Te megmentenéd Illés bácsi cukrászdáját? (beszélgetés)
Ez életképes ötletnek tűnik.
Kíváncsi vagyok, a bácsi mit szól majd hozzá.
Hát, vagy a jövőbe látunk, vagy nem.
:)
Idős embereknél? Meséljek sztorikat konzervgyárakról? A szemem előtt szedték fel kézzel és rakták másik üvegbe a padlóra ömlött meggybefőttet.
Én biztos nem fogok dolgozni 78 évesen, de vannak emberek, akiket ez éltet.
Ez tényleg jó ötletnek tűnik.
Lesz, aki továbbviszi a tudását.
Én azt olvastam, hogy felújítják és igényes, retró cukrászda lesz belőle plusz biztosítanak cukrász gyakornokot is-a város lakosainak gyerekkori élményszínhelye ez a cukrászda, nem véletlen fogtak össze...
Szerintem ez a legéletképesebb ötlet.
Cuki vagy ;) Megteszem, amit tudok.
Lehet engem hülyének nézni - nem neked szól - de nagyon tetszik ez az összefogás. Életemben nem jártam nála, tényleg rémesek az állapotok, de valamiért szeretik, és sokan járnak oda.
Jah, és hogy mennyire vagyok jó fej, arról kérdezd a kollégáimat. A népszerűségi indexem nem csapkodja az egeket, amiért a következő csapatépítő tréningre azt bírtam kitalálni, hogy egy óvoda kinti játékait fogjuk rendbe tenni a szokásos mókázás helyett ;o))
Nem csak a pénz volt a gond.
Ezentúl nem atlétában fogja készíteni és árulni a sütiket? Ilyen idős ember már nehezen változik.
Aztán ki tudja, mikor cseppen egy izzadságpötty, takony, ez-meg-az a fagyiba? Idős embereknél előfordulnak ilyen balesetek, nem tehetnek róla.
Egyem meg, nemhogy pihenne, és élvezné a nyugdíjas éveket.
Engem megmozgatott, amíg csak a sztorit hallottam. De amikor már a képeket is láttam, azt hittem, kifordul a belem.
Nem értem, miért nincs még egy alkalmazott, aki a rendre-tisztaságra ügyel. Nem túl faszari ez a bácsi vajon? Mert ugye, egy jó fagyizóval munkahelyet is teremthetett volna, és akkor most nem ő szorulna segítségre.
Engem is meghatnak a könnyek, csak néha tovább gondolkozom....:)
Humanista vagy.
Én meg túl sok halált láttam.
Elolvastam az egész sztorit, és úgy döntöttem, segítek én is. Ebben az állapotában nyilván nem működhet tovább, de biztos vagyok benne, hogy belehal, ha így ér véget.
És egy cseppet sem érzem magam különlegesnek ezért.
Az egyértelmű, hogy nem tudná élvezni a nyugdíjas életet, teljesen összeomlana. Viszont így, ebben az állapotban az a cukrászda tényleg gusztustalan.
Nem baj, ha segítenek neki, akik összefognak és tesznek is valamit, ettől jónak és különlegesnek érzik majd magukat, tiszta haszon.;)
Engem nem mozgatott meg, ennél kegyetlenebb, mondjuk úgy, keményebb vagyok. Én is úgy vagyok vele, hogy hamarabb kellett volna tenni, és neki tenni.Evvan.
Mondjuk az elég röhejes volt az egyik cikkben, hogy nincs a nyugdíjából pénze a felújításra. Elméletileg egy ilyen vállalkozásnak kellene hasznot is termelni, ami egy részét illene visszaforgatni bele. Azért mégsem egy nonprofit intézményről beszélünk.
További ajánlott fórumok:
- Vendéglők, cukrászdák, kávéházak, éttermek nevei
- Tudtok 1 évesnek való, tej-és tojásmentes tortát készítő cukrászdát?
- Segítesz megmenteni a házasságomat?
- Ha elromlott az USB-ém elveszik minden adatom? Hogyan tudnám megmenteni?
- Ti milyen nevet adnátok egy most induló cukrászdának?
- Egy jó cukrászda, Budapesten...