam hozzá, 1 evőkanál tejet, és ezzel lekentem. A tetejére szezámmagot, lenmagot és reszelt sajtot szórtam. Előmelegített sütőben 200 fokon 26 percig sütöttem.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A tekert sajtos elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook