Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Szülésem és a 8 hét szenvedés fórum

Szülésem és a 8 hét szenvedés (beszélgetős fórum)


Ez a fórum a következő cikkhez nyílt: Szülésem és a 8 hét szenvedés

1 2
40. VendrinerPiroska (válaszként erre: 1. - Bébinyuszi09)
2013. jún. 17. 21:39
Remélem, azóta mindketten jól vagytok. Megkérdezhetem, hogy kis hazánk mely táján praktizál ez a hentes?
39. golyorago (válaszként erre: 35. - Bébinyuszi09)
2013. jún. 14. 13:38
Na meg az is érdekes, hogy mi a szöszért nem voltak képesek egy uh-ot csinálni, higy van-e még egyáltalán magzatvíz vagy nincs? Mert ha nincs, akkor a burokrepesztéssel való próbálkozás tök felesleges volt.
38. golyorago (válaszként erre: 35. - Bébinyuszi09)
2013. jún. 14. 13:35
Mondjuk az igen gáz, hogy ennyire nemtörődöm volt az orvos. Ez már lehet műhiba. Az, hogy valami (lepény vagy más) bent marad, tényleg gyakori, de ilyenkor szükséges ellenőrizni a hat hét lejárta előtt is, főleg, ha panaszod is volt. A kislányod jól van azóta?
2013. jún. 14. 11:44
Szia! Ha a te cikkedet leadták akkor szerintem az enyém is lefog menni. Örülök, hogy egészségben megvagytok és kívánom így is maradjon! Köszönöm a cikket, sajnálom, hogy ilyen megtörténhet az emberrel fogadott orvos mellett is! Ennyit az egészségügyről...
36. liera
2013. jún. 14. 08:46
Nem vigasz, de én is így jártam szülés után nyolc héten belül 3 küret, 10 nap kórház több huzamban, millió injekció és gyógyszer után még egy hónapig minden nap jártam UH-ra, és mái napig nem tudom mitől volt, mert a szülésznő azt mondta, hogy a lepényem egyben volt...az a baj, hogy az orvos is csak találgatott :(
2013. jún. 14. 07:08
Én is bevonatnám az engedélyét,gondoltam is h feljelentem, de mivel 3an voltunk csak bent,mikor a szülésznő mutatta a gondot így nem hinném h lenne esélyem. Tuti nem tanúskodna mellettem. Anélkül meg kár lenne beperelni mert ha véletlen bent marad valami az szinte általános. Itt meg ugye az volt a fő gond h tudta a doki h baj van,de semmit nem tett. Se ultrahang,se ergam csepp,de még utolsó nap se nézett meg h helyre jöttek e dolgok.
34. Bébinyuszi09 (válaszként erre: 29. - Golyorago)
2013. jún. 14. 07:02
Én szülés után, még ergam cseppet se kaptam,csak a küret előtt. :/
2013. jún. 13. 22:57

Remélem már jól vagytok és csak hasonló gondolataim vannak, mint az előttem szólónak...

Az ilyennek bevonnám az engedélyét, ez a minimum...

2013. jún. 13. 22:42

Hát tudod, elmegy a régi dokid a k.... anyjába! Bocs, hogy ilyet írok, de ekkora felelőtlen hogy lehet valaki???


Lizához gratulálok, remélem, azóta nála is megszüntek azok a fulladásos dolgok.

2013. jún. 13. 22:34

Jesszus! Ilyen minek megy el orvosnak? Nem értem. Annyira szomorú, hogy az egyik legszebb csodát, néhány orvos, hogy el tudja b@szni.

Reméljük nem lesz semmi gond!

2013. jún. 13. 22:23
Uhh,végigolvasni is rossz.Örülök,hogy jól vagytok.Én is félek kicsit,mert bár császár előtt állok,de "tele vagyok méhlepénnyel".Tehát több van mint egy,s félek,hogy nehogy hagyjanak bennem...
2013. jún. 13. 21:56

Sajnálom! Nem vigasz, de nem olyan ritka, hogy marad bent lepény darab, sőt, állítólag valamennyi mindenkinél marad, csak ez 90%-ban kiürül. Szülés után közvetlenül csak akkor kaparnak, ha nagyon muszáj, mert sokszorosa a kockázata a méh kilukadásának, mint később. Első szülésem után az ergam csepp- még több ergam csepp - még annál is több ergam csepp majd köret történetet mi is végigjátszottuk, de még csak 10 napos volt a lányom, mikor műtöttek. Második szülés után szintén nem akart a méhem kiürülni, akkor az ergam csepp-még több ergam csepp verzió után egy frappáns húzással némi hormonnal megvonásos vérzést kreált a doki, így megúsztam műtét nélkül, bár utólag úgy gondoltam, hogy a műtéti megoldás nekem egyszerűbb volt, mint a "gyógyszeres küret", csak a szoptatás miatt mégis ez volt a jobb. Én úgy néz ki, így vagyok összerakva sajna, senkit sem hibáztathatok érte, nem műhiba (igaz lepény darab nálam nem maradt elvileg, legalábbis a szövettan nem igazolta, csak mindenféle törmelék.)


Burokrepesztéskor az is előfordul, hogy megsértik a baba fejét. De az tuti, hogy ha egyszer elfolyt a víz, akkor egy mezei uh-gal meg lehetett volna erről győződni, ha már nem hittek neked.


Sajnálom, hogy rossz élmény volt! Igazából valahol szerencsésnek is érezheted magad, mert 37. héten, ha a dokik is tök éretlen méhszájról beszéltek, mégis simán szültél, az nagy mázli ám. Ilyenkor nagyon sok a császár.


Remélhetőleg most már minden rendben lesz, nagyon boldog babázást kívánok!

28. Tiger (válaszként erre: 18. - Bébinyuszi09)
2013. jún. 13. 21:45

örülök, hogy most már minden rendben, sok boldogságot a kislányodhoz


légyszi nekem is írj privát üzenetet ki és hol tette ezt veletek

27. bujuli (válaszként erre: 15. - Maya80)
2013. jún. 13. 20:40
Nekem mázlim van, Maya8o, mert szuper dokim van, nálam az ügyeletes doki volt a gané, úgyhogy vannak ilyen esetek is.
26. martini64 (válaszként erre: 9. - Babeck)
2013. jún. 13. 20:35
Hát tudjátok, megérdemelné ez a disznó, hogy a neve a fészre is ki legyen írva, nehogy véletlenül még valaki szüljön nála.
25. bujuli
2013. jún. 13. 20:33

Gratulálok a babához, és szívből örülök, hogy semmi bajotok nincs már!!!

Nekem a második gyermekemet tette el majdnem láb alól az ügyeletes doki, szerencsére, mikor megjött az én dokim, sikerült még helyre hozni a hibát, de perceken múlt, hogy nem halt meg vagy nem maradt szellemi fogyatékos a gyermekem...Sajnos nagyon sok felelőtlen és nagyképű doki van.

24. opi1
2013. jún. 13. 18:27
szörnyű volt olvasni hogy mi mindenen mentetek át, a baba fején a vágás, a nemtörődömség, de szerencsére jó lett a vége.
23. winny
2013. jún. 13. 16:00
Gratulálok a gyermekedhez.Ez egy iszonyú történet.Jó egészséget kívánok!
22. cicakaktusz (válaszként erre: 18. - Bébinyuszi09)
2013. jún. 13. 15:20

Az én fiamnak is hasonló volt az első élménye, csak neki szándékosan karcolták meg a buksiján a bőrt, kellett egy-két csepp vér ph-mérésre. Attól tartott a doki, hogy feltekeredett a köldökzsinór a nyakára, és a ph-értékből tudták meg, hogy nem.

Nem tudom, te érezted-e, de én igen. Azt a pillanatot, amikor megkarcolták a fejét, boldogan elfelejteném. Úgy éreztem, hogy a gyerekem szétszaggat belülről, mert minden végtagját minden irányba kivágta. Iszonyú élmény volt.

21. cicakaktusz (válaszként erre: 15. - Maya80)
2013. jún. 13. 15:15

Teljesen egyetértek veled!

Engem ismerősök arra a dokira akartak rábeszélni, akit szívből gyűlöltem. Ugyanis vizsgálaton irgalmatlanul megalázott, pusztán szavakkal. Aztán az egyik ismerősöm, aki nagyon agitált, hogy ezt az orvost fogadjam meg, rahedli pénzt kifizetett ennek a dokinak, aki egy vacsorameghívás miatt nem indította meg a szülését, pedig nagyon zavaros volt a magzatvíz. Az addig egészséges baba majdnem meghalt. Soha jobban nem örültem annak, hogy hallgattam az ösztöneimre, és maradtam az ügyeletes orvosnál, aki napokkal a szülés után a pihenőnapján azért ment be a kórházba, hogy leellenőrizze a nála szült kismamákat.

2013. jún. 13. 14:49
Nálunk is egy vérző felületi vágás volt,de megmaradt a heg,ha rövidre vágjuk a haját látszik is,mert ott nem nő a haj!
2013. jún. 13. 14:47

Sajnálom ami történt,remélem jól vagytok már!

Nálunk a doki az ollóval vágta meg a kisfiam fejét,mikor megejtette a gátmetszést!

Nem nagyon foglalkoznak ilyesmivel,mikor a szülés után pár órával szóvá tettem,elintézték egy váll rándítással!

2013. jún. 13. 14:30

Sziasztok.

A fején csak egy kis felületi vágás lett, de akkor is... Szegénynek az volt a világból az első élménye :/


Szerencsére mamár mindketten jól vagyunk. Nekem megvolt a kontrollom, a szövettan, és rákszűrés is. Minden jó lett.


Köszönöm a gratulációkat.


Itt nem írhatom meg hol volt, de privátban igen.

17. Missteria (válaszként erre: 15. - Maya80)
2013. jún. 13. 13:24

Én pl azért fogadtam fel orvost, mert nekem már két vetélésem volt egymás után, a dokimhoz járok 10 éve, egyértelmű volt, h nála szeretnék szülni, nem pedig egy idegennél, aki nem ismeri a kórelőzményemet, és el kell neki mondanom, h igen, volt két vetélésem, és ezt és ezt a gyógyszert szedem írja fel (mert pl nálunk felsem írja egy ügyeletes doki a kért gyógyszert..(duphaston, astrix stb., hanem 3 helyről ajánlást kell vinni h írja fel))

A terhesgondozás alatt, az első trimeszterbe pl hetente jártam be hozzá uhra, mert totál bevoltam pánikolva, h ezt a babát is elveszítjük, mindig kedves és megértő volt!Ha ügyeleteshez megyek be elhajt haza (volt már rá példa sajnos, az első baba elvesztésekor sajnos ügyeleteshez mentünk először aki nem írt fel gyógyszert pedig barnáztam és közölte h menjek haza mert úgyis elfogok vetélni ő nem tud tenni semmit, pedig meg sem vizsgált semmi...)

Szóval, lehet h a ti kórházatokba normálisak az ügyeletes dokik, nálunk viszont sajnos nem, és ha azt akarod h rendesen megvizsgáljanak, felírják amit kell, elküldjenek vizsgálatokra vetélések után, akkor bizony fel kell fogadnod egy orvost!

Nekem az az előnyöm lett belőle, h a kislányunk, egészségesen növekszik a pocakomban, hála a fogadott orvosunknak, h elküldött a vizsgálatokra, felírta amit kell!

Bocsi az offért Bébinyuszi,d e ezt muszáj volt megosztanom, h bizony van olyan helyzet amikor kell a fogadott doki!!!Puszi nektek!

16. Ági05
2013. jún. 13. 13:05

Jó egészséget nektek!Próbáld mielőbb feldolgozni a történteket!

Én császárosként jártam így.

15. maya80
2013. jún. 13. 12:44

Ezt szörnyű volt végigolvasni...!

Remélem, most már minden rendben lesz veletek!!!

Én háromszor szültem, és egyszer sem volt fogadott orvosom; mindig az ügyeletes dokinál szültem, és mindhárom esetben teljesen simán és komplikációmentesen, gátvédelemmel.

Sajnos azt veszem észre, hogy manapság, ha egy nő terhes lesz, azonnal rohan és orvost választ, fizet neki. Kérdem én: miért? Mi előnye van?

Az ügyeletes orvos úgyis ott van a korházban, fel van készülve a munkára, míg a fogadott orvos - ha éppen nem ő az ügyeletes - lehet, hogy épp nyaral, vagy a kedvenc focimeccsét nézi, udvarol... stb. és nagyon nem örül annak, hogy elrángatják dolgozni. Tisztelet a kivételnek!

Ráadásul több ismerősöm is úgy szült, hogy bár volt fogadott orvosa, az nem volt jelen mégsem a szülésnél, mert épp nem ért rá.

Szerintem veszélyesebb fogadott orvosnál szülni, mint ügyeletesnél. Csak sajnos manapság ez ciki, tapaszstaltam... Csak engem ez nem érdekelt, nem foglalkoztam mások véleményével, pedig sokan rá akartak beszélni arra, hogy fogadjak oorvost.

14. Laidu (válaszként erre: 6. - Krisz42)
2013. jún. 13. 12:36
Nekem szerencsém volt, mert mindkét szülésemről jó élményeim vannak. Könnyű és gyors szülés volt mindegyik, az orvosom is nagyon kedves volt, igazi orvos, plusz őnála születtem még. :)
2013. jún. 13. 12:06

én teljesen felháborodtam :O ezek után már előre félek h velem mi lesz!

remélem mostmár minden rendben lesz veletek, gratulálok :)

12. 72497ec515 (válaszként erre: 11. - Li Dzsin)
2013. jún. 13. 11:57
Többet látnak női ... mint kenyeret az tuti
2013. jún. 13. 11:47

Gratula a kislányhoz!


A dokihoz meg.. a helyedben megkeresném a kórház betegjogi képviselőjét és körülérdeklődnék, hogy mit lehetne tenni. Valószínűleg ha veled ilyen nem törődöm volt, mással is ilyen. :S


Ezért kapni fogok a fejemre, de: komolyan azért nem mentél el dokihoz, mert még véreztél és ilyenkor nem illik?! Ezek orvosok, láttak már mindent. Mehetsz vérezve, totál szőrösen, őket nem érdekli... Legalább egy telefont megereszthettél volna, hogy hahó, ez normális hogy nem tudok ülni, annyira fáj?! Sokunkkal ez a baj, hogy nem mernek kérdezni, meg az illem. A tököm az illembe ha az egészség a tét!

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook