Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Csicsókakrémleves recept

Csicsókakrémleves recept

Elkészítési idő 50 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Csicsókakrémleves hozzávalói:
40 dkg csicsóka,
1 db vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
2 db sárgarépa,
2 dl tejszín,
1 l zöldségleves,
3 ek. étolaj
fűszerek ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, morzsolt majoránna, petrezselyemlevél


A Csicsókakrémleves elkészítési módja:
Minden alapanyagot megtisztítottam, a csicsókát drótszivaccsal alaposan körbedörzsöltem. A hagymákat felaprítottam és az étolajon megdinszteltem. A csicsókákat felkockáztam, a répákat felszeleteltem. Minden hozzávalót hozzáadtam és pirítottam pár percig. Hozzáöntöttem a zöldséglevet és fűszereztem. Alacsony hőfokon lefedve kb. 30 percig főztem. Ezután egy botmixerrel pürésítettem a levest, majd folyamatos keverés mellett hozzáadtam a tejszínt. Egyet forraltam rajta, és már el is készült. Fokhagymás olajon pirított zsemlekockákkal tálaltam kevés petrezselyemlevéllel megszórva a tetejét.

Jó étvágyat kívánok!



Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei

A receptet beküldte: , nov. 22. 21:46
A csicsókakrémleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook