Te hol vásárolsz és miért élelmiszert, piac, multi, üzletlánc, akció? (beszélgetés)
Nekem most a Lidl a numero van!
Még itt sem úszom meg alkalmanként legalább 6000 ft
alatt,ez másutt minima 1000 ft-al drágább lenne.
Én nem iszom tejet, utálom, röviden.
Viszont a piacon kimérve volt házi tej, vettem 1,5 litert. Kislányom is, és férjem is nagy tejivók, és bolti tej van itthon mindig, tehát azt szokták meg.
Viszont a piaci házi (!!) tejre is azt mondták, hogy totál olyan íze van, semmi különbség. Hát, érdekes...
Nekem most a Lidl a fő bevásárló helyem,sokszor van
hogy hétvégén a zöldségeknél+árengedmények vannak.
Engem is vett már hülyére a piacon a zöldséges,eggyel kevesebb vásárlója lett.
Van benne valami.
Sokszor még a házitól sem kell kinyúlni.
A szembe szomszéd öreg néni pl. tojást árul. Napi 5-6 autó is megáll itt, rendszeres vevői vannak. De könyörgöm, miért??? Anno én is vettem tőle, ugyanolyan a tojása, mint a hiperben, egy az egyben:((
Simán tojótáppal nyomatja őket. Ugyanolyan halovány a sárgája, ugyanolyan az íze, szóval én 2-3 vásárlás után leszoktam róla. Ugyanolyan a tescós tojás, vagy a penny-s is.
Abban igazad van, hogy kábé három - négy próbálkozás után feladtam. Nekem ne más szedje ki a paradicsomot, ne szóljanak rám, ha tapogatom az árut, és arra meg végképp sem időm, sem türelmem, hogy azt hallgassam a sorbanállóktól, hogy hogyan morognak, mert várni kell, és közben miket pletykálnak. Ugyanakkor tudom, hogy van aki kifejezetten szereti a "piacolást" (pl anyukám, anyósom). Nekem iszonyúan babrás végigjárni, hogy melyik áru hol szép/olcsóbb, utána minden sorba beállni, mindenhol végighallgatni a sztorikat meg a csevegéseket. Szóval nem tagadom, nem csak a rossz tapasztalataim vezettek ide, hanem az is, hogy egyszerűen nem szeretem ezt a vásárlási formát. Szeretem magam kiválogatni az árut (a húst is), és szeretem gyorsan elintézni a vásárlást, kocsiból-kocsiba pakolni,nem cipekedni, akkor menni mikor nekem tetszik és épp van időm. Nekem ezek fontos szempontok. Az árukat meg szerintem ugyanonnan szerzik be a nagykereskedők. Nem hiszek a falusi csirke szlogenekben, mert szerintem nem éri meg tenyészteni őket ha tényleg csak takarmányt kapnak. Hiszem, hogy az a csirke a "bio" amit én látok kapirgálni a saját udvaromban... na ilyen meg nincs. :)
Mindezekkel együtt, hogy én ilyen vagyok, pl.nagyra becsülöm anyukám türelmét és kitartását, aki szinte mindent a piacon vesz. De a rántott csirkéje pont olyan ízű, mint az én hyperben vett "falusi" csirkémből készült rántott husi... :))
Én a húst maszek húsboltban veszem, a füstölt húsfélét (szalonna,kenőmájas, egyebek) a piacon, mindig ugyanattól a húsostól.
A többit meg ahogy esik, úgy puffan, ötlet szerűen. Lehet, hogy valami tervszerűség kellene ebbe is...
Zöldséget,gyümölcsöt a piacon,és magyart lehetőleg.
Ha csak 3-4 dolog kell,azt a közeli kisboltban.
A többit Metró...
Tartós élelmiszert stb. ott ahol olcsóbb, és általában nagyobb mennyiségben (olaj, liszt, cukor....). Van amiből jobban bejön/vagy teljesen hasonló a "márkátlan", de amiből nem lehet abból a minőségit választom.
Pékárút, húst, zöldséget/gyümölcsöt pedig kizárólag piacon, amiben igazán szerencsés vagyok, mert egy nagyobb csarnok közelében lakom:)
További ajánlott fórumok:
- Ti mennyit költötök csak élelmiszerre egy hónapban? Mi fér bele ebbe a keretbe?
- Drága élelmiszerek
- Tele vannak ehető rovarokkal a magyar élelmiszerek.
- Mennyit költötök egy hónapban élelmiszerre?
- 30ezer forintos élelmiszerutalványt kapunk még az őszig
- Bevallom, loptam már meg multi élelmiszerüzletet az...