Szüléskor gátvágás mikor szükséges? ki hogyan élte meg? (tudásbázis)
mindenki csak a szülésről mesél,de azt valahogy mindíg kihagyták ami utána van!!!
Napokig mint egy félresikerült pingvin úgy közlekedtem!Ülni nem tudtam!
Persze azt sem tették hozzá h fáj a melled a méhed meg ....Na mindegy,amúgy nekem felszívódott a varrat(legalább azt meg úsztam)
Az első szülésemnél gátmetszés volt, a másodiknál gátvédelem, ami nem sikerült, így repedés lett.
Amikor a dokival megbeszéltem, hogy ne vágjon, benne volt a pakliban a repedés esélye (nem volt gátvédelemben jártas szülésznő), tudatosan választottam ezt az utat. Előtte utánnaolvastam a témának. A saját tapasztalatommal alátámasztva egyet értek azzal amiket olvastam: a repedés könnyebben gyógyul mint a metszés, mert nagy valószínőséggel nem olyan mértékben érinti a szöveteket... Nandu tollából lehet erről többet, részletesebben olvasni a neten.
Ott és akkor én is megfogadtam, hogy legfeljebb örökbefogadunk, de aztán két év alatt leülepedett a dolog és rászántam magam. A második nem is volt annyira szörnyű (főleg így utólag).
Azért ez tényleg durva, hogy otthagytak. Nekem a szülésznő segített letusolni, kimenni wc-re, meg minden másban.
Nekem mind a kétszer volt gátmetszés, de sem azt sem előtte az injekciót nem éreztem.
Mind a kettőnél erősebb a fájás, azért nem vettem észre.
Két szülés sem egyforma, egy embernél sem. És két gátvágás/varrás sem. Nekem az első nagyon rosszul sikerült. Kicsit vágtak, továbbrepedtem, mondták, hogy nem számítottak ekkora babára. 3,4 kg-mal született a gyermekem, szerintem nem egy átlagon felüli méret. Valami baci is belekerült a sebbe szülés közben, úgyhogy szétnyílt a varrat néhány nap múlva, akkor már nem is tudták összevarrni. Napokig vissza kellett járni, takarították hidrogén-peroxiddal a sebet, itthon meg kenegetnem kellett magamnak. Kb. 10 hónap eltelt, mire úgy rendbejöttem, hogy rendes nemi életet tudjak élni. Szegény férjem! :)))
Viszont a második gyermekem születésekor másik szülésznő volt ott, vágott, amekkorát kell, semmi probléma nem volt, már másnap tudtam ülni (bár utólag mondták, nem szabadott volna). A hathetes kontrollra is vígan mentem.
A kisfiamnál vágtak amit nem éreztem,a varrást sem,de utána rettenetesen fájt.Hetekig nem tudtam rendesen ülni(persze közrejátszott az aranyér is)
A kislányomnál előre megbeszéltem a dokimmal,hogy ha lehet gátvédelemmel szeretném.Sajnos nem lehetett. A vágás itt sem fájt,de a varrás.Rosszabb volt mint a szülés.Viszont másnap már simán ültem.Érdekes.
29 évesen szültem a lányomat 3150g, 52 cm és vágtak.
Tavaly 34 évesen a fiamat 4150g, 57 cm és nem vágtak.:-))))
Nem attól függ, hogy fiatal vagy-e, hogy tegeznek vagy sem. Sztem. Én is tapasztaltam ezeket...
Én is 31 vagyok...
:) köszi,
csak tudod...
mostanában többször fordult elő, hogy boltokban lemagáztak - eddig mindig tegeztek az eladók, sőt a múltkor egy kiscsaj azt kérdezte, hogy "mit tetszik kérni?"
teljesen ledöbbentem, aztán olvastam, hogy a nők kb. 27 éves koruk felett elkezdik egymást magázni, és ez mindig a fiatalabb nő döntése...
jujj de öregnek látszódhatok egy huszonéves szemében :)
hat en is imadom azt amikor a regeben szulok buszkelkednek a fajdalom mentes szulesukrol es bealitanak engem egy hisztis picsanak .
imadom a lanyomat meg a lehetoseget hogy anya lehesek de az intim reszemet is es szeretnek baratsagba maradni vele meg egy ideig.
van a you tube ban szulesi videok es amikor oket latom nem hiszem el hogy vegig csinaltam
:)))
na de nálad még eléggé friss az élmény, idővel ez is változik, egyébként nem gondoltam volna, hogy a gátvágás ennyire tud fájni, ezt megúsztam és az aranyeret is!
bár hazudnék, ha azt mondanám, hogy elfelejtettem a rossz dolgokat, a nővérem kissé gúnyosan -lenézően meg is jegyezte, hogy még mindig nem nem vagy túl rajta?
Kösz gondoltam, de hónapokig kínzott a gyomorsav, sokszor heteken át minden nap.. a többiről nem is beszélek-
viszont a minap megijedtem, hogy lehet nem is lesz olyan egyszerű teherbe esni - így viszont már minden fájdalmával együtt akarom újra,
Te még ráérsz - én már 31 vagyok, ha fiatalabb lennék inkább a nagyobb korkülönbségre szavaztam volna :)))
szepen vagtak fel ma mar semi nyoma de akor ezt ugy eltem meg mintha kinoznanak az erzestelenito nem segitet ugy remegtem hogy a labam kitancigalt a tartobol utana nem tudtam meg mozdulni es a legroszab volt hogy mire feltutam terpeszkedni a babahoz mer tejes lelki fajasom volt en akartam foglalkozni a babamal es nem az anyam vagy a parom plusz a far csontom meg repet na meg az aranyer is jo baratom let .
szerintem inkab segitek a vilagon es orokbe veszem a kovetkezot hhh
en is aba a csoportba tartozok akiknek nagyon fajt a va ras meg az utana levo felepules 5 hetig nem tudtam ulni meg a jarasom is elege kockas volt
az alvasrol ne is beszejunk nem volt sok es nem a babam miat.
a szulesem konyu volt meg talan meg tenem meg egyszer de amikor gondolok a varatokra meg a fellepulesre nem tudom hogy mernem meg egyszer meg csinalni
Hülyeség lehet, de én attól féltem hogy ha nem tolom ki hamar, akkor valami baja lehet, ezért mondtam a dokinak, hogy vágjon
de a férjem azt mondja, hogy ő látta és annyira feszült a gát, a doki és a szülésznő is látta, hogy nem lehet megcsinálni a gátvédelmet.
Szexről: azóta egyébként éreztem szárazság érzést, amit előtte nem.
Én 2002-ben szültem a lányomat 16 órás vajúdás után, könnyítés miatt vágtak.
2007-ben - köszönet a szülésznőnek - 4150g-os 57cm-es babát szültem GÁTVÉDELEMMEL!!!!
További ajánlott fórumok:
- A hálapénzről - szüléskor kinek, mennyit
- Szüléskor derült ki…
- Számodra miért szükséges, hogy legyen párod?
- Szerinted a jogsi szükséges rossz, vagy életcél volt, hogy megszerezd?
- Babát szeretnénk a párommal. Írnátok nekem, kb mi az ami feltétlenül szükséges, ha megszületik a baba?
- Ki, hogy oldja meg a gluténmentes élethez szükséges alapanyagok finanszírozását?