Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Tápszeres táplálás fórum

Tápszeres táplálás (beszélgetés)

Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Tápszeres táplálás

❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
2011. márc. 30. 09:40
Ja és egyébként nekem sincs nagyon kivel megoszani dolgokat ezért is jöttem az oldalra,és örülök h itt találkozok emberekkel akikel a tapasztalatinkat megoszthatjuk kibeszélhetjük a dolgainkat stb.
403. 026876815c (válaszként erre: 394. - Sziszy74)
2011. márc. 30. 09:38

Bocsi h ilyen későn válaszolok,de a napokban extra erős hasfájósak voltunk,és nem volt időm géphez kerülni:S

Akkor szép nagy a család:)De jó is ez így!

Nálunk 2 gyerkőc van eddig fiúk,a kicsi nagy fiam 19hónapos lesz 5.én,a pici fiacskám pedig 5hetes múlt szombaton.Így is szererettük volna mindig is ekkora korkülönbséggel,csak iagzából most érezzük h ez nagyon kicsi kor közöttük,mert egyik kicsi másik pici,és nehéz.De szerencsér evan segítségem nagy részt és így ezeket a kezdeti nehézségeket könnyebb átvészelni.Bár egy pocak fájós babával nem könnyű,és ezt álmomban sem gondoltam volna h az én gyerekem hasfájós lesz,elkönyvelem h az első fiam minta gyerek volt,evett-aludt stb és most h a második megszületett és ahogy kibújt már sírt,és azóta megállás nélül szinte:DD úgyhogy kemény...de küzködünk és várjuk a 3hónapot ami majd talán elmúlasztja.

Most kaptunk egy speckós tápszert ami állítólag hasfájós babáknak jó,majd ma szerezzük be és próbáljuk ki háát kíváncsi leszek.Persze görcsoldókból már minden létezőt kipróbáltunk és egyik sme vállt be.Valamilyen szinten mé az Inf... "legjobb" nekünk de ezt sem mondanám.Sztem egy gyerek ha hasfájós akkor lehet bérmiféle csodaszer egyik sem hat,túl kell élni azt az időszakot!Vagy én nem is tudom.

Neked az előző gyerkőceid is hasfájósak voltak?

Nem is tudtál szoptatni a kezdetektől,vagy csak egyik napról a másikra ment el a tejed,vagy nem is volt?

2011. márc. 29. 07:47
Azt elfelejtettem leírni a dokink azt mondta 2-3nap mire elkezd hatni.Először úgy mondta minden etetés előtt,utána meg azt hogy elég napi 1-2alkalommal,nekünk úgy nem fáj a pocakunk ha minden etetés előtt adom neki.
401. Sziszy74 (válaszként erre: 400. - Célia88)
2011. márc. 28. 21:27
Ezt folyamatosan kell nekik adni,minden etetés előtt,nem lesz baja tőle.Én folyamatosan adom a babónak.
400. célia88 (válaszként erre: 398. - Sziszy74)
2011. márc. 28. 21:02
Egyszer nagyon szenvedett és akkor adtam neki ezt a cseppet amit írtál, de nem igazán hatott....igaz, én ezt evés után adtam neki.
399. Sziszy74 (válaszként erre: 397. - Célia88)
2011. márc. 28. 18:41
Mi is váltottunk és szerencsére nem lett baja,sőt sima tápot is próbáltunk,mert annak barátibb az ára,csak sajna kiütéses lett tőle és vissza tértünk a ha-ra.Még az sem mindegy,hogy sima ha vagy még ott van a pro nekünk legalábbis.
398. Sziszy74 (válaszként erre: 397. - Célia88)
2011. márc. 28. 18:37
Én nem tartom a 3órát,valamikor 2óra múlva éhes akkor meg etetem,mondjuk nekem nincs tejem a teát nem fogadja el,nem hagyom sírni ezért adok neki,ha nem éhes úgysem eszik,de eddig mindig evett.Úgy tudod kideríteni sztm.hogy a táptól fáj-e a hasa,hogy adsz neki valamit hasfájásra ha csökken akkor jó a táp.Én hiába adtam neki a Beb..nál akkor is fájt,váltottunk és jobb lett,de azért kap Espu....cseppet mert Boti nem tud büfizni és a sok levegőtől fáj a pocakja.4hét előtt is nyelnek levegőt még a szopis babák is,ha nem büfizik és nem tud a levegő kijönni akkor fáj a pocakjuk.
2011. márc. 28. 17:43

Szerintetek lehet, hogy a tápszer nem jó, amit eszünk? Ha próbálkozok másfajtával nem árt vajon a babának a váltás?

Mindenki mást mond, egyesek szerint csak azért fáj a hasa, mert még tisztulnak a belei. Az igazi hasfájós babáknál a 4. héten derül ki, hogy azok lesznek-e...állítólag. Valaki szerint viszont lehet, hogy a tápszer nem jó....nehéz kideríteni, na.

396. célia88 (válaszként erre: 388. - Sziszy74)
2011. márc. 28. 17:33
Igen, tényleg nem egyszerű így elsőre. Én is mindig azon kínlódok, hogy jó-e ahogy én csinálom. A 3 órát is próbálom vele tartani a két etetés között. Ha nagyon éhes szopiztatom egy kicsit, vagy teázunk, így nagyjából lehet tartani ezt az időt.
395. Sziszy74 (válaszként erre: 392. - 026876815c)
2011. márc. 27. 19:18
Én úgy vagyok vele meg hallgatom mit mond a védődő,orvos de ha nem értek velük egyet úgy is úgy csinálom ahogy nekünk jó.
394. Sziszy74 (válaszként erre: 392. - 026876815c)
2011. márc. 27. 19:16
Szívesen,egyébként nem akarok okoskodni csak a tapasztalatomat írom de persze mindenki azt fogadja meg amit olyannak lát,néha én is bizonytalan vagyok és nincs kitől tanácsot kérni.Nem haragszom és nem veszem tolakodásnak.Írogathatunk ha gondolod és ha van időd nekem olyan rossz,hogy nincs senki akihez szólhatnék (felnőttre gondolok)párom dolgozik,de néha még vele sem tudom az aggodalmaimat meg beszélni mert ő sosem aggódik (gyerekkel kapcs.)A nagyobbik 17-éves lesz lány a többi fiú,15,10,10hét.A két nagy a volt férjemmel lakik,de nem messze tőlem.Az én védőnőm is mindenen problémázik,rendes de hát ők úgy tanulták,hogy 3óra teljen el két etetés között,de a gyerek nem ismeri az órát! :):):)Sztm.ha 120ml eszik akkor annyit ha nem kell neki úgyis meghagyja,csinálj neki annyit és meg látod menyit szeretne enni,itt csak az a probléma ha nem kell neki a maradékot ki kell önteni.Nálunk is sok ment a lefolyóba de hát nincs mit tenni.A mai napunk nekünk elég zűrös volt kaja ügyileg,2 óránként evett de én írni szoktam,hogy mikor eszik és mennyit,ma már 7x evett de még csak 630g-nál tart és már csak 1x fog enni.Legalábbis már napok óta 20-21óra között eszik útóljára és utána hajnal 2körül.Nekem a nagyok sztm.ilyen idős korukban már csak 5x ettek.
2011. márc. 27. 18:38

Ja egyébként nálunm is gond volt a széklettel az első fiamnál,neki is mindig zöld volt és még széklet mintát is vettek tőle nem egyszer nem kétszer nem találtak semmit,túl eteésről szó sem volt,szépen idővel alakult neki ahogy rendeződött a bélműködés,emésztése.De nekem is egyből azt mondták h túl etetem,pedig ő akkor még vegyesen kapta a tápszert,anyatejjel mert nála volt valamicske tejem.Aztán nekünk is volt tápszer váltás is de attól sem javult a színe ahogy rendeződött,beállt ez az egész gyomor működése úgy lett a normál a széklete is.

Most a széklettel nincs gond ilyen téren mert nem zöld neki,de azt én is hallottam több tápszeres baba anyukájától h aki tápszert kap annak előfordul h zöld.

392. 026876815c (válaszként erre: 391. - Sziszy74)
2011. márc. 27. 18:36

Jajj nagyon szépen köszönöm a gyors választ,aranyos vagy h írtál:)

Nekem is második gyerkőc és az első is tápszeres volt mégis meg vagyok bénulva azt érzem azért is kértem tanácsot.Csak náluk itt mindneki annyira tápszer ellenes értek itt védőnőt gy.orvost h ők az embert nem világosítják fel megfelelően.De hát mit tehet róla az ember ha egyszer nincs tejci:S

A lényeg a lényeg h mindezidáig 90et evett de úgy vettem észre h nem elég egy két napja kezdtem növelni a 120ra de hol reggel hol este kapta ezt az adagot vagy ha épp többet aludt mint 3óra akkor próbáltam kínálni töbel.Vagy megeszi vagy nem de persze én nekem is jelzi ha már nem kéri.Csak a védőnő annyira paragrafus szerint kezeli ezt a témát h annyit kell ennie ami rá van írva a tápszeres dobozra,hát én ezt meg cáfolnám h 3-4hétre van már írva a 120 sztem ez extra durva és most mertem neki ennyit adni de még így is napi 2szer ha megeszi ezt az adagot.De nem is agyalok rajta mert a súlya napról napra gyarapszik,mivel máérem így látom,meg látsik is rajta.Most múlt 5hetes tegnap és 4600g sztem ez teljesen jó.

Köszönöm szépen még egyszer a segítségedet!

Egyébként az első fiacskám nekem is Boti:)

Gratulálok a 4gyerkőchöz,fiúk-lányok?

És mekkora kor különbséggel vannak?

Ne haragudj h így kérdezősködök remélem nem veszed tolakodásnak,csak ha már egyszer rátaláltam a fórumra gondoltam ismerkdni is bátorkodok a nálamnál tapasztaltabb anyukákkal!

391. Sziszy74 (válaszként erre: 389. - 026876815c)
2011. márc. 27. 17:30
Vannak ugrások náluk és akkor többet ennének.Sztm a hasa nem attól fáj,hogy emelted az adagját.Nekünk a táptól fájt váltottunk,ettől már nem fáj neki annyira.Nálunk attól is van,hogy nem tud csak ritkán büfizni,ezért minden kajcsi előtt Esp.... cseppet adok neki és így tűrhető.Székletből állítólag látni ha túl van etetve,zöld a széklet,ezt is meg tudom cáfolni,mert nekünk mindig zöld ha csak napi 500ml.eszik vagy 700mlakkor is.De azt is mondták,hogy a tápszereseknek mindig zöld.Hát legyen okos az ember.
390. Sziszy74 (válaszként erre: 389. - 026876815c)
2011. márc. 27. 17:21
Szia!Azt mondják az okosok,hogy kg-ként 150ml-t kell enniük egy nap.Az én babóm most 10hetes (5530g)nekünk meg már többet kéne enni,de szépen hízik ezért nem törődök vele.120ml.eszik egyszerre de valamikor kevesebbet.Az enyém ha nem kéri kilöki a nyelvével a cumit,szóval ha akarnám se tudnám túl etetni vagy meg tömni,de vannak olyan gyerekek is akik annyit esznek amennyit kapnak.Sztm.a legtöbb gyerek tudja,hogy mennyi kell neki és milyen időközönként.Az enyém néha 2óránként eszik de akkor kisebb adagot.Nekem a védőnőm azt mondta ne etessem már 2óránként,hát nem fogom éheztetni és sírni hagyni.Mi felnőttek sem egyforma adagot eszünk és pláne nem időre,persze nem etetném óránként mivel tápszeres de ha csak 50ml.evett és 2óra múlva nagyon sír én adok neki.Ne félj egymásra fogtok hangolódni és tudni fogod,hogy jól csinálod vagy nem.Minden gyerek más.Nekem Boti a negyedik de a tesóival fele gondom sem volt.
2011. márc. 27. 15:15

Sziasztok!

5hetes a kisfiam és tápszeresek vagyunk sjanos mivel nem volt tejem és ne mtudtam szoptatni.

Az első tápszer amit kaptunk a kórházba nem vállt be aztán sikerült megtalálni a "megfelelőt".

Igazából azt szeretném kérdezni nálamnál tapasztaltabb anyukáktól mennyi a megfelelő adagja egy ekkora babának aki kimondottan csak tápszeres?

Most emeltem neki 90ről 120ra ezt nem mindig esi meg de van mikor pikk pakk megeszi,csak félek ne h túl etessem.

Pocak fájósak is vagyunk egyben és ez miatt is érdekelne a doog h jó e ez az adag vagy még túl korai volt az emelés!

Előre is köszönöm a válaszokat!

388. Sziszy74 (válaszként erre: 387. - Célia88)
2011. márc. 25. 21:53
Nagyon lelkes.A mostani védőnőm nekem is lelkes volt,három alkalommal utána szóltam,hogy lemennék hozza mérje meg a gyereket,ez is háromszor volt,most már nem jelentkezik. Nekem az első gyereknél volt ugyan ez,fiatal védőnő +amit a könyvben tanult csak azt tudta.Nem volt a tejem elég tápláló,mert óránként szopizott a lány,erre azt mondta nincs rossz anyatej,nem rossz csak nem lakott jól a gyerek.Három hónapig húztuk utána táppal pótoltam,hát a második gyereknél már a harmadik héten pótoltam akkor már nem hallgattam senkire.Most sajna Boti nem nagyon akart szopizni,fejtem de úgy sem kellett neki,maradt a táp,ennie kell azért valamit neki.Attól mert tápos nem lesz kövérebb,rosszabb gyerek. Első gyereknél ugye még nem tudja úgy az ember,hogy mit kell csinálni én még néha most sem pedig nekem Boti a negyedik,de teljesen más mint a testvérei.
387. célia88 (válaszként erre: 386. - Sziszy74)
2011. márc. 25. 21:35
Én a védőnőmmel vagyok így. Mivel most végzett a suliban és nincs gyereke, így semmi tapasztalata nincs a gyerekek terén. Jó nagy segítség. Ráadásul most minden héten kijön, de minek...?
386. Sziszy74 (válaszként erre: 385. - Célia88)
2011. márc. 25. 19:00
Próbáld ki a kamilla teát,állítólag széklet lazító!Nem akarok okoskodni.Ártani nem árt és hátha nektek is be válik.A babóért mindent.De a legfontosabb csináld úgy ahogy a szíved diktálja az a legjobb.Én ki vagyok a mi gyerek orvosunkra akadva,az nem tud semmit.Akármivel megyek hozzá mindig azt mondja próbálkozzunk,ő az orvos neki kellene tudnia mi baja a gyereknek de fi..ja sincs semmiről,nem értem hogy végezte el az orvosit.
385. célia88 (válaszként erre: 384. - Sziszy74)
2011. márc. 25. 18:15
A cici után 70 ml tápot kap, amit 3 óránként adok neki. Mellette kap időnként ánizsteát, de cukor nélkül.
384. Sziszy74 (válaszként erre: 383. - Célia88)
2011. márc. 24. 20:51
Most olvastam,hogy örökletes is lehet a keményebb széklet.Kamilla tea?De azt is hallottam,hogy a cukor (teába)okozhat hasfájást.Nem tudom,hogy van-e igazság benne,nekünk alapból fájt a hasa,nem tud büfizni+sok levegőt nyel.Mennyi tápot eszik a babód?
383. célia88 (válaszként erre: 382. - Sziszy74)
2011. márc. 24. 20:29
A védőnővel beszéltem erről, de nem mondott rá nagyon semmit. Majd a gyerekorvost megkérdezem.
382. Sziszy74 (válaszként erre: 381. - Célia88)
2011. márc. 24. 18:45
A magzatszurok már ki ürült a széklettel?Nem lehet,hogy az miatt szilárdabb?Dokit kérdezted?Lehet,hogy tápot kéne váltanod.Nekünk a Beb.....tól nagyon fájt a hasunk,azt kaptuk a kórházba de lecseréltük.
381. célia88 (válaszként erre: 380. - Sziszy74)
2011. márc. 24. 17:58
Igen, köszi, köszi. Most már csak azt nem értem, hogy nálunk akkor miért van szilárdabb széklet. Pedig mi nap közben azért itatjuk, igaz este csak ezért nem keltem fel.
380. Sziszy74 (válaszként erre: 379. - Célia88)
2011. márc. 24. 15:24
Szia!Boti is azt a tápot kapja születése óta (most 2hós).Neki nincs szorulása,igaz csak minden másnap van széklete de ez táposoknál normális.Nekünk a doki azt mondta nem kell mellette itatni de ha igényli adhatsz neki,Boti nem igényli,meg szoktam kínálni forralt vízzel de csak néha kér pár kortyot.Úgy jól csinálod,először szopi utána jöhet a táp.Ha fáj a hasa az nem hiszem hogy a táptól,inkább hogy levegőt nyel.Én Esp.... cseppet adok neki minden etetés előtt.Remélem tudtam segíteni.
2011. márc. 24. 07:03

Sziasztok!

Nekem ma 12 napos a kisbabám és sajnos nincs elég tejem, hogy anyatejjel tápláljam, így kap mellette tápszert is. Kicsit gondba vagyok, mert nem tudom milyen gyakran adhatok neki tápszert, mert igényeltne többet, de azt sem akarom, hogy szorulása legyen tőle. Úgy tudom mellette itatni is kell, de éjszaka ez nem mindig megoldható, mert nem kell fel, csak etetésre. Egyszer már kicsit volt hogy összeállt a széklete, akkor nagyon megijedtünk.

Arra is gondoltam, hogy talán pont ettől a tápszertől fáj a hasa (Milupa Milubil HA).

Valaki tud nekem tanácsot adni, hogy mi legyen az etetés menete? Először mindig mellre teszem, de mivel a tejem szinte a 0-val egyenlő, így jön a táp. 3 óra múlva szoktam neki adni újra, közben ánizsteával itatom nap közben ha nyűgösködik, görcsöl.

2011. febr. 17. 07:39
Talán a starking a legédesebb, úgy hogy majd azzal kezdünk.
377. Kismanó86 (válaszként erre: 376. - 222fc493d7)
2011. febr. 16. 20:17
Na ez jó kérdés. Szerintem a lényeg, hogy finom édes almát válassz, hogy jó élmény legyen neki elsőre.
376. 222fc493d7 (válaszként erre: 375. - Kismanó86)
2011. febr. 16. 13:02
Milyen almából? Starking vagy jonatán?
375. Kismanó86 (válaszként erre: 370. - 222fc493d7)
2011. febr. 16. 11:46
Én facsartam neki almalevet. Abból 1-2 kanál. Imádta. :-)
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook