Tápszeres táplálás (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Tápszeres táplálás
De mióta eszi ezt a tápszert? Mert ha hasfájást okoz neki, akkor az egyből kijön. Ha az Infacol nem válik be, van Espumisan, Gripe water...
A doki tanácsát kikérheted, hogy javasoljon másikat, de amúgy azt ír fel, amit kérsz.
Van a Beba sensitiv,szuper jó hasfájós babáknak.Nekünk a Beba pro nem vált be.
Ha már nem használ az infacol,próbáld meg a gripe watert.
Hoogy? Ezt nem értem. Nálunk a védőnő nem ír tápszert. A BEBA teljes áron 2900, ha a doki felírja, akkor 2200. Szerintem ez mindenhol így kellene legyen. Írhat fel többet is, azt hiszem, maximum 4 dobozzal.
Sajnos nincs belőle HA. De amúgy allergiás a babád? Vagy csak a Milupa valamiért nem jó neki.
nekünk csak 2-t ír fel.. de majd szólok hogy többet írjon.. amit a védőnő írt ott csak 300 ft dobozdíjat kellet kifizetni. amit a doki ír,ott kb 200-300 a különbözet a teljes ártól.. nem értem hogy miért?
a dm-esből nem létezik h.a.? vagy a rossmanosból?
1. nálunk Baba sokkal jobban szereti (én is megkóstoltam, finomabb, mint a BEBA
2. olcsó 1300 Ft (ugyanakkora, mint a BEBA)
3. jobb az adagolókanala, belefér a cumisüvegbe
Ami a hátránya, hogy nem HA, ami nekünk nem gáz, mert csak elővigyázatosságból evett HA-t, de a végén már nem szerette valahogy.
De miért nem ír fel többet a doki? Nálunk 3-4 dobozzal is felír egyszerre. Ha meg elfogyott, akkor Apa bement és kért recit. Nem kellett nekem menni a kisbabával a beteg gyerekek közé. Mert azért az sem mindegy, hogy 2900 vagy 2200.
Mondjuk abban teljesen igazad van, hogy nincs túl nagy támogatás a tápszerre. Ami azért disznóság, mert úgyis megveszed, mert valamit ennie kell a gyereknek, ha nincs tej. Márpedig nem mindenki tejcsárda. :-)
szia! én is gondoltam a dm-eset ki kéne próbálni, hátha jobb lenne.. legalább tarcsinak..
nem, nem vagyok megbántva, az a legfontosabb, ami neki kell, meglegyen!!!!
nem könnyű a helyzeted:(
aukciós oldalakon láttam, hogy viszonylag jó áron lehet hozzájutni tápszerhez. szerintem megéri körbenézni.
anno úgy terveztem, hogy féléves korig csak pelust+ a hozzá szükséges dolgokat kell venni. Kajcsival nem kell foglalkoznunk. Aztán havonta 10-12eFt megy el tápszerre.
De szerencsére nincs gond.
Az nem semmi. azt hittem a milupa milumil ha start optima a legdrágább. Ez receptre 2000Ft. mi ezt eszük
és nálunk úgy műxik, hogy ha elfogy, akkor egy telefon a dokinak, felírja és csak el kell hozni a rendelőből a receptet.
Nem akarlak megbántani, egyáltalán nem. Mi is ettük a BEBA-t, 2200 amúgy, de 3 hónapos kora után váltottunk DM tápszerre. Ez nem HA, szóval nektek nem jó.
Na, azt akartam írni, hogy mikor az ember gyereket vállal, akkor sajnos ezeket a költségeket bele kell kalkulálni. Nem lehet arra számítani, hogy majd dől a tej, mert egyáltalán nem biztos. Amire a gyereknek szüksége van, azt úgyis meg kell venni.
Tényleg nem bántásból, én is pénzből élek, tudom, mi mennyibe kerül. A DM-eset jobban szereti, többet eszik belőle, ezért váltottunk és nem elsősorban azért, mert olcsóbb.
Sajnos ez van.
Most akkor milyen tápszert esztek? Tényleg jó sokat eszik, szerintem kezdi behozni a lemaradását.
Szerintem ennyi idősen azért korai. Én nem vagyok a "6 hónapig csak anyatejet" elv híve, bár akinek sok van, az jó.
Az én lányom is tápszeres, 3 és fél hónaposan kezdtük el a gyümiket, a gyerekorvos teljes rémületére. Ez olyan kóstolgatás volt. Most négy hónapos, már mérhető mennyiségeket eszik, de nem teljes étkezés még.
Szóval szerintem még várj, szerintem korai. Ja, és nem vagyok benne biztos, hogy bébiétellel olcsóbb lesz. Esetleg ha mindent otthon készítesz, mert van a fagyasztóban meg ilyenek.
Sziasztok!
Az én babám koraszülöttként született, 9 hete. 2 hetet voltunk a PIC-en, teljesen egészséges. Sajnos az anyatej sosem indult be igazán, most már nincs is kb 3 hete ezért csak tápszert kap a kicsi. Sajnos az orvos tejalapút írt fel, de attól kiütéses lett. nagyon sokat eszik,napi 6-szor 120-150mlkörül. Anyagilag nem győzőm a sok tápszert. Valaki elkezdte ennyi idősen a hozzátáplálást?
Amikor én és a tesóm születtünk, már 6hetesen almalével majd almapürével táplált minket anyukám. Akkor ez volt a szokás.Sajnos mostanában mindenki a 6 hóig szoptatást isteníti,de ha nincs, akkor mit tegyek??
valaki segítsen!!!
nem hiszem, hogy baja lesz tőle, de azt sem hiszem, hogy az ízesítetlentől lenne esetleg baja... én továbbra is azon a véleményen vagyok, ha kell teát adni a gyereknek, akkor először mindenképp érdemes cukor nélkülivel megpróbálni.
az én orvosom amúgy elhűlt, amikor megtudta, hogy még van, ahol cukros vizet adnak a babáknak. idézem: elég elavult nézet. ha nem tudja az anyja szoptatni, a kórházban lefejt anyatejet illik adni a gyereknek, vagy tápszert. minek neki a cukros víz?! laikusként is hülyeségnek tartom. nincs benne semmi, csak kalória.
az meg persze más, hogy a teát később cukor nélkül megisszák-e, vagy csak cukorral. gondolom, amelyik gyerkőcöt megtömték cukros vízzel a kórházban, az már csak cukorral...
a tiétek azért nem általános eset, szerencsére :) az elvek meg amúgy is csak addig állnak, amíg valami le nem dönti őket. mi szerencsések vagyunk, a lányom még nem tudja, mi a cukor. igaz, teát se sokszor kapott, a gyerekorvos tanácsára kísérletezünk vele néha. (ahol szültem, ott azt mondják, nem kell semmi más a gyereknek, csak tea).
azért nem hiszem, hogy baj, hogy amíg lehet, óvom a kicsit a cukrtól. előbb-utóbb úgyis biztosan megismeri
Szerintem megyáltalán nem kell erőltetni az isesitetlen teát,annyira görcsölünk már mindenen,minden egészségtelen,mindentől lesz valami baja a babának? A 100ml teába pl ha teszel egy késhegynyi cukrot,attol mi baja lenne már? jó ízüen fogja inni de ugyanakkor nem agyonédesitett. A mecsekbaby teának amugy finom ize van izesitetlenül is de semmi baja kis cukortol a babáknak!!!
Mellesleg az én babám is cukros vizet kapott a korházban mig intenziven voltam! na és...???
Sziasztok!
De jó, nem is tudtam, hogy van tápszeres fórum. Végre. Kislányom 3 és fél hónapos, 1 hónapos kora óta csak tápszert kap.
Írtátok a kamillateát cukorral. Ez valóban hatásos, de én csak akkor adtam neki, ha több napig nem kakilt és kínlódott. Azért 1X-1X nem hal bele, bár én sem igazán vagyok cukorpárti.
Mi BEBA Ha starttal kezdtünk, egy idő után nagyon nem szerette, keveset evett, ezért váltottunk. Most DM Babylove tápszert kap, sokkal jobban szereti.
Hát van még mit tanulni...
A szervezet megbetegedése: tartósítószerek, génkezelt ételek, E betük, amik állítólag nem károsak,a vegyszerezett zöldségek... stb nem a cukorra kell mindent fogni, ja és a stressz, is okozhat cukrot, candidát... láttál már olyan cukorbeteget, aki utálta az édes ízt? Én igen... többet is.A méz is nyomja rendesen a cukrot, a sztíviának meg rettenet íze van.
Régen csak répacukor volt, és no lám, nem sok beteg ember volt.
Hogy az a megveszekedett...:SSSSSSSSSSSSSS
Basszus!
Érdeklődve kérdezem: vaj' melyik előadótól hallottad ezeket az eszement baromságokat???
:SSSSSSSSSSSSSS
További ajánlott fórumok:
- Császárral szülő és tápszeres babát nevelő szülők írjatok!
- Bűn 4 hónapos kor előtt (minőségi!) bébiitallal kínálni a gyereket, mert sokat akar enni?(nem szopik, tápszeres)
- A tápszeres csecsemők később gyakran kövérek lesznek
- Bébiétel evés 4 hónaposan, tápszeres babának...
- Mennyibe kerül havi szinten egy kisbaba ha nem tápszeres hanem anyatejes táplálású?
- Hozzátáplálás elkezdése tápszeres csecsemő esetében. Ki hogy csinálta?