Te elhiszed a Bibliai történeteket? (beszélgetés)
Hát ez az ,ez nem megy bele abba a kemény fejembe!Honnan tudod,hogy csak a biblia mondhatja meg a tutit!:)
Szrobcsek is fáradhatatlanul próbálja ezt megmagyarázni nekem ,de nem fér abba a buta fejembe!
"Ő arra figyelmeztetett, hogy ne foglalkozzam ezekkel, mert károm lesz belőle."
Biztos be van szűkülve az agyam, de nem vágom, hogy miféle kára származhatna bármiféle ismeretterjesztésből bárkinek is.
És át is éli. Én elhiszem! Mindössze az a gondom, hogyha elfogadom, hogy az igaz Isten az az Isten, aki ihlette a Bibliát, aki teremtette az eget és a földet, akkor tudom, hogy Ő arra figyelmeztetett, hogy ne foglalkozzam ezekkel, mert károm lesz belőle.
Szavak...Mondatok... Igen, melyről azt mondja a Biblia: "Istennek beszéde élő és ható, és élesebb minden kétélű fegyvernél, és elhat a szívnek és léleknek, az ízeknek és a velőknek megoszlásáig, és megítéli a gondolatokat és a szívnek indulatait."
És ne feledjük: Keskeny az az út, amely az életbe visz, kevesen vannak akik megtalálják. (Csak ámítja magát, aki minden útról ugyanazt a "Holdat" látja. Mert ami igaz a Holdra, nem igaz Istenre.)
Ha leegyszerüsítem a dolgot arról szól a történet, hogy ezek az emberek birtokában vannak bizonyos tudásnak. Egyáltalán nem érdekli őket hogy elhiszed vagy sem, amit mondanak. Önmagukért teszik amit tesznek. Nem mondják, mint sok vallásos ember: gyere, állj be közénk.
Üzenet? Nincs üzenet!
Leirta amit átélt, és pont. Ennyi!
Istenhez csak az ő által közölt úton lehet eljutni! Megmondta, hogy melyik az.
Minden más csak az ember nyugtatgatása, egyéb erők működése, mely erőknek semmi köze Istenhez.
Összesen 3 vallás van amely monoteista, és elfogadja az egyetlen Istent, mint teremtőt.
"Minden útról ugyanazt a holdat látod. "
Ez egy keleti bölcsesség és teljesen egyetértek vele
Szerinted mi az?Megspórolhatnám az egy évet!
Nincs üzenet,ennyi?Nem hinném...
JÓ:DDDD
Akkor viszlát egy év múlva:)
Nincs üzenete??????
Akkor én félreértettem valamit....megint.
Ezt azért ajánlottam, mert szerettem volna rávilágitani, hogy talán van más magyarázat is. A célom, ha ugy tetszik ismeretterjesztés volt. Függetlenül attol hogy valaki elfogadja, vagy sem.
Arrol nem tehetek, hogy unalmasnak találtad, de valamit félreértettél. Ennek nincs üzenete! Egy ember egyszerüen, tárgyilagosan leirja azt a tanulási folyamatot, amelyen végigmegy.
Irásai személyes tapasztaláson alapulnak.
Megosztanád velünk az ilyen "üzenetekkel" kapcsolatos rossz tapasztalataidat?
A leveled köszönöm,értelek.
Lehet ,hogy félreérthető voltam ,nekifutok mégegyszer.Annyira nehezen jönnek a szavak,hogy mit gondolok,vagy érzek erről az egészről,pedig jó "tanítómesterem" van,aki a barátom és sokat beszélgetünk erről a témáról.A hit,a meggyőződés csodálatos dolog,de hazudnék ha azt mondanám bennem megvan...nem tudom ,hogy valaha lesz -e hitem,feltétel nélküli elfogadásom valaki,vagy valami iránt.
A részlet nagyon figyelemreméltó és elgondolkodtató és persze furcsa.Főleg egy hívő embernek.Lehet ,hogy én értettem félre,de ez a részlet nem az ateizmusról szól,sem a hitetlenségről és nem is Isten cáfolata.Egy szóval nem említi ,hogy nincs Isten.
A részlet nekem azt üzente,hogy amit mi Istennek ,vagy szent szellemnek nevezünk és néha látunk is,az nem más ,mint az ember mintájának kivetülése,amit az ember azért képzel így ,mert emberi mivolta folytán szüksége van "kézzel fogható"Istenre.Hisz emberi ésszel oly felfoghatatlan ,hogy Isten a mindenség,maga a szeretet,mindennek forrása.
Persze lehet ,hogy félreértettem és nem erről szól a részlet.
El fogom olvasni az egészet,amikor végzek a mostani olvasmányaimmal,mert érdekel .
Úgy gondolom,hogy nincs mégegy olyan nép a földön,akik olyan közel lennének a természethez,a földhöz mint az indiánok.Azon kevesekhez tartoznak,akik az ősi tudást nem felejtették el,megőrizték ,apáról fiúra adták tovább.
Butaság lenne nem odafigyelni a szavukra,mert talán közelebb vannak Istenhez ,mint bárki.
Mert úgy tűnt ,hogy még nem tudod miben higgyj?
Hisz még nagadban sem hiszel.
Nincs mit bővebben magyaráznom.Egyszerűen unalmas.Az üzenetéről pedig nem karok tudomást venni.Rossz a tapasztalatom az ilyen üzenetekkel.
Miért ajánlottad ezt a fejezetet?Mire akartál rávilágítani?Mi volt a célod,amikor figyelmünkbe ajánlottad?