Tanuljunk egyutt portugálul (beszélgetés)
Olvasgatom a naplódba a leckét!
Olyan kérdésem lenne,hogy a szavaknál a hangsúly melyik szótagon van???Mert a magyar nyelvben mindíg az elsőn van,de pl.az oroszban össze vissza,hol az elsőn,hol a másodikon....
Helló Helen!
Nem is tudtam hogy miben mesterkedsz:)))
Szólhattál volna:)) Csak véletlenül az adatlapodon megláttam:))
Én is benne vagyok, bár a spanyolnak én is jobban örültem volna.
Angol, francia, értek kicsit szlovákul és vmelyest emlékszem a latinra.
Már várom, remélem időm is lesz rá(napi 10 perc hh, de legalább látszik:))
pusz
sziasztok!
érdekel a kezdeményezés, bár nem létező nyelvi vénám miatt a magyar mellett csak a trágárt beszélem folyékonyan, azt is csak erős pszichés nyomásra...:)
ötlet: az anyagokat, leckéket nem kellene külön - nem a fórumban, hanem mondjuk cikként - kiírni, hogy a későn csatlakozók is megtalálják?
Sziasztok!
Szeretnék én is csatlakozni!Németül beszélek!
jó estét lányok!
Most értem ide csak, ugye, aki babázik...:)
Szóval én beszélek olaszul, németül, angolul és tanultam 2 évig franciát és 1 évig latint is.
Ezt nem kell letolteni, ez fenn van a neten. Ott van a betuk mellett, hogy demo, rakattintasz, és meghallgatod. Nem ajanlunk egymasnak semmi illegalis dolgot!
Sziasztok!
helenhadsell!
Naponta mennyi időt kell/érdemes tanulni,ahhoz,hogy valamire jussak?
Csak mert nem sok időm van!
De érdekelne a portugál nyelv:-)))
Szia, akkor te is olvasd el elolrol a forumot, és kovesd az ajanlasokat. Varjuk a tippeket!
én napi 2-3 uj szot gondoltam, kb heti 1 lecke, kis nyelvtannal, igy 1 év alatt 1000-es szokincsu alapfokra jutunk, és talizunk a nyelvvizsgan :-)
Szia, udv koztunk :-) Kezd el te is keresgélni az elso 2 pontban ajanlott dolgokat. HA valami jot talalsz, oszd meg velunk légyszi :-)
Kértem engedélyt Hoxa-tol, a nyelv tanulasahoz hasznos linkek bemasolasahoz. Az engedélyt megkaptuk. Megkérek mindenkit aki erre jar, ne hasznalja ki ! Nem hirdetunk! Csak megtanulunk portugalul.
Sziasztok lányok!
Köszönöm az invitálást, nagyon-nagyon szívesen csatlakozom és remélem, hogy a drága babucink mellett tudok is aktívkodni itt is! :)
Ez itt a portugal ABC
A A
B Bê
C Cê
D Dê
E E
F Efe
G Gê
H Agá
I I
J Jota
K Ka
L Ele
M Eme
N Ene
O O
P Pê
Q Quê
R Erre
S Esse
T Tê
U U
V Vê
W Dábliu
X Xis
Y Ipsilon
Z Zê
Elkezdtem keresgélni a neten, az elso leckénk a kiejtés lesz, a naplomban talaltok egy linket, ahol minden betut kulon -kulon meg tudtok hallgatni.
Ha van idod, hallgasd meg tobbszor, a szavakat is fuleld, a jelentéssel egyelore nem foglalkozunk.
Sok sikert!