Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Siu mai - kínai ravioli recept

Siu mai - kínai ravioli recept

A Siu mai - kínai ravioli hozzávalói:
45 dkg darált sertéshús

1 doboz bambuszrügy

4 db kínai szárított gomba beáztatva

10 dkg koktélrák

1 evőkanál szezámolaj

2 evőkanál szójaszósz



bors

1 evőkanál keményítő 4 evőkanál vízzel elkeverve

A tésztához:

50 dkg liszt

1 kávéskanál só

2 dl víz

2 felvert tojás


A Siu mai - kínai ravioli elkészítési módja:
A tésztához keverjük össze a lisztet, a sót, a tojást és a vizet, majd negyed óráig gyúrjuk. Ezután nyújtsuk ki a tésztát fél centi vastagságra, majd vágjuk fel 5x5 cm-es darabokra. Közben dolgozzuk össze a darált setréshúst, a bambuszt, a felaprított gombát és koktélrákot, a szójaszószt, a szezámolajat, a borsot, sót, a vízzel elkevert keményítőt.
Tegyünk egy kanálnyit a töltelékből a tésztákra, majd hajtsuk félbe a tésztákat, és az ujjhegyünkkel zárjuk le.
A tésztákat tegyük a bambuszgőzölőbe, és forró gőz fölött pároljuk 7-10 percig. Forrón kínáljuk rizzsel és szójaszósszal, vagy magában előételként.



Kategória: Tésztafélék receptjei

A receptet beküldte: , 2018. márc. 8. 07:42
A siu mai - kínai ravioli elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook