Te megmentenéd Illés bácsi cukrászdáját? (beszélgetés)
Még támogatást is kapott volna.
Amúgy, ki tudja, mi van otthon a szalmazsákban....
Nem tudom, de ha így van, akkor vehetne fel segítőket...
A gépeket fel lehetne újítani, ha nem akarja lecseréli, stb.
Nem is értem ezt a megmentést. Kiscsillió vállalkozás van, ennyi erővel mindenkit meg kellene menteni.
Igénytelen, undorító, redvás koszos az az üzlet. Az, hogy korszerűtlen, csak a jéghegy csúcsa.
Igen, ők is felelősek, de a bácsi is.
Elhanyagolta az üzletét, nem költött rá, és nem 5-10 éve.
Miért kellene megmentenie bárkinek?
Nem tud felvenni takarítót, aki elvégzi ezt a munkát?
Gondolom csak futná rá, hogy havonta 1 nagyobb takarítást, hetente meg mondjuk 3x egy normál takarítást megfizessen....
A felelősségét, én továbbra is fenn tartom!!
Hibáztak!!!! nem az elismerésben, mert az megérdemelte, jogosan!! Gratulálok hozzá!! Egyedi kincs a bácsi!!
DE pontosan itt lett volna az alkalom a megmentésre!!!
"A jeles városi évfordulóhoz kapcsolódóan Gémesi György és a képviselő-testület három személyt részesített Polgármesteri Ezüstérem Gödöllőért elismerésben. Elsőként a városban végzett öt évtizedes kiemelkedő szakmai munkájáért Barna Illés cukrászmester, majd ...... "
Nem. Apám 72 éves, csak 6 évvel fiatalabb a bácsinál, mégsem akarja senki megmenteni a cégét. Igaz, ő megfelel a haccp-nek, meg az összes törvényi előírásnak. Igaz ő nem cukrász, csak édesipari gyártó. Nem a kora a baj a bácsinak, hanem az a mocsok, amiben van 50 éve. Tisztelet a tudásának, de takarítani sem árt megtanulni, ha valaki ilyennel foglalkozik... legalábbis egy minimális szintem, aminek a kis cuki még véletlenül sem felel meg.
Ja, és ha 50 év alatt nem volt elég bevétel arra, hogy apránként rendbe hozza a helyet, akkor annyira csak nem lehetett fincsi az a süti, meg fagyi.
Engedély megadása és ennyi.
Az megvolt 50 éve.
Nem a polg.hiv. dolga!
Garantáltan.
Nem picsogna annyit egy fogyis se.
Nem ismerem a cukrászdát, sosem jártam ott és így nem ettem ott semmit ....
Nem láttam képeket sem, de el tudok képzelni olyan higiéniás körülményeket, amikről szó van, és ezért azt gondolom, hogy csoda, ha még senkinek nem lett baja.
Én nem menteném meg, max. a receptjeit, ha jók a sütik, de annak nincs értelme, hogy egy koszfészekért kapálódzon bárki.
A bácsi egy nagy tudású mester, de 78 éves, mit tud ő már dolgozni?
Őt csak egy szintén elhivatott cukrász tudja megmenteni, a cukrászdával együtt, aki átveszi Illés bácsi tapasztalatát, és a kisöreg buszkén asszisztál hozzá. Ehhez lehet segíteni, de semmi máshoz szerintem nem!
Közvetlen természetesen nem!
De mint vállalkozás engedélyezése, és a törvények betartásának felügyelete igen!
Valóban nincs garancia egy csilli-villi helyen nagyobb a higiénia!
Itt az alapproblémával van baj, élelmiszer viszonteladásra alkalmatlan, erre vannak szabályok!
A be nem tartásáért az érdekszervek felelősek!
Van vállalkozás, pénztérgép?
Ki hunyt ezek fölött szemet, miért?
Vagy csak folyamatosan számon kérni a szabályok betartását.
A bácsi dolga lett volna a fejlesztés, vagy legalább szintentartás.
További ajánlott fórumok:
- Vendéglők, cukrászdák, kávéházak, éttermek nevei
- Tudtok 1 évesnek való, tej-és tojásmentes tortát készítő cukrászdát?
- Segítesz megmenteni a házasságomat?
- Ha elromlott az USB-ém elveszik minden adatom? Hogyan tudnám megmenteni?
- Ti milyen nevet adnátok egy most induló cukrászdának?
- Egy jó cukrászda, Budapesten...