Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Makarónis pulykasaláta recept

Makarónis pulykasaláta recept

A Makarónis pulykasaláta hozzávalói:
1/2 kg makaróni,
30 dkg szeletelt pulykasonka,
1 db paradicsompaprika,
2 db
csemege uborka,
3 evőkanál ketchup,
2 dl majonéz,
1 dl száraz, fehérbor,
1/2 dl olaj, 2 dl
tejföl,
1 teáskanál cukor,
1 evőkanál citromlé,
némi só, bors


A Makarónis pulykasaláta elkészítési módja:
Elkészítése irtó egyszerű, mégis bárkit le lehet venni a lábáról vele. Ez is, mint majdnem minden saláta, másnap a legjobb. A gond csak az, hogy a legritkább esetben éli túl az éjszakai kísértetjárást. Ez ellen védekezhetsz úgy, hogy átviszed a szomszéd hűtőjébe. Ez esetben csak arra kell vigyázni, hogy a kiválasztott szomszéd minimum vegetáriánus legyen, de elláthatod az edényt számkódos zárral is. Először készítsd el az alapot. Keress egy jó nagy műanyag tálat. Keverd össze benne a majonézt, tejfölt, bort, olajat, ketchupot, cukrot, citromlét, egy kis sót, borsot. Tedd fel a kedvenc fazekadba forrni a tésztának a vizet (a vízbe tegyél egy kanál sót). Amíg a víz felforr, nagyon vékony csíkokra vágd fel a sonkát, paradicsompaprikát és csemege uborkát és ezeket is keverd az alaphoz. Az így elkészített gyönyörűséget véletlenül se kóstold meg! Senki nem akar üres tésztát enni. Most főzd ki a makarónit, de légy résen, nehogy szétáztasd, inkább maradjon egy kis híja a főzésnek, majd a salátában beérik. Szűrd ki a tésztát és egy kis öblítés után, még melegen keverd az alaphoz.


Kategória: Egytálételek receptjei


A makarónis pulykasaláta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook