Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Tejszínes-chilis kukoricaleves recept

Tejszínes-chilis kukoricaleves recept

A Tejszínes-chilis kukoricaleves hozzávalói:
1 ek vaj
100 g szalonna
1 nagy vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 chili (persze függ attól, milyen erős a chili és ki milyen csípősen szereti az ételt)
1 tk pirospaprika
500 g (fagyasztott) csemegekukorica
2 dl tejszín



A Tejszínes-chilis kukoricaleves elkészítési módja:
A vajat meg kell olvasztani, majd megpirítani rajta a feldarabolt szalonnát. Mehet utána az apróra kockázott vöröshagyma és fokhagyma. Amikor a hagyma üvegessé válik, mehet rá a feldarabolt chili, a pirospaprika, a (morzsolt) csemegekukorica és annyi víz, ami az egészet jól ellepi.

Addig kell főzni, amíg a kukorica megpuhul, majd fel kell önteni a tejszínnel. Felforralni, megkóstolni, nekem általában utána kell sózni, majd lehet enni.



Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei

A receptet beküldte: , 2018. márc. 10. 07:51
A tejszínes-chilis kukoricaleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook