Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Kókuszos répakrémleves recept

Kókuszos répakrémleves recept

Elkészítési idő 50 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Kókuszos répakrémleves hozzávalói:
1/2 kg sárgarépa,
2 ek. étolaj,
1 ek. vaj,
1 db közepes vöröshagyma,
8 dl zöldségalaplé,
3 dl kókusztej,
1 ek. friss, reszelt gyömbér
fűszerek ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors


A Kókuszos répakrémleves elkészítési módja:
Egy lábasban az étolajon és a vajon megdinszteltem az apróra vágott hagymát, majd hozzáadtam a megtisztított és karikára vágott répákat és a reszelt gyömbért. Kb. 5 percig, időnként megkeverve, fedő alatt pároltam. Majd felöntöttem a zöldségalaplével, fűszereztem és kb. 30 perc alatt puhára főztem. A végén hozzáadtam a kókusztejet, újra felforraltam, majd botmixerrel simára mixeltem az egészet. Tálaláskor sós krékert tördelhetünk a tetejére, de aki szereti, meghintheti kevés csilipehellyel is. Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A kókuszos répakrémleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook