Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Kolbászos-virslis rakott karfiol recept

Kolbászos-virslis rakott karfiol recept

A Kolbászos-virslis rakott karfiol hozzávalói:
90 dkg karfiol
25 dkg rizs
30 dkg virsli
ráma sütőmargarin a jénai kikenéséhez
besamel (vagy egy nagy doboz tejföl)
10-12 karika kolbász
12,5 dkg gouda sajt

bors
ételízesítő
kakukkfű


A Kolbászos-virslis rakott karfiol elkészítési módja:
1.) A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, majd forró, sós, fele tej-fele vízben (fedő nélkül) félkeményre főzzük. Leöblítjük hideg vízzel, majd lecsepegtetjük
2.) Ezalatt a rizst is megfőzzük, és lecsepegtetjük, majd ételízesítővel, sóval, kakukkfűvel és borssal ízesítjük.
3.) Elkészítjük a besamelt (ha van egy nagy doboz tejfölünk, akkor ezt a lépést kihagyhatjuk).
4.) A virslit és a kolbászt lehéjazzuk és felkarikázzuk.
5.) Kivajazunk egy jénai tálat, és az aljára pakoljuk a rizst. A rizsen szétterítjük a virsli és kolbászkarikákat, majd legvégül szépen rárakosgatjuk a karfiolrózsákat. Nyakon öntjük a besamellel vagy az ételízesítővel és borssal összekevert tejföllel, és a legtetejére laponként rátesszük a sajtszeleteket.
6.) Előmelegített sütőben kb. 200 fokon, 40 perc alatt aranybarnára sütjük.



Kategória: Egytálételek receptjei

A receptet beküldte: , 2018. márc. 9. 07:44
A kolbászos-virslis rakott karfiol elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook