Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Szorongok, de tűrök, amíg tudok fórum

Szorongok, de tűrök, amíg tudok (beszélgetés)

Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

1 2
43. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 42. - Horakulum)
máj. 30. 18:43
Köszönöm szépen!
42. horakulum (válaszként erre: 37. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 30. 18:37

Ez hatalmas trauma. Légy megbocsátóbb magaddal...a negatív gondolatok miatt is.

Amúgy a szedett gyógyszerek is okozhatnak kényszeres gondolatokat.

Ezeket a traumákat feldolgozni már önmagában életfeladat.

41. mekegi (válaszként erre: 40. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 30. 18:11
Szia! Inkabb privatban osztanam meg ha lehet.Szornyű amin keresztül mesz..meg olvasni is nehogy atelni ezzel a tudattal elni..
40. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 34. - Mekegi)
máj. 30. 16:53
Fentebb leírtam a történetem. Ha gondolod írj te is,én is szívesen meghallgatlak.
39. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 38. - Globus)
máj. 30. 16:50
Szedett gyógyszerek,maga az alapbetegség... nem tudnám ellátni,mert mint "láthatod" sokszor magam dolgát is nehéz. stb. én ezt be is látom már.. Annak mi értelme,hogy beteg ember szül egy beteg gyereket aztán szegény intézetbe kerül? persze,fáj de most ez a legkisebb bajom
38. globus (válaszként erre: 37. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 30. 16:23
Mit jelent, hogy előre megmondták, gyerek nem lesz? Milyen okból? A szedett gyógyszerek, kezelések miatt, vagy nőgyógyászati, alapbetegség szempontjából? Szerintem ma már bárki szülhet, ha teherbe esik, gyógyszereket addig kicserélik vagy osztályon tartják, ha komolyabb, életet veszélyeztető ügy. Gondolj bele, még kezeletlen őrülteknek is 3 vagy több gyereke lehet, aztán intézetbe kerülnek :/
37. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 33. - Horakulum)
máj. 30. 16:05
Leírom az egészet elejétől. Tehát,47 múltam. 13-14 éves koromban a saját apám meg nagyapám molesztáltak és fenyegettek ha elmondom valakinek megölnek. Mindent magamba fojtottam,így alakult ki a szorongásos depresszióm.Onnantól sokat voltam kórházba. Kezeltek ECT-vel is tudod az áramos kezelések. Mikor ébren csinálták azt hittem,meghalok. Már csak altatásba csinálják mert sokan bele haltak. Rengeteg féle gyógyszerrel próbálkoztak,de csak ezzel tudtak ennyire is helyre hozni. Már kezdtek előtte lemondani,mert beszélni mozogni sem tudtam kb vegetáltam.Meg össze-vissza beszéltem már mikor tudtam. Szóval nagy eredmény már ez is,ahhoz képest. Közben,egy ilyen kezelés után mertem elmondani a kezelőorvosomnak. Apám akkor már nem élt,nagyapámat meg nem vitték börtönbe mert már öreg volt és beteges. Megmondták hogy ha lesz is párkapcsolatom,gyerek sosem lehet. Aztán hála Istennek megtalált a párrom,aki szeretett/szeret elfogadott/elfogad olyannak amilyen voltam/vagyok. Aztán még sokszor vissza kerültem a pszichiátriai osztályra mert dührohamaim voltak szorongtam stb. 2 évig voltam Füzesabonyba is a Pszichiátriai Intézetbe. 2018ba kerültem haza. Utána pár évig elvoltam,de mostanába elég gyakran vissza kerülök gyógyszerállításra. hát,ez van most sajnos.
36. horakulum (válaszként erre: 16. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 30. 15:53

Áhám.

Nem vagy reménytelen eset. Igazából le is írtad a boldogtalanságod okát, okait.

Gyermek hiánya, nem ideálig párkapcsolat, elhanyagolt környezet, emiatt szintén lelkiismeretfurdalás.

Tehát boldogtalan vagy, és kb tudod, hogy merre keresd az okát. Azt is tudod, hogy mit tenne mondjuk boldoggá? Nagyon nehéz lenne egy pár órát át elfogadni magad így, ahogy vagy és nem küzdeni ellene és nem lelkifurdalni a negatív gondolatok miatt? Szerintem azért is jut eszedbe mások halála, mert annyit szenvedtél már a mások által kiváltott, eléd tükröt tartó gondolatoktól, hogy nem akarod többet látni őket, nem akarod többet érezni azt, amit ez kivált belőled és folytatódik a spirál. Belefáradtál, kimerült vagy, semmitől sem lett jobb. Mert nem is változott semmi. Sem a körülményeid, sem a párkapcsolatod, se nem lett kevesebb terhes nő az utcán és a közértben és tudod mi nem változott még? Te magad sem. Mármint a felfogásod, hozzáállásod, adott reakcióid. Nem, nem vagy reménytelen eset. Csak Te is kellessz hozzá, ezen dolgozni kell, nap mint nap. De lehet rajta sem a pszcihológus vagy pszichiáter segít majd, hanem más.

A pap akkor hoz feloldozást, ha pl. a gyónás segít rajtad, mert van hited. Ha nincs hited, lehet csak tovább mélyíti az állapotodat, ha örödgről és egyebekről diskurál majd a negatív gondolatok kapcsán.

Ha hiszel, akkor kérj egy imában feloldozást. Ha nem, akkor ne menj paphoz sem.

Írj ide bátran a fórumba, ha egyedül vagy és szenvedsz. Vagy akár nekem is privátban.

A boldogtalan élethelyzetben nem lehetünk boldogak, de elkezdhetjük másképpen látni a helyzetünket, vagy tenni ellene, tenni a jobban létünkért és már ez is ad egy kis kapaszkodót.

Ne mondta senki, hogy könnyű lesz. De meg kell próbálni!

Apró, nagyon apró lépésekben.

35. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 32. - 7cfc028299)
máj. 30. 15:50
13 éves korom óta gyógyszereken "élek". Most is 3 féle ami csak pszichiátriai. a többi testi betegségekre van még vagy 5 féle
34. mekegi
máj. 30. 15:48

Kedves forumnyito!

En is egy elegge szorongos vagyok.. ha van kedved szivesen meghallgatlak.

33. horakulum (válaszként erre: 30. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 30. 15:43

Írd le mit próbáltál eddig és ötletelünk.

Terápiára most nem jársz, vagy eddig sem volt lehetőséged, tehát eddig sem jártál? Hány éve küzdesz a szoronsággal? Hány éve kezelnek gyógyszerrel? Biztosan a megfelelő gyógyszerrel kezelnek? Milyen tipusú szorongásod van? Majd visszaolvasok, hátha ezek közül van már, amit leírtál.

A szorongás, az félelem valamitől, egyfajta kontrollvesztéstől. Ezt kell körüljárni. És agyalás, ezerrel. Túlgondolás. Tehát a gondolatokon is dolgozni kell. A gondolkodásmódon. A hozzáállásodon, a saját magunk elfogadásán, akár az állapotunk elfogadásán is. Az elfogadás kulcsfontosságú.

máj. 30. 15:33
Minek tűrsz? Kérj olyan gyógyszert, ami oldja a szorongásod. Van vagy 100 féle, valamelyik biztos hat.
31. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 28. - Globus)
máj. 30. 15:08
Ez így igaz!
30. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 27. - Horakulum)
máj. 30. 15:07
Értem,de nem tudom mit próbálhatnék még..
29. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 25. - New(l))
máj. 30. 15:06
Nem járok terápiára. Azt mondja,a betegséggel jár sajnos. Próbálom elnyomni őket. Nem próbáltam még zenés mantrák hallgatását.
28. globus (válaszként erre: 27. - Horakulum)
máj. 30. 13:57
Akár a sportban: ha megpróbálod, veszíthetsz. De ha meg sem próbálod, már veszítettél.
27. horakulum (válaszként erre: 22. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 30. 13:52

Egy dolog állandó, a változás. Így akár lehet jobb is.

Ne higgy azoknak, akik lemondtak a jobbanlétről. Lehet, hogy alapvetően egy életen át fogsz küzdeni vele, de lehetnek jobb periódusok is.

Önmagában a gyógyszer nem fogja elhozni a "gyógyulást", ez biztos. Az csak tünetileg kezel, segít (vagy nem), de nem oki terápia. Foglalkozni kell a lélekkel, az esetleges hiányállapotokkal (mikro- és makroelemek, mert igen, ezek hiánya is okozhat szorongást már önmagában, tehát egy funkcióbeli zavar) és foglalkoznod kell magaddal is, a gondolkodásoddal is napi szinten, hogy jobb legyen.

Én erre bíztatnálak. Ezer út létezik, de nem tudjuk számunkra melyik válik be, melyik segít érdemben. Egy biztos, ha meg sem próbálod, akkor...

26. globus (válaszként erre: 22. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 30. 12:22
Ha férjeddel meg tudnád beszélni, amit gondolsz róla, és ő azt mondaná, hogy ne foglalkozz vele, akkor nem kellene vele foglalkoznod. Amit táplálsz, az a bűntudat.
25. New(l)
máj. 30. 12:03

Jársz valamilyen terápiára? Áter mit mond a kényszergondolataidra?

Mivel próbálod megszüntetni őket? Zenés mantrák hallgatását próbáltad már?

24. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 23. - Birebora)
máj. 30. 11:57
Akkor jó ha érted. Sajnos ez egy hosszú és szomorú történet. Köszönöm!
23. birebora (válaszként erre: 22. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 30. 11:38
Nem, nem értettem, de most már igen. Javulást neked.
22. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 21. - Birebora)
máj. 30. 11:36
Nem érted hogy nem vagyok kiszolgáltatva senkinek? Saját magamat tűröm,illetve az állapotomat. Rossz közérzet,szorongás. Pszichiátriai beteg vagyok,szorongásos depresszió a diagnózisom. Sajnos,csak karban tudják tartani gyógyszerekkel de jobb már nem lesz sajnos.
máj. 30. 11:20
Nem tudom mennyire vagy kiszolgáltatva annak akinek tűrsz, de hosszútávon az egészségedben kárt tehetsz a tartós szorongással és tűréssel.
20. globus (válaszként erre: 19. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 30. 10:49

Bármi, ami örömet okoz. Konyhai siker, virágok gondozása, kis újítás a lakberendezésben, nem költséges vásárlás, csak átrendezés. Rejtvény, könyv, természet, séta, valami csak van, ami vonz? Ölelés, dicséret, jó szó ingyen van, ha javul a közérzeted, eltűnnek maguktól a sötét gondolatok. Én sem a papban bíznék, hiszen ezzel rögzíted magadban, hogy bűnös vagy, pedig nem.

Szoktatok férjeddel beszélgetni?

19. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 18. - Globus)
máj. 30. 10:42
De mégis,hogy kezdjem?
18. globus (válaszként erre: 16. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 30. 10:29
Kis lépésekben kezdheted. Úgy nem lehet, hogy előre megmondod, mi nem fog sikerülni. Ha nincs motivációd változásra, akkor nem lesz változás.
17. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 15. - ~ Luna ~)
máj. 30. 09:02
Köszi,most jól megvigasztaltál..
16. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 14. - Globus)
máj. 30. 09:02
Hát,nem vagyok elégedett boldog. Sajnos nem született gyerekünk. A párkapcsolatom sem az igazi. Nem tudom,minek tudnék örülni. Reménytelen eset vagyok ugye? Nem olyanok a körülményeim sem.. meg a közérzetem sem hogy például rendbe tudjam tartani a környezetem és az örömet okozna. káosznak érzem az életem :(
15. ~ Luna ~ (válaszként erre: 13. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 30. 08:47
Hát, rajtad a pap nem fog segíteni.
14. globus (válaszként erre: 13. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 30. 08:45

Úgy érzem, nem vagy elégedett, boldog, ezért amit ennek okául gondolsz, azt utálod másban, mert neki jó.

Erre megfelelőek a pótló, elterelő alternatívák. Ha valami nem sikerül, kiteljesedhetsz másban. Valami csak érdekel, ami a hobbid lehet és örömet okoz? Minek tudsz örülni? Kapsz elismerést?

1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Hoxa Facebook