Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Tejszínes kukoricaleves recept

Tejszínes kukoricaleves recept

Elkészítési idő 30 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Tejszínes kukoricaleves hozzávalói:
8 dl húsleves,
1 nagy doboz kukoricakonzerv,
2 dl tejszín,
1 fej nagyobb vöröshagyma,
2 ek. tönkölyliszt,
2 ek. étolaj,
1 ek. libazsír,
fél csokor petrezselyemzöld,
Ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, kevés cukor vagy édesítőszer


Tejszínes kukoricaleves

A Tejszínes kukoricaleves elkészítési módja:
A hagymát megtisztítjuk és apróra kockázzuk, majd a zsiradékokon megdinszteljük. Rászórjuk a lisztet és addig pirítjuk, amíg rózsaszínes nem lesz. Ezután öntsük fel a húslevessel. Ha felforrt, hozzáadjuk a kukoricát, fűszerezzük ízlés szerint, majd kis lángon főzzük kb. 10 percig. Ezután hozzákeverjük a tejszínt, a felaprított petrezselyem felét és forraljuk össze vele pár percig. Tálaláskor szórjuk meg a levest apróra vágott petrezselyemmel, és tördeljünk rá sós krékert.

Jó étvágyat kívánok!



Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei

A receptet beküldte: , dec. 2. 21:16
A tejszínes kukoricaleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook