30ezer forintos élelmiszerutalványt kapunk még az őszig (beszélgetés)
Sziasztok!
Hát itt annyi a fejlemény,hogy majd mikor jönn ebbe a panelbe hozni a postai nyugdíjat akkor fogja hozni az utalványt is,mert 2 szer nem fog lépcsőzni ezt mondta a postás. Hiába utalásos a nyugdíjam.
Akkormost az van hogy kiírtam egy papirra a korm.rendelet számát, hogy a pék elé rakom
Más eladó volt ma, rákérdeztem miért nem fogadják el az utalványt
Dehogynem, elfogadjuk! Nohát ennyit a "portásról" akivel elsőre meg kell vívni sok esetben
Tehát pék kipipálva, elfogadja az utalványt
Jó hogy beírtad, nem biztos hogy mindenki tudja.
Tehát érdemes nagyobb összegért vásárolni mint amennyit az utalvány ér amivel fizetni akarunk. Kipótoljuk kp-vel.
Nem tudom, hogy tudjátok-e
Fontos tudni például, hogy a postai küldemény 3 darab 5000 forintos, 3 darab 3000 forintos, 2 darab 2000 forintos és 2 darab 1000 forintos utalványt tartalmaz. Azok, akik nem egyszerre szeretnék levásárolni a 30 000 forintot, esetleg elkövetheti azt a hibát, hogy kevesebb összegért vásárolnak, mint az utalvány címlete - hívja fel a figyelmet az Economx cikke. Ebben az esetben a kereskedő sajnos nem adhat vissza készpénzt, vagyis ha valaki egy 3500 forintos vásárlás során mondjuk 5000-es címlettel fizet, a visszajáró összeget nem kapja meg, sőt a későbbiek során sem költheti el. Vagyis könnyedén előfordulhat, hogy egy-egy vásárlás alkalmával az érintettek több ezer forintot veszíthetnek.
Gondolom a rendelet hozók is azt hitték kivesézték a kérdést
A pék ott süti a pékárút, akkor az meleg vagy hidegétel?
Helyi szokás, a fejébe húztam volna az utalványt
Ma pénél voltam, vettem 2 szelet pizzát
Elfelejtettem vinni az utalványból. Azt mondja az eladó hogy ők nem fogadják el. És ha akárhonnan ellenőr vagyok? Ő csak eladó
OK kátya
Itthon utánaolvastam
Pizza szelet hideg vagy meleg étel
A bolti felsorolásban ott a pék TEOR számmal hogy köteles elfogadni a nugger utalványt
Tény hogy a pizza, még ha szelet is, nem fér a hideg élelmiszer kategóriába
Akkormsot?
Ma kaptam meg.
A kasszánál derült ki számomra hogy előre szólni kell a pénztárosnak hogy az utalvánnyal akarok fizetni mielőtt elkezdi beütni a termékeket. Én most úgy jártam hogy nem szóltam előre, ezért pénzzel kellett fizetnem.
Békés megyei vagyok és szerdán megkaptam.
Azt mondta a póstás, hogy naponta 70 címre viszi ki. Akik háznál kapják a nyugdíjukat, azok a nyugdíjukkal együtt kapják meg.
Jaj hagyjuk már ezt a lózungot. Igen az ÁFA 0-27%
Csöppet sok a 27%, viszont gyereket unokád nem adózik ha vonakozik rá a trv, sőt 150milláért semmi kamatra házat is vehet. A kp-vel is ugyanúgy adózol. Gondolj bele amikor a milliárdos jahtot vesz mekkora áfát fizet.
Valamelyik autószalonban meg kipróbálható az új tipus :)
Ez érdekes.
Most voltam boltban,a szomszéd most fizetett utalvánnyal ,meg kérdeztem mikor kapta . Azt mondta tegnap. Neki is számlára megy a nyugdíj mint nekem és nem kaptam meg.
Amennyi számjegyekkel rá van irva, sőt bizonyos multinál többet is ér
Megkérdezed ugyanezt egy 10-20ezres bankónál is?
Ma kaptam meg.
( Szolnok)
További ajánlott fórumok:
- Ti mennyit költötök csak élelmiszerre egy hónapban? Mi fér bele ebbe a keretbe?
- Drága élelmiszerek
- Tele vannak ehető rovarokkal a magyar élelmiszerek.
- Mennyit költötök egy hónapban élelmiszerre?
- Reformkonyha - élelmiszerek, receptek, praktikák
- Ha a súlyoddal megegyező kiló egyfajta élelmiszert/nasit kaphatnál, ezt választanád :