Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Tapasztalt Anyukák, adjatok tanácsot, kérlek! fórum

Tapasztalt Anyukák, adjatok tanácsot, kérlek! (beszélgetés)

1 2 3
43. 4c1a787e8f (válaszként erre: 39. - 07016ed7ac)
2011. febr. 7. 09:55

Tök igazad van. Én is így vagyok vele...

Viszont a család az család, előnyökkel, hátrányokkal. Nagyon sok ellentétem volt az anyámmal, anyósommal...

Viszont amikor egyszer fedél nélkül maradtam, mégis ő fogadott be, aztán meg anyósom...

Szóval egyszer neked kell engedni, egyszer meg nekik. Persze a józan kompromisszum nyilván szükséges...

2011. febr. 7. 09:50

Szió!

Én tapasztalt megmondom a tutit jó? (3 gyerkőcöm van)

Rövid válasz: Megértem az aggályaidat, nekem is voltak ilyenek, de mégis próbálj meg menni... Hosszútávon jót tesz majd... anyósnak is, férjednek is, a gyereknek is, és ebből következően Neked is.

Hosszabb, és okoskodós válasz:

Szóval, ennyire nem lehet begubózni. Csak elindulni nehéz. Amiben viszont tök igazad van, egy amúgy is aktív háztartásos korszakban nem pihenés, ha neked kell főzni, stb...

Azt nem lehet megbeszélni, hogy ugyanabból a pénzből csak pár napra menni, de olyan helyre, ahol legalább egy "menza" van, hogy főzni ne kelljen?

Én voltam úgy egyedül (barátnőmmel) "nyaralni", hogy faházban, a nagyobb gyerek volt 2 és fél(pont a bilizős korszak, ott ült a ház előtt a bilin), a kisebb pedig 6 hónapos... Szegény barátnőm se igen tudott mit segíteni, csak nézte, ahogy kínlódok... Hát maradandó élmény volt, mit ne mondjak... De depis nem lettem a semmittevéstől legalább.

Viszont egyszer minket is elvittek anyósék Krétára, akkor másfél volt a lányom, a pici meg még a pocakban, pont jó hányósan. Ott teljes ellátás volt, meg minden. Persze nem volt olyan, mintha gyerek nélkül lettünk volna, az én anyósom se viszi túlzásba a segítést, viszont a kislányom azóta nézegeti azokat a képeket, és "emlékezik", hogy milyen jó volt...

Tehát: az, hogy lefáradsz egy dolog, de akkor is kimozdulás, változatosság. Majd "kialszod" magad otthon. Velem a gyerek télen-nyáron jött be a suliba, volt, hogy este 10-ig ottvolt, és ott nem volt légkondi... Nekik még minden nagy élmény!!! Igazából nem a gyereket féltjük, hanem a saját kényelmünket.

Mi ha tényleg pihenni akarunk, (két évben egyszer) csak kettesben megyünk el valahova 2-3 napra... Egyébként a gyerekek 10 éves koráig nem értelmezhető a pihenés. Mégis voltunk mi is kiskorunkban családi nyaraláson. Asszem anyám sem pihent..

(A bilire szoktatás meg nem azon a pár napon múlik. Egyébként ha a gyerek nem érett rá, fölösleges ezen törni magad. Semmi értelme évekig ezzel kínlódni, amikor ez egy egynapos project, attól a pillanattól, amikor ő is úgy gondolja... Ez nekem az egyiknél két és fél év volt, a másiknál három és fél... Viszont attól a naptól kezdve se éjjel, se nappal sem volt semmi gond.)

Ami meg anyóst illeti, nem érdemes vele összeveszni. Én egyszer vertem ki a balhét, aztán amikor lenyugodtunk, utána nekiláttam vele kapcsolatot építeni. Elfogadtam, hogy olyan amilyen. (pedig nem semmi boszorkány). Megérte, mert van ugyan pár lépés távolság, de amikor apósom haldoklott, engem hívott föl, hogy mi legyen, vigye-e kórházba, vagy ne... és nem a négy fiát. Szóval, lehet valaki akármilyen, ha érez valami jóindulatot, ha nem is azonnal, de pozitívan fog rá hatni.

Nekem se igen segít a kicsiknél, viszont a nagyot vitte Operába, stb... Szóval lehet, hogy később nagyobb hasznát veszed.

Magyarul saját fészkedbe ne tojjál bele!!

2011. febr. 7. 09:49
:D köszi,aranyos vagy:) És teljesen igazad is van:)
40. édesmandula (válaszként erre: 39. - 07016ed7ac)
2011. febr. 7. 09:47

pont lexahatod ki mit gondol, neked is megvannak az igényeid :D nem beszoktatós roma lány vagy a nagycsaládba :D

a dolgokat fixáld le és ha nem úgy van, verd ki a balhét :D legfeljebb legközelebb nem akar majd elhívni :DDD

a felét mindennek fizetnihez meg ragaszkodj, nehogymár lekötelezve érezd magad ha így is kellemetlen velük lenned! :S

2011. febr. 7. 09:41

Kezdem azt hinni,velem van a baj. Lehet,h "kényes" vagyok,vagy lusta,de számomra jelen pillanatban 2 dolog lenne valódi nyaralás.

-Kettesben a férjjel,2-3 nap,vízpart.

-Gyerekbarát szálló,teljes ellátással.

Nem az,hogy kimegyünk nomádozni,és ugyanazt végzem napokig,csak nehezebb körülmények között,még több ember között,akik bírálnak és akik csak plusz gondot jelentenek..

2011. febr. 7. 09:31
Nekem az a véleményem és a tapasztalatom, hogy ilyen esetben a férjjel kell megbeszélni mindent, tisztázni és eljutni a beszélgetés alatt A-ból B-be, mert sokszor ugye az ilyen jellegű viták meddőek...:S
2011. febr. 7. 09:30
Sztem abszolult nem a nyaralás ellen van szöszmöszke, csak az ellen, hogy ne neki kelljen ott is mindent csinálni, mert az nem nyaralás, ebben totál egyet értek. Meghát ha alapból ellenszenv van az anyós, bárki más iránt, azok közül akikkel együtt kell nyaralnod, akkor már úgy indul az egész...:S
2011. febr. 7. 09:26

Beszéljétek meg a dolgot,egyeztessetek!

Még jól is sülhet el és kösd ki,hogy nem rabszolgának mész!

Én tavaly a 3 hónapos kisfiammal és a 2 éves kislányommal (Őt is épp akkor neveltük szobatisztaságra) mentünk faházas önellátós nyaralásra!

35. 07016ed7ac (válaszként erre: 34. - Scorpiolady)
2011. febr. 7. 09:21

Anyóssal? biztos.:D Gyerekkel? A 20 percenkénti fejsimi foglalkozásnak számít?

Most olyasvalakiről beszélünk,aki a nappaliból kiordít a konyhába,amikor 2 kézzel dagasztom a buktatésztát,hogy -Büdi a gyerek,szerintem bekakilt!! Majd csinálja tovább az adott dolgát...

34. scorpiolady (válaszként erre: 33. - 07016ed7ac)
2011. febr. 7. 09:15
De a férjed csak foglalkozna vele????
33. 07016ed7ac (válaszként erre: 32. - Lliinnddaa)
2011. febr. 7. 09:15
Jajjistenem,hát pont ez az,hogy nem lesz babísitter,nem fog vele foglalkozni,nekem kell duplán (!) mert nem otthon leszünk.
2011. febr. 7. 09:12

Tavaly nyáron volt 2 éves a lányunk, mi is voltunk nyaralni, a hisztiktől eltekintve nagyon jó volt. Jól esett kimozdulni!!! Apartman, önellátás, de nem főztem, vagy rendeltünk, vagy beültünk valahova (gyerekes helyet kellett keresni.).Persze reggelit, szendvicseket csináltam, de az nem nagy meló.

Nálunk is akkor kezdődött a bilizés. A ház udvarában árnyékos helyen felállítottunk egy kis medencét, ha épp nem mentünk el sehova, akkor ott voltunk, pici volt, hogy elért a bilire, de ha nem, az sem volt baj, ha bepisilt az udvaron.

Többször voltunk fürdőben ill. strandon, ezek is gyerekbarát helyek voltak, nála sokkal kisebbekkel is találkoztunk, imádta!!! Ott sem volt gond, ha a fűre sikerült pisilni, de általában el tudtunk szaladni egy bokorig.

Alvás sem volt gond. Kicsit ott kellett vele maradni, volt, hogy átjött hozzánk, és sajnos világosabb volt ott, mint nálunk szokott lenni (otthon redőny van), ami zavarta egy kicsit, de napközben annyira kifáradt, hogy simán aludt. Tudnia kellett, hogy éjjel ha akar, át tud jönni egyedül is hozzánk – tehát az ajtókat nyitva hagytuk.

Én sem szívesen viszem ki 11-3 között, de mindenhol megoldható, hogy árnyékban legyetek (strandon is van fedett rész, pont akkor van ebédidő, be lehet ülni valahova, akkorra szervezni a beltéri programot, árnyékos helyen elütni az időt, stb...). Nálunk olyan 1-től kötelező az ebéd utáni alvás, akárhol, akár egy parkban is le tudod fektetni a fűbe egy fa alá, addig ti is pihiztek.

Anyós részéhez nem tudok hozzászólni, nem ismerem. De mérlegeld, hogy így legalább lesz ott neked egy babysitter, nem kell 24 órában a gyerekkel foglalkoznod :)

2011. febr. 7. 09:08
Sajnos tényleg nem a kedvencem a hölgy. tegnap is itt voltak 20 percet,de ahogy beléptek az ajtón,szó szerint levert a víz,az az ideges,hideg izzadás. Nem,ha velük kell menni,az tényleg nem nyaralás.
30. Annamary84 (válaszként erre: 29. - 07016ed7ac)
2011. febr. 7. 09:08
Nagyon helyes!
29. 07016ed7ac (válaszként erre: 25. - Édesmandula)
2011. febr. 7. 09:06

Pontosan erre gondolok,hogy ez lesz a sorsom,amit te leírtál.

Nem,egyáltalán nem akarok menni,viszont tudom,h ebből balhé lesz,és én leszek a rossz.

A legidegesítőbb,hogy nincs kivel megbeszélnem. Férjem sajnos nem az az átérzős tipus,ráadásul a szüleiről és a testvéréről van szó,tehát nem érti a problémámat...

Azt hiszem,tényleg az lesz,hogy megmondom,hogy 4 napban benne vagyok,annál többre nem. És alaposan ki fogom kérdezni anyóst,hogy hogy képzeli,Én nem leszek senki cselédje.

28. kevian (válaszként erre: 26. - Annamary84)
2011. febr. 7. 09:06
Akár az én anyósom, csak ő nem dohányzik, de fogat sem mos...
27. kevian
2011. febr. 7. 09:05

Az én anyósommal egy percre se mennék nyaralni, mert elég havi pár órát is néznem a bamba képét.

Te ha anyósoddal vagy az neked nyaralás?

Egyébként ha őt kibírod, menj, legalább nem otthon vagy addig is. Kell egy kis változatosság.

Mi is menni akarunk idén, most töltötte a kisfiam a 2 évet. Hasonló körülmények közé, mint ahogy te leírtad. Velünk is jönni akart anyósom, de mondtam a férjemnek, hogy akkor menjen vele ő! Így hármasban megyünk. :D

2011. febr. 7. 09:04
-ugyan ebben vagyok énis! Ne hagy, hogy irányítsanak, csak akkor menj el, ha te is úgy gondolod, hogy neked az jó lesz és a gyereknek is! Nálunk ugyan ez van csak pepitában! Leszarják az elveimet, nem tekintenek teljesértékű, felelősségteljes anyának, csak mert 26 éves vagyok! Ezért bármit tezsek,mondok arra ellentétes a válasz! Ha gyerek alszik, felkeltik, ha véletlenűl sírva fakad, akkor csak hadd sírjon, mert ettől tágul a tüdeje...már hánynom kell minden mondattól és legszívesebben soha nem engedném, hogy lássák!!! Ez most nagyon durvának tűnhet, de van rá okom! Anyósom és sóggornőm, még egyszer sem mosott kezett mielőtt a gyerekemhez nyúlt, arról nem beszélve, hogy a bagós pofájával csókolgatja az én gyerekemet...no comment. Bocsánat kicsit elkanyarodtam, de a lényeg az volt, hogy állj ki magadért, a gyerek a tied és Ő nem egy tárgy, nem az van amit anyós mondd, ti hárman vagytok egy család, és ha a férjed nem áll ki melletted, akko nagyon gyorsan tedd helyre a dolgokat!!!!!
2011. febr. 7. 09:02

nem mennék :S egy ilyen nyaralásba beleestem, ahol elvárták volna, hogy én legyek "otthon" a másfél évessel, a klíma nélküli apartmanban főzzek a 25-28 fokban (tenger mellett, tehát nagyon melegnek éreztük) és le lettem szólva hogy miért adok üveges babakaját a kicsinek, miért nem mosogatok és tálalok mindenkinek reggelit aki az éjjeli bulizás után fáradtan kel reggel? haha. elmentem én is sétálni, meg le a partra és ha megéheztünk, mondtam a páromnak hogy vagy étterem, vagy veszek hideget vmi bevásárlóhelyen.

Ja, az anyósjelölt annyira húzta a száját a gyerekfelügyelet terén, hoyg míg elmentem 20 percre a 4 nap alatt banánhajózni is meg lettem szólva :D egy másfél éves volt, 5 felnőttel és egy 11 évessel :DD

Ha mindenáron menni akarsz, fektesd le a játékszabályokat, azaz mond meg, hogy segítségre van szükséged, vagy pedig egy közeli házias étkezdében fizess be ebédre míg ottvagytok és ezt is számoljátok bele a nyaralásba. Esetleg mond meg, hoyg a rád eső részt mindenben fizetitek, de te sokkal rosszabb szakács vagy, mint anyós ;D így nem mered vállalni a főzést. Ha tiltakozik, akkor kösd az ebet a karóhoz :D és akkor csak a reggeli meg vacsiról kell gondoskodnod :)

24. scorpiolady (válaszként erre: 1. - 07016ed7ac)
2011. febr. 7. 08:59
Szia, először is beszéld meg a férjeddel, hogy hogyan milyen feltételekkel vagy hajlandó menni. Utána tálaljátok ezt az anyósódéknak, ha kicsit is segítőkészek megértik. Nem értem a sógornőd miért ne főzhetne, ill. miért ne oszthatnátok meg a feladatokat, sőt az anyósod sem öreg még ő is főzhet, vagy főzzetek együtt.De ha ez nem megoldható, még mindig van egy megoldás ha anyós fizeti a szállást,ti meg a közelben befizettek egy étteremben ebédre. A picur bilire szoktatását ott is lehet folytatni csak a bilit kell vinni magaddal. Mi rég tervezünk egy ilyen családi nyaralást, csak még eddig nem jött össze, elsősorban azért szeretnénk mert akkor az anyósom, vagy anyukám aki éppen jönni tud vigyázhatna a fiaimra mi meg apával kettesben is kikapcsolódhatnánk. Idáig csak a nagyobbik fiammal voltunk hármasban(ill a picur a hasamban volt), mi étteremben kajáltunk, vittünk bababkaját, ill. gyerekmenüt amit bármelyik étteremben felmelegítettek nekünk. De ha biztosra akartunk menni akkor a szálláson felmelegítettük melegebbre és mire az étterembe értünk pont jó volt, illetve a mi kajánkból is evett a picur(másfél éves múlt akkor). Mi a nagy melegben árnyékos helyen voltunk, program volt pl. hajókirándulás, ahol fedett helyen voltunk.
23. Anne33 (válaszként erre: 1. - 07016ed7ac)
2011. febr. 7. 08:58

Ha nincs kedved, akkor ne menj, mert nem éreznéd jól magad.

Ha csak néhány napról van szó, 2-3 akkor belefér szerintem, azt ki lehet bírni. És akkor a férjed is örül, harag sem lesz.

22. 07016ed7ac (válaszként erre: 20. - Enid79)
2011. febr. 7. 08:58
Nem bántasz,mondd csak,amit gondolsz,ezért kérdeztem. Tény,hogy nagyon bele tudok fókuszálni a gyerek jólétébe,sokszor a magam rovására is.
2011. febr. 7. 08:57

Az érveidről:

nem mennél világgá amíg alszik, ott lennél a közelében, max süttetnéd a hasad a napon, míg ő a faházban alszik, vagy a teraszon a friss levegőn

a bilire szoktatásban nem az a 2-3 nap fog meggátolni amíg odavagytok

kirándulni készültök, akkor miért feltétlenül neked kell főzni? a férfiak dobjanak össze egy bográcsot, és a kaja letudva. Visztek műanyag tányért, stb-t és még mosogatni sem kell

Ne drasztikusan fogd fel. Ez egy lehetőség, hogy a gyereket is szoktassátok. Én örültem volna egy ilyen lehetőségnek amikor 2 éves volt.

20. enid79

Ráadásul gondolom nem abban az 1 hétben kell szobatisztává varázsolnod a gyereket sem, ez nem így működik. Én tényleg azt gondolom, kifogások ezek, mert nem akarsz velük lenni. Mondd el a férjednek és anyósdnak is. Vagy előre beszéljetek le mindent.

Mi is most szervezzük ismét az ilyen nyaralást és bizony én nagyon várom, pedig hidd el, rettegtem én is! Ráadásul, ha esélyt sem adsz nekik, nem tudhatod, hogyan sikerült volna. Lehet nagyszerű élménytől fosztod meg magad a fölös aggodalmaiddal és a gyermekedet is!

Jó, befejeztem. Nem akarlak bántani...

19. 111e183830 (válaszként erre: 1. - 07016ed7ac)

ha így állsz hozzá akkor nehéz lesz élvezni

próbáld úgy látni,hogy majd adott helyzetben eldöntöd mi,hogy legyen és igenis élvezni fogod

ja és tisztázd le kis familiáddal előre ki mit vállal

én nem hagynám ki a helyedben

18. 07016ed7ac (válaszként erre: 12. - Enid79)
2011. febr. 7. 08:56

az a baj,hogy mondasz valamit :) Mármint a bennem lévő ellenszenvről.

Amikor terhes voltam,anyós közölte,hogy 3 éves koráig ő nem vigyáz a gyerekre,pelenkázott ő eleget.

Tehát van bennem félelem,hogy ez nem "hogyan segítsük egymást,hogy mindenki pihenhessen,és valóban nyaralásnak érezze" össznépi konferencia lesz...

17. enid79 (válaszként erre: 13. - 07016ed7ac)
2011. febr. 7. 08:55
Jaj, ne legyél már paramami! Élvezd kicsit az életet! A gyereknevelés nem ilyen kényszer, hogy állandóan a gyereket kell lesni, futni utána, stb. Nekem kettő full eleven van és lehet ezt lazán is csinálni! Én nem mehetek!? :)))
16. a26b2a1b7e (válaszként erre: 1. - 07016ed7ac)
2011. febr. 7. 08:54

Szerintem állj ki magadért, és ne engedd, hogy az anyósod irányítson, mert annak később is iszod majd a levét.

Nem számít, hogy kinek milyen nyomósak az érveid. Neked ezek az érveid, Te ezért nem akarsz menni, aki akar, az menjen, ha akar, de Te nem akarsz, és ne engedd, hogy mások a fejed felett döntéseket hozzanak, vagy urambocsá "zsaroljanak"...

Mert ma ebben hozzák a döntéseket helyetted, később majd ennél fontosabb dolgokban is... és egyszer csak ráébredsz, hogy az életed, már nem a Te életed...

15. homern

Én mennék,csak ne legyünk egész nyáron itthon :)

Anyóst nem tudod megkérni,hogy légkondis szállást válasszon,vagy legalább olyat,ahol a szobába beállítanak egy mobilklímát?

Szobatisztaság..mi még nem tartunk ott,de lehet bennt a szálláson pelusban lenne,vagy ha olyan helyre megyünk,kinnt az udvaron játszáshoz kerülne csak le.Nem rögtön egész napra kell kezdetkor levenni,nem?(ezt tényleg nem tudom)

A főzés tényleg bele tud rondítani a dologba.Ha nem túl finnyás a család arra,hogy minden étkezéskor friss étel kerüljön az asztalra,lehetne nagy adaggal kezdeni többféle ételből,így nem kellene minden nap főzni.

Ha nem akarsz szerintem ne menj. Én most szívtam meg a dolgot aé párom családjával, mert nem mertem velük őszinte lenni és valahogy megtudták amit gondolok a dolgokról és most harag van. Szerintem inkább legyél őszinte, mert lehet hogy rosszabbul jársz ha nyelsz!
1 2 3

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook