Te megmentenéd Illés bácsi cukrászdáját? (beszélgetés)
Az, hogy ő nem fogja fel, az egy dolog, de a gyerekei sem, az már beteg dolog.
Eleinte még sajnáltam, ugye a média hatalma, mennyit mutat meg. Én a síró elkeseredett dolgozni akaró és szerető bácsikát láttam meg benne. Aztán lassan csepegtették az információt. Ez az ember, még mindig azt hiszi, hogy az a nagy hatalmú "sündisznócska" aki esetleg élet és halál ura volt anno a városban. Valahogy most villantotta ki, a foga fehérjét.
Idáig nem zavart a kisöreg, nem vásároltam volna tőle biztos, de, ha valakinek tőle kell az édesség, hát egészségére. DE Most megnéztem ezt a riportot és felfordult az öregtől a gyomrom.
Már azt mondom, ZÁRJÁK be örökre. Fel sem fogja már mi a gond. A riportban mondja egész nap takarított és még mindig olyan a cukrászda...hááát.
Na és, hogy hazajöttek a gyerekei Kanadából és,ha megtudnák ki az kinyírnák, feltette az I-re a pontot nálam.
Fotókat kérünk, minél megindítóbbakat :)
Meg szép történetet arról, mennyire fontos neki lelkileg az autó.
Ja, a képeken kutyák legyenek mindenképpen :)
Megtehetik még bármikor. Rajtuk múlik.
Vagy simán egy ügyvéd meglátja az ügyben a reklámértéket.
Igen, megtehetnék a gyerekei. De tudta ezt az iromány szerzője is biztosan, hogy vannak emberek, akikkel lehet, mert nem olyan hosszú a kezük mint pl. a celebeknek vagy vastagabb bukszájú személyeknek
Előfordulhat, hiszen akadnak még olyan ügyvédek, akik pl. nem kérnek semmit, és bevédenek valakit. Ez a ritkább
Jól össze van ez válogatva, kiről mehet a mocsok, kiről nem. Ha pl. egy sarkakata lett volna ilyen iromány középpontjában, másnap már a bíróságon ülne "tibi atya", minden mondatával együtt.
Ha "csak"egy hatalom nélkül öreg emberről kell lehúzni az utolsó bőrt is, az oké. Úgysem tud ellene tenni semmit. Annyira rühellem az ilyen szánalmas tibi atya féléket
A blog a saját felülete, és amíg nem sért törvényt azt ír, amit akar. Ha meg törvényt sért fel kell jelenteni.
Egyébként a stílusa sokszor gusztustalan, ebben egyetértek.
Ezért írtam szerzőt/ újságírót is egyben! :) A tibi atyás oldalon is valaki írta a cikket, még ha nem is újságíró! Ezenkívül volt olyan újság is, szennylapok, amik habár nem ilyen övön aluli módon, de szintén eléggé cinkesen fogalmaztak szerencsétlenről. No, ők már újságírók lennének :)
A gyerekei Kanadában élnek, állítólag. Koránt sem biztos hogy nem igyekeztek rajta segíteni. Ezt egyikünk sem tudhatja. Azt viszont igen, hogy az öreg úr elég makacs, és ahogyan nem hagyta hogy korszerűsítsék a cukrászdát, vagy bárki más továbbvigye - úgy valószínűleg a gyerekei sem tudnák neki megparancsolni mit és hogyan tegyen. Mert igaz idős, de ettől függetlenül azért felnőtt ember is :)
Ha nem èrdekel a vèlemènyem,mièrt szòlsz hozzà?
Amùgy meg làtom,amerikàban sem sikerült levetkőzni a rosszindulatù magyarsàgodat...
Sok sikert,szèp napot!:)
Ha az öregnek van családja, vannak gyerekei, akkor szégyelljék magukat, hogy hagyták ezt történni.
Tibi atyát meg marha nehéz lenne a saját blogjából elbocsátani :D
GödöllőTetszik
47 perce ·
Barna Illés végleg bezárja a cukrászdáját.
Csütörtökön délutánra eldőlt, Barna Illés nem újíttatja fel és nem nyitja ki ismét gödöllői cukrászdáját. A városházán Gémesi György polgármesterrel folytatott egyeztetése során a 77 éves cukrászmester kijelentette: nagyon megviselte az elmúlt egy hét, megromlott egészségi állapota miatt nem vállalja a felújítással és újranyitással járó nehézségeket. Ötven évnyi, pihenőnap nélkül töltött munkássága után végre pihenni fog.
Barna Illés azt kérte, tudassuk Gödöllő és az ország őt támogató lakosaival, nem tud eléggé hálás lenni, hogy ennyien kifejezték szeretetüket. Azonban kéri a megértést is, hogy ilyen idősen már nem bírna ki további megpróbáltatásokat, illetve nem szeretne elfogadni semmilyen anyagi segítséget. Gémesi Györggyel abban egyezett meg, hogy a cukrászat régi, már-már ipartörténeti jelentőségű berendezéseit hivatalosan felbecsültetik és a város megvásárolja. A tervek szerint az eszközökből, valamint a kicsiny üzletre jellemző oklevelek másolatait is felhasználva, a Gödöllői Városi Múzeumban készítenek kiállítást.
Ez szerintem jó megoldás lehetne. A régi recepteket kipróbálnák akár mostani, modern gépeken, mármint abban a cukrászdában, ahova bevették őt tanácsadónak.
A bácsi fizikailag már nem szakad bele, de az úgymond szellemi terméket továbbadja. Ez miért nem jut eszükbe???
Egyetértek veled. Higiéniátlan valóban, valószínűleg fiatalon nem volt ilyen. Az évekkel lehet feladta a takarítás fontosságának prioritását, mint ahogy ez nagyon sok idős emberrel megtörténik, tisztelet a kivételnek. A bútorai öregek és szegényesek, ez teszi még koszosabbá, az amúgy is koszost.
De ez az ember elmondhatja magáról, hogy volt egy elképzelése, álma, amibe egy egész életnyi hitet és munkát fektetett. Ilyet kevés mai fiatal tudna elmondani magáról.
Megalázni és gusztustalan karikatúrát csinálni az öregségéből, szegénységéből az emberi méltóságát is sérti, túl a jogos hiányosságokon.
További ajánlott fórumok:
- Vendéglők, cukrászdák, kávéházak, éttermek nevei
- Tudtok 1 évesnek való, tej-és tojásmentes tortát készítő cukrászdát?
- Segítesz megmenteni a házasságomat?
- Ha elromlott az USB-ém elveszik minden adatom? Hogyan tudnám megmenteni?
- Ti milyen nevet adnátok egy most induló cukrászdának?
- Egy jó cukrászda, Budapesten...