Te megmentenéd Illés bácsi cukrászdáját? (beszélgetés)
?????
A polg.hiv marhára nem tartozik a bolt higénéje
Már régen meg kellett volna menteni, kb 20 éve! Nem a cukrászdát, illetve azt is, az eszmei értékével, és a mester tudásával, ami vitathatatlan.
Nem most kell dicsekedni, megmentőt játszani, Gödöllő város első embereinek, hanem mikor a az elismerést adták neki, akkor kellett volna észrevenni, hogy itt évtizedek óta baj van.!!
Akkor felkarolni, és irányítani, a törvényes útra.
Hogy a bácsi idáig jutott, annak minden érdekképviseleti szerv, elsősorban a polgármesteri hivatal felelős, mert a szabálytalanságok fölött szemet hunyt, a bácsi korára való tekintettel.
:DDDD
Tudod, lehet ott kellene fogyis tábort csinálni.
Bácsi süt, a fogyni vágyók meg döntsenek belátásuk szerint.
Valóban hagy kívánnivalót maga után a hely,de a sütemények tényleg finomak!Éveken át autóztunk el a cukrászda előtt és láttam hogy nagyon lepukkant,mégis jönnek-mennek az emberek.Csodálkoztam is,hogy biztosan tud valamit!Gödöllői ismerősöm azt mondta,hogy sokan jártak oda.Én egyszer vettem ott krémest+Rákóczi túróst és állítom hogy nagyon finom volt!Viszont nekem sem tetszett a hely.De arra sincs garancia hogy egy csilli-villi helyen nagyobb a higénia!Sajnos hallottam már sok mindent olyanoktól akik étteremben dolgoznak!
Én úgy látom az lenne a megoldás ha a bácsinak Gödöllő városa segítene a felújításban.Mondjuk azt nem értem hogy ennyi idő alatt hogy-hogy nem futotta semmiféle felújításra?
Mindettől függetlenül a bácsinak ez az élete és biztosan sok tudást át tudna adni,ha lenne aki kíváncsi rá és hajlandó tanulni.Ő még igazi alapanyagokból készítette a sütiket,fagyikat,nem mindenféle porokból!
Sajnálom a bácsit, de a képek alapján megértem hogy bezárták.
Hát én nem tudom... Napi szinten takarítom a konyhámat, pedig ott nem eladásra készítek dolgokat, csak magunknak. Ez a bácsi saját bevallása szerint is 50 éve nem újította fel a konyháját, de ahogy láttam 50 éve nem is takarította ki. Elképesztő állapotok voltak ott. Az nem zavarna, ha műanyag széken ülve kellene megenni a sütit, de elhánynám magam, ha látnám hogy honnan került ki.
no igen, meg jótékonysági sütiket nem lehetett árulni valami miatt...
A petíciót aláírtam, de a képeket látva valóban hagy kívánni valót maga után a hely, meg a berendezés. Bár, garancia nincs rá, hogy máshol annyira flottul, higiénikusan megy minden. Egyik-másik vendéglátó hely konyhai előkészítőjét, vagy a nagyüzemi feldolgozókat jobb, ha nem is látjuk szerintem. Az európán kívüli országok szállodai konyháiról nem beszélve. Mégis rengetegen esznek ott. A kérdésre válaszolva, megmenteném, de tény, hogy kellene rákölteni jócskán.
Mi a garancia arra, hogy ha 'megmenekül', akkor tiszta lesz?
Szerintem a hatóság méltányos volt, nem kapott a bácsi büntetést, pedig ha akartak volna, találtak volna rá okot.
Oviba nem lehet bevinni bármit pl., ilyen hely meg működhet. Amúgy is olvastam valahol, hogy a menő cukrászdák üzemeiben is vannak érdességek, mikor nagy a munka.
hasonlóakat olvasva a válaszom: nem.
Nem, engem ez nem érdekel és nem érint
Teljesen egyetértek veled. Sajnálom a bácsit, mert ahogy már korábban is írták biztos szereti a szakmáját, de el kell fogadnia, hogy felette és a cukrászdája felett is eljárt az idő.
azért ha a körülményeket leveszed, a bácsi öltözéke is taszító. persze sajnálom, öreg, stb, de ki tudja, mit kotyvaszt össze.
A képeket látva én sem mernék ott vásárolni. Nem tudom mennyit fog változni a helyzet, ha felújítják, de továbbra is nevezett lesz ott a mindenes.
Pontosan. Láttam én is képeket, van alapja a bezárásnak. Ha megfelel a jogszabályoknak akkor biztos újra kinyithat...
Csodálom, hogy eddig működhetett. Gusztustalan hely.
Nem! 78 éves, dolgozott eleget! Pihenjen, olvasson, kártyázzon, ne melózzon! A saját nagyapámnak sem kívánnám...persze nem a legszebb vég a pálya befejezésének, de ez már megtörtént.
Én is láttam a képeket... megmenteném, de csak annak az árán, ha rendbe hozza. Minden rosszindulat nélkül mondom, hogy piszkos, és nem tudnék ott egy jóízűt fagylaltozni. Viszont a bácsi láthatóan imádja a szakmáját, ezért megérdemelné, hogy tovább dolgozhasson.
Tavaly voltam ott, de nem mertem vásárolni.
Nem 10 éve nem volt fejlesztés, hanem talán sose.
Nem! Pedig anno sokszor jártam oda. De annak már vagy 25 éve..
Ti voltatok ott? A helyiek, a gödöllőiek szerint rémesen piszkos az üzlet és a sütemények sem jók. Ha a koszos húsüzemek bezárásnak örülünk, akkor egy cukrászdát miért védünk? Csak mert a bácsi telesírta a médiát? Én sajnálom őt, de a szabályok rá is vonatkoznak.
Szóval nem kell megmenteni.
Egyébként ha ott élnék, biztosan segítenék.
Úgy tudom, hogy Gödöllő város segít az átalakításban, felújításban.
További ajánlott fórumok: