Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Szüléskor derült ki… fórum

Szüléskor derült ki… (beszélgetős fórum)


Ez a fórum a következő cikkhez nyílt: Szüléskor derült ki…

1 2 3 4 5 6
163. kisfazakas (válaszként erre: 161. - Sunny1)
2012. nov. 24. 16:52
like
162. töprengő (válaszként erre: 160. - Kisfazakas)
2012. nov. 24. 16:52
Hagyd valakire, vagy ne hozd erre a foglakozásra, édes mindegy. Jelentése számomra azonos..
161. Sunny1 (válaszként erre: 160. - Kisfazakas)
2012. nov. 24. 16:28

Nem érdekel, hogy kinek mi a véleménye, én ezt tapasztalom.

Az iskolában minden évben összeállítunk egy karácsonyi műsort, amivel elmegyünk a kórházba, az öregotthonba és a fogyatékosok otthonába. A gyerekek versengenek, hogy benne lehessenek! És ez azért van, mert számukra teljesen természetes, hogy ember és ember között kisebb és nagyobb különbségek lehetnek. Soha nem felejtem el, volt egy vak kislány az oviban egy évig. Valamelyik gyerek mindig mellette volt, hogy segítsen neki. És most oviskoról beszélünk!!!!! Nem is kellett plusz felnőtt a csoportba, simán ment az élet úgy, ahogy addig.

Én azt gondolom, hogy az egészséges gyerekek érzelmi intelligenciájához tesz hozzá, ha rendszeresen találkozik sérült gyerekekkel. Sajnálom azt, aki az ép gyerekét odébb

húzza, ha sérültet lát.

Az én kislányom most két és fél éves, és már most tudatosan viszem magammal a munkahelyemre- bár még én is csak látogatóba megyek-, hogy neki is természetes és ne ijesztő legyen a másság.

160. kisfazakas (válaszként erre: 158. - Sunny1)
2012. nov. 24. 15:59

Na ezért itt kapni fogsz lehet. :-)

Én ugyanígy gondolkodom, és sok egészséges gyerek szülei mondták nekem, hogy ők igazán nem bánják, főleg ha így kicsiként hozzászoknak, akkor később nem tűnik annyira föl nekik.

az ilyen megnyilvánulás épp annak az elszigetelt nevelésnek az eredménye, ahol közel nem kerültek más igényű gyermekekhez. Ez nem az ő hibájuk amúgy, csak esetleg nem így kellene le reagálni.

A megoldás nem a kiírtás sztem hanem az elfogadás,és közben nem sértődünk meg ha hálát rebegnek a sorsnak, hogy ők elkerülték a nehezét.

Ezt ugyanúgy értem a védőnőre mint az itt lealázókra.

Viszont amit Hatvanban tapasztalok, az egyszerűen csodálatos. Amikor az ottani védőnő leültet és nem csak a gyerekkel foglalkozik, hanem velem is, mert ember és tudja, nem csettintésre lettem túl a dolgon, közben becsüli a küzdelmemet kitartásomat amit a gyerekemért teszek.

Nem mondta a védőnő hogy ne vigyem, csak célzott rá, hogy jó lenne valakire ráhagyni.:-)

159. Sunny1 (válaszként erre: 154. - Töprengő)
2012. nov. 24. 15:30
Szerintem is a felnőttekkel van a gond, nem a gyerekekkel. De mit várunk, ha már még a védőnő is azt mondja, hogy ne vigye a gyerekét a többi közé!
158. Sunny1
2012. nov. 24. 15:29

Csak egy gondolat a befogadó iskolához:

Olyan helyen dolgozom, ahol ép és sérült gyerekek együtt járnak óvodába, iskolába. Igenis kell az épeknek, hogy megtapasztalják a másságot, és én azt tapasztalom, hogy nagyon is segítőkészek, és a 10 év alatt egyszer sem láttam, hogy pl.: bántották volna sérült társukat. Talán, mert óvodától része az életüknek a másság természetessége. S.eggfej a védőnő, ha azt tanácsolja, hogy ne vidd a gyereked épek közé!

157. kisfazakas (válaszként erre: 156. - Ncilány)
2012. nov. 23. 16:38

mindig mindenhvá visszük magunkkal mindkét gyereket.

Ez teljesen természetes, még az elején úgy ahogy néztem hogy megnéznek e?

már egyáltalán nem is figyelem.

Egyszerű kisvárosi játszóház, semmi extra.

említést tettem én arról is , hogy nem is gondolkodom kisegítő iskolában, erre persze a védőnő mondta, hát azt meg kell beszélni, az iskola vezetőségétől függ.

Egyértelmű volt, nem forszíroztam, nem hoztam kellemetlen helyzetbe senki.

Először azt hittem biztos át kell majd hordjam valami kis falusi isibe, hogy normál isisbe járjon, azt nem is gondoltam, hogy a nagyobb városban sokkal empaikusabbak, mint a kissebbekben.

Nem baj az , van lehetőség ez a lényeg, orvosnak sem lehet tanulni minden isiben.

156. Ncilány (válaszként erre: 155. - Kisfazakas)
2012. nov. 23. 16:17

Miért milyen volt az a játszóház hogy nem vihetted volna mindkettőt?

Vásárolni mentek, gondolom szoktad vinni oda magaddal.

155. kisfazakas (válaszként erre: 154. - Töprengő)
2012. nov. 23. 15:01

igen azt is értem ám amiről beszélsz.

Itt ebben a városban ahol lakunk(5km-re lévő városba hordom) amikor ideköltöztünk a védőnő eljött, elkezdte mondani, hogy van játszóház, mondom de szuper, úgyis mindkét gyereket vinni karom közösségbe szuper, mikor van?

Azt mondja:- Anitát nem lenne kivel hagyni?

Mondom oké ennyi volt.

Természetesen direkt nem teszem ki magunkat a harcnak, a másik város védőnői hálózata szólt, hogy indult ilyen program, nem akarjuk e kihasználni. Naná hogy igen.

De valóban van másik oldal is, elkerülöm, mindenképp nem erőltetem magunkat rájuk. Tökéletes kis világ, tökéletes gyermekeinek nem akarom hogy a kislányom visszamozdítója legyen.

Nekem erre a dologra a fejlesztő gyógypedag, olyan választ adott, ami engem teljesen megnyugtatott SAJÁT TAPASZTALATÁBÓL!!!

154. töprengő (válaszként erre: 153. - Kisfazakas)
2012. nov. 23. 14:49

" Akik a hátam mögött beszélnek rólam, Épp jó helyen vannak ahhoz hogy megcsókolják a s...gem. "

Ez naon jó.

Viszont ha több ilyen gyerek van, nekik nem furcsa hogy vannak mások is. És szülők is talán kisebb eséllyel néznek ki. ( saját tapasztalat elő szeretettel teszik a megjegyzéseket )

Ha ez a helyzet a bölibe, akkor jó választás volt. Minél hamarább közösségbe. Faggasd mindig a dadákat, őszinte véleményt kérsz.

153. kisfazakas (válaszként erre: 151. - Töprengő)
2012. nov. 23. 14:02

Ma beszéltem a dadussal.

Egyik kisfiú(egészséges) az édesanyja süketnéma, feltünt mennyire artikuláltan beszél a kisfiú, nagyon értelmes aranyos, és ancsit mindig ő fogadja, valahogy megérezte, érteni még biztos nem érti.

Van egy 2 év körüli kislány akit nem tudom mi lehet a gond, csak le van maradva, külső jel semmi, fejlesztésre szorul.

Ő ancsival kap fejlesztést ebben a csoportban.

Van a mi csoportunkban egy 3-as iker a családdal, barát család vagyunk, 2 kislánynak közülük, szürkehályog miatt már műtve volt a szeme, ők is tudják, mi a nehézség. értelmileg nagyon frankó csajszik.

Szóval ilyen csoportban vagyunk, gondolom az a két három gyerek anyukája, akit az élet megkímélt az ilyenfajta nehézségektől , csak nem veszik a fáradtságot, hogy azt kutassák, meg kellett volna e születnie a többinek.

Ha meg is teszik nyilvánosan biztos nem, az hogy más magában mit gondol, nem foglalkozok vele.

Én sem kötözködöm, nem piszkálódok más életébe, ne tegye más sem.

ma olvastam fészen egy jó h.sz.

Akik a hátam mögött beszélnek rólam, Épp jó helyen vannak ahhoz hogy megcsókolják a s...gem.

Ennyi, nem fogok örökké úgy menni az utcán mint aki lopott.

SzNika egyik kedves ismerősünk anyósa mondja a kisunokára Down. Mért szégyelnénk, nem loptuk.

Amúgy azt gondolom, hogy akármennyire bújtatják, (mert csak az igaszságot mondjuk, de nem értik) szöveg alá az álláspontjukat némelyek, az a kényszer ami őbennük működik, hogy érintettség nélkül képetelenek csöndben maradni, egy más helyzetű élet minősítésében, és muszáj nekik haraggal lekicsinyléssel, már-már elmebetegnek föltüntetni bennünket csak azért mert ezt dobta nekünk a gép, azt gondolom van e mögött egy olyan keserűség, ami miatt bántaniuk kell másokat.

Gyerekes, kicsinyes dolognak tartom.

Az hogy milyen márkát szeretsz, aztán rájössz amit a másik hord jobb, stb stb, tudsz változtatni, eladod lecseréled, szólsz a másiknak, ne azt vdd, nekem nem jött be. Ez működhet.

Az élet ettől sokkal komolyabb, nem kérdez bennünket csak jön, és bármennyire vagyunk magabiztosak, ha megfeszülünk sem tudjuk mi jön holnap.

Valamilyen szinten döntést hoztunk, amikor megfogantak... hadd jöjjenek.

Több danka anyukája is van itt.

Nem nevezem meg, ki hogy járt, csak a tények:- egyik elment amnióra semmi gond nem volt, danka lett(mért bántják)

a másik nem ment amnióra de lehetett volna, de úgy döntöttek bármi lesz fogadják, az övék. A harmadiknál föl sem merült mi lett? danka lett.

Ez nem egy sablon, ráterítem, ha kilóg kihajítom.

Olyan tárgyszerűen beszélünk róluk, miközben a kezemben tartom mosolyog rám, okos, nevet a vicceken, tanul, bármit elsőre megcsinál.

Volt egy vezető a 40 es években, ha leírom a nevét lehet törlik a h-sz mat.

na ő csinált így, ez -az -amaz selejt kiírtani sürgősen.

áááá érthetetlen számomra.

Most annyit azért tisztázok, mindenki maga érzi hogy mit tud vállalni, nem ellenük beszéltem, hanem az esik rosszul, ahogy a megmaradt megtartott gyerekekről és rólunk beszélnek, ÉRINTETLENÜL( tapasztalat nélkül)

152. kisfazakas (válaszként erre: 151. - Töprengő)
2012. nov. 22. 19:55

Nem igazán érdekel mit gondolnak, volt amikor igen.

Már nem hat annyira rám.

Az isiben kis alig tinik fölturbózott cicivel villognak, az alig pelyhedző arcú fiúcskák előtt, (ott van mellettünk az isi).

Kérdem én ez normális? és ki adta rájuk az ultra mini szoknyát, az ultra turbó melltartóval?

Ott az anyukánál vagy a gyereknél van a hiba? vagy ők mit képviselnek?


Bent laktam a városban valamikor, pár éve.(még egyedül voltam)

4-5 kamasz lány járt föl hozzám mert a szülők egész napra kulcsot akasztottak a nyakukba, cigiztek sorba mind, és 11-12 évesen hogy mikről beszélgettek, azt nem hinnétek el.

Én mindig mondtam nekik ha úgy érzik jöjjenek föl, ne az utcán csámborogjanak. Lehet a szülők sosem tudták meg hol voltak.

Mi lenne az érték? ez miatt aggódjak? egészségesnek született gyermekeket adott az isten olyanoknak akik nem tudnak vigyázni rájuk.

Pereljek az istennel, mért pont mi?

vagy bárki mással?

Teszem a dolgom, ha valaki beszól, marcangol nem biztos hogy mindig meg tudom állni de igyekszem tudomást sem venni róla.

Egy másik fórumban valaki írta:- nem tudom pontosan idézni.

A dankákat az arcvonásukról fölismered, és el tudod mondani kb milyenek, úgy nagyjából, mert csak statisztika vagy hallomás alapján. Vajon ha mindenkinek az arcára homlokára lenne írva amilyen, mi lenne ránk írva? házsártos, embergyűlölő, az elesetteket megvető, pénzhajhász, kekeckedő, útálatos,vagy szeretetteljes, empatikus az embertársaival szemben, öregeket betegeket felemelő, szülő szerető, gyermekbarát.... sorolhatnám.

Nem így írta de ezt szűrtem belőle, nem pontosan idéztem.

Azóta elég sokszor bevetem ezt a trükköt magamban.

Megyek szembe az emberekkel, kislányomat mindig úgy fogom hogy lássa az autókat embereket, nagyon szeret sétálni.

Amikor rámbámulnak(egyáltalán nem biztos hogy Ancsi miatt), de bevillan hogy megbámulják, mostanában erre gondolok:- lehet veszekedve jött el otthonról, lehet beteg, lehet megcsalt, becsapott tele fájdalommal stb.

Ha ki is nézik normál bölcsiből az ő bajuk. Igyekszem majd megtanítani arra hogy ezzel ne foglalkozzon, biztos fájni fog neki, de ez nem ok arra hogy ne tanuljon, ne legyen képesítése.

Itt egy ilyen program indult el, az igazgató kezdeményezte, hogy minden csoportba fogadnak sérült vagy fejlesztésre szoruló gyerekeket.

A fejlesztó gyógypedagógus, oda jár megtartani a plussz órákat, és ahogy hallottam ugyan úttörők vagyunk, de majd folytatódik oviban isiben.

Ez nyugaton már működik, fejlettebb országokban .

Én bízom benne hogy működni fog.

Bárki gondolná is, nem állt senki sorba a gondokért, a problémákért, jönnek azok maguktól, nem érzem hogy le kellene sütnöm a szememet bármiért is.

Adódott egy helyzet és ahelyett hogy véglegesen kiborultam volna, fölvettem a kesztyűt és a legjobbat igyekszem kihozni a helyzetből.

Aki ebbe bele akar kötni majd tegye, ha élvezi, örömet okoz neki....

tudom neked sem könnyű, mert ott a helyzet az hogy nincs a homlokra írva semmi.

Csak azt látják, és azt gondolják, ej beste gyerek, megnevelhették volna.

Nem könnyű egyik sem, de a legtöbb nehézséget a kekecek okozzák.

2012. nov. 22. 19:17

Erre voltál kíváncsi? De a Bea megkeresett, ahogy írtad.

Remélem a normál böliből nem nézik ki.

Mert képesek, ne tedd tűzbe a szülőtársaidért a kezed, mert megjárod / megjárhatod. Képmutatók sokszor az emberek. Antennákat kiereszteni, és a szemed füled még inkább nyitva legyen..

Írtam az enyém csak hiper volt. ( állitólag nincs ilyen hogy hiper, csak kitalálták, hogy ne kelljen foglalkozni velük ). Az óvónők szerint. Szerintem meg egészen egyszerűen nem fértünk be az ők " puccos " kis társaságukba. Kellett valamilyen ok..

Na mindegy. Ez van. Harcolj a kislányért.

2012. nov. 22. 18:45

oh én csak bizonyos részletére emlékeztem csak arra amikor az unokatestvéréről ír, most látom, hogy bemásoltad az üzenetét nekem, én mg azt hittem te írtad nekem :-)

így már más.

köszi

149. töprengő (válaszként erre: 148. - Kisfazakas)
2012. nov. 22. 18:34
De igen neked.
148. kisfazakas (válaszként erre: 146. - Töprengő)
2012. nov. 22. 17:57

kicsit visszanéztelek, szerintem nem nekem akartál írni:-)

semmi baj :-)

147. kisfazakas (válaszként erre: 146. - Töprengő)
2012. nov. 22. 17:50

Igen azóta Bea volt olyan kedves, és válaszolt.

De szerintem privátban eltévesztetted hogy én melyik oldalt képviselem.

Down a kislányom élek halok érte, 17 hósan normál bölcsibe jár, mert nem akarom hogy az egészséges emberek terhére legyen.

Nem teszem hátra a kezem, hogy na akkor legalább nem kell dolgoznom.

Dolgoztam terhesség alatt is, és azóta is.

Bölcsibe délelőtt szoktatom, délutántól késő estig dolgozom, hogy behozzam a munkámat.

Nem akarom ide írni amit priviben kaptam, de valamit nem jól olvastál velem kapcsolatban.

Tisztelettel Tünde

2012. nov. 22. 17:07

Nem törölték, olvass vissza. Most még ott van. Erre gondoltál?

80. Bea0124 2012-11-19 12:20

2012. nov. 22. 13:57

volt egy hozzászóló, de törölve lett az ő h sz ja is.

Arról a valakiről beszélek, akinek az unokatesóját down férfi vette el, vagy valami ilyesmi.

kérhetek egy pár szót, ha olvasol még, mert szeretnék beszélni veled.

144. belladonna3 (válaszként erre: 143. - Zsezse88)
2012. nov. 21. 21:52

Kedves zsezse sajnos tévedtél.

Itt nem lehet más a véleményünk bizonyos dolgokról,a más vélemény provokáció még ha bevonjuk 1kg cukormázzal akkor is.

Őszintének lenni pedig egyenesen vétek.Ez van. :(

2012. nov. 21. 18:03

Sziasztok!


Mégegyszer köszönöm mindenkinek az együttérző szavakat!


Már írtam korábban, hogy ebben az eszmecserében nem kívánok részt venni, hiszen mások vagyunk más lehet a véleményünk bizonyos dolgokról!

142. fildus (válaszként erre: 137. - 5146e98818)
2012. nov. 21. 17:43

Persze :-)

Azért is írtam le Hoxa nevét, mert reménykedtem benne, hogy jön és "rendet rak" :-)

141. kisfazakas (válaszként erre: 140. - Hoxa)
2012. nov. 21. 17:34

ez világos válasz volt.

Köszönöm.

Azrt nem írtam a másik topic miatt, mert mindenkinek joga van azt gondolni amit gondol, vitázunk, épp azért mert más más véleményen vagyunk.

Én nem kértem törlést, ezért lepődtem meg.

Az említett szót, csak ismételtem.

Eddig mindig óvatosan fogalmaztam, nem is éreztem hogy így kelene megnyilvánulnom.

A gyermekeink minősítése, létüknek értelme vagy értelmetlensége miatt az édesanya, a szülő fölháborodik, és védi a gyermekét, akárhogyan is született.

Ettől többre is képes lennék, ha a gyermekemről lenne szó(tűzbe vízbe bárhová)


Kedves cikkíró, ne haragudj, hogy ide fajult a dolog, amikor az én gyermekemet védtem, a tiedet is védtem, mert ha nincs is veled már sajnos, biztos csak jó érzéseid vannak iránta.

Elnézést!!!

140. Hoxa (válaszként erre: 139. - Kisfazakas)
2012. nov. 21. 17:09

Azért moderáltunk a topikban, mert ti kértétek, nem azért, mert mindentlátók lennénk a moderátorokkal.


Nem tudom melyik másik fórumról beszélsz. Ha panasszal élnél valamelyik fórumban lévő hozzászólással kapcsolatban, akkor privátban jelezd nekem, vagy a moderátornak a pontos részleteket!


A fórumot két ütemben moderáltuk, mivel úgy ítéltem meg, hogy még van mit törölni, mindkét oldalról. A második ütem ma 13 óra körül volt, úgyhogy amikor 15 órakor írtad, már nem volt a fórumban a hozzászólás, amit kifogásoltál.


Összesen két hozzászólásod lett törölve, a második azért, hogy ne folytatódjon a tegnapi vita ("Perverzelhetnek"), másrészt meg azért, mert amit leírtál a moderációról ("őket nem törlik") nem volt igaz.


A továbbiakban nem szeretném ezt a topikot ezzel offolni, akinek kérdése van, fordulhat hozzám bátran privátban.

139. kisfazakas (válaszként erre: 137. - 5146e98818)
2012. nov. 21. 16:42

most esett le, a varázsszót én is használtam.

aha tényleg 2x is, mindkettő törölve lett.

Nem értem mi a gond ha ennyit írunk?

Akkor kedves HOXA nézz be egy másik fórumba is, és onnan is töröld, a sértő hozzászólásokat.

Mindentlátó vagy, tudod te melyikről beszélek.

138. kisfazakas (válaszként erre: 136. - Hoxa)
2012. nov. 21. 16:39

Mostmár nincs ott, de amikor törölve lettem még ott volt.

Nem gond, semmiben sincs igazam, a többiben sincs.

Köszönöm szépen mit is vártam?

137. 5146e98818 (válaszként erre: 132. - Fildus)
2012. nov. 21. 16:19

Vannak varázsszavak. :)

Észerevettem, a "moderátor" is ilyen.

136. Hoxa (válaszként erre: 133. - Kisfazakas)
2012. nov. 21. 16:15
Nem, nincs ott a hsz. És a többiben sincs igazad. A moderálásra pedig azért volt szükség, hogy végre befejeződjön a tegnapi. Olyan hozzászólásokat is töröltünk, amelyek törölt hozzászólásra érkeztek válaszul, ez gondolom érthető, hogy ha nincs ott egy hsz, akkor az arra jött válaszok is okafogyottá válnak és azokat is levesszük.
2012. nov. 21. 15:22

Döbbenet!!!

Az én downos lányom 30 éves. Ez alatt a 30 év alatt megtanultam szelektálni a véleményeket. Van, akiére nem reagálok, mert nem süllyedek le az ő szintjére. Most is ezt teszem.

A fórumindítónak részvétem a kis angyalkájáért.

2012. nov. 21. 15:09

meg néha látom a témákat, szinte nyomdafestéket nem tűrnek, olyan témában és olyan h.sz

azokat lehet és kell is hagyni.

Eddig szerettem ide járni, átgondolom.

Ide mindenki aki úgy beszél ahogy a többség szereti maradhat, aki kicsit más véleményen van, hess.

1 2 3 4 5 6

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook