*szólegó* - a megadott szó betűiből állíts össze amennyit tudsz :) (fórumjáték)
se, szil, szer, szerte, szeret, szereti, szesz, szeszt, szeri, is, liszt, lisztes, vizes, vizet, visz, vesz, veszt, vesztes, lesz, est, este, esete, el, Etel, Eti, Eszti, Eszter, elvisz, elvesz, elveszt, evez, eres, eret, eset, Elvis, ez, ezt, ti, Teri, tesz, rizs, retesz, reszel, levisz, levesz,
telefonkönyv
les,le,el,ma,am,aj,ja,tao,moa,cet,eset,este,est,sete,tej,te,nej,neme.nem,net,ne,ejt,ej,csen,menet,met,sejt,sem,se
szilveszter
vég, végig, vész, vészt, vél, vélt, véd, év, ég, égi, égit, ész, észt, él, élt, géz, gézt, gél, gélt, igét, igés, igéz, igáz, igát, Ilát, Idát, itt, Ság, szád, szál, sáv, sávot, szél, ág, Ági, Ágit, ász, ászt, áld, át, Ádi, lég, légi, légit, lét, liszt, Lizát, dél, déli, délit, délig, Dévát, dugott, dug, ovi, ovit, ovis, olt, tév, tol, told, tud, tudás, táv, tág, Tiszát, tágul, tágult, tolt, száguld, gigász
Lesencetomaj
só, bel, sár, vásár, ól, lóra, lista, belát, belátó, sáv, vita, stóla, bitó, váló, váltó, óra, tóra, alá, aláás, aláásó, bóvli, elvár, elváró, táv, váró, ráver, vers, ver, valós, való, alávaló, is, liba, savó, sav, ártó, álló, tál, ital, leváló, elváló, rávet, bal, báli, abál, abáló, láva, sál, alsós, alsó, bevár, alvás, tárló, illó, rabló, valló, bevalló, seb, alól, libás, esti, est, ellátó, vállas, váll, róla, les, tára, bestia
végigszáguldott
kolbász, fesztivál, áll, ász, bál, láb, fest, festi, est, esti, váll, válás, sál, fel, kel, kell, ok, sál, száll, szál, szállás, szász, száz, sás, sáv, ivás, báli, szesz, szil, seb, zseb, szel, kosz, zsák, ás, felás, elás, leás, ti, is, fizet, szel, lesz, ásás, olt, oltás, tesz, kitesz, ki, kit, lik, tik, sávos, lokál
bevásárlólista
is, ismer, ismeret, ismer, ismert, Imre, itt, ijeszt, ijesztő, sitt, sem, sejt, sejti, sejtő, sőt, mi, mert, meri, est, este, esti, eset, eseti, eme, erjeszt, eresz, eresztő, ereszti, erezi, eres, rizs, rizst, rejt, Rejtő, remete, rőt, ti, tiszt, te, terem, termett, termete, terjeszt, terjesztő, teremtő, teremt, tő, tej, tejet, tejes, tőr, tőre, tőrt, jer, jő, sőt, sem, se, sző, szőtt, szőtte, szőttes, szőttest, szőr, szőre, szőrt, ős, őse, ősei, őseit, őr, őrzi, őriz, őt, őz, őzt, őzet,
kolbászfesztivál
Kedves Banános Zselé! Ebben a fórumban nem az a feladat, hogy betűket és szótagokat írjunk, hanem a feladványként megadott szó betűiből alkossunk új szavakat, lehetőleg minél többet.
napfelkelte
nap, al, akt, fel, fel, el, Elke, Eta, Ella, Ete, Eta, lap, lak, kap, kel, kelte, kelet, kell, kan, teke, te, tele, tan, elkelt, felkelt,
kereszténydemokrata
gabona,noa,goa,no,na,ob,a,pehely,eh,nap,le,el,e,on,en,an,ban,ben,be,eb
napfelkelte
rezsi, csökken, csökkentés, ken, öcs, és, tér, rét, szét, szer, szikes, szike, szik, szék, kész, kén, kék, ki, csekk, csere, réz, rés, teke, eke, ken, kent, kenés, kénes, kétes, két, tök, köt, kötés, cent, centi, kés, néz, nézet, rekken, ekként, int, intés, szinte, szint, szenes, csikk, csökkenti, szökés, szekér, szent, szeret, szereti, szeretés, keres, kereszt, keresztes, kicsen, csenés
gabonapehely
természet, te, terem, terme, termesz, termeszt, tér, tesz, teszt, emészt, est, este, estem, eset, esze, eszes, mer, mert, mér, méret, méretes, mérte, mész, meszet, meszes, ét, ért, ész, észt, szer, szert, szerte, szét, szemét, szem, test, teste, testes, testem, eset, esetem, esete,
rezsicsökkentés
haza,az,aha,ah,ha,a.szeretet,szere,szer,szt,e,eresz,eres,erez,rest,teres,tere,te,eset,este,est,tar,arasz,ara,azt,rest,hat,terasz,
természetes
vár, váz, víz, ár, már, ím, íme, de, éled, rám, vám, máz, máz, érez, vérez, áld, emez, mez, rém, rím, málé, elvár, elír, íz, érdem, melír, vád, mered, ered, élez, mérv, elér, relé, remél, evez, míder, elé, dél
hazaszeretet
kor, korom, kefe, két, kék, kéken, ken, orom, ok, rom, retek, rém, mén, mér, mérte, mértek, fok, feketén, fém, fér, eke, ekén, ekém, eme, ere, eret, erem, kefe, kefém, kefén, kerek, keret, keretén, kén, ként, kék, kéken, kékem, tor, torom, tér, téren, teke, tekén, tekém, ék, éke, én, ne, néne, nekem, ékem,
árvízvédelem
növény, név, néne, német, ne, nem, neme, nemes, nett, nesz, neszes, öv, öve, övet, öves, övem, övemet, övé, ön, önt, öntés, öntésem, önrész, önrészem, önrészt, önrésze, vény, vét, vérmes, vér, véres, vész, vészes, vés, véste, véstem, ver, verés, verte, vertem, verem, verme, veszt, vesztés, vesztésem, veszett, vesz, veszem, én, énem, év, éve, évet, évem, évemet, ét, éter, ész, észt, és, étterem, érem, érme, érmet, érett, nyer, nyerte, nyertes, nyertem, nyest, nyes, nyeste, törvény, tény, ténye, tényem, tév, téves, tér, tere, teret, terem, tesz, teszt, tesztem, termesz, termeszt, eresz, ereszt, eresztés, est, este, estem, estém, esem, esett, rém, rémes, rét, rétes, rétest, réten, rétem, metsz, metszés, mersz, mersze, mész, mesze, meszet, mér, mérte, méret, mérete, ez, ezt, ezé, ezért, eszem, eszét, enyv, enyves, enyvet, enyvem, Eszter, sért, sértés, szövet, szövés, szövése, szövésem, szövést, szövete, szövetet, szövetem, szerte, szét, sért, sötét, sövény, sértem,
koromfeketén
szám, szamár, fül, ül, már, rám, ám, ma, ár, rá, ráül, far, láma, lám, alám, alá, aláz, szár, szül, fa, sül, mar, marás, ás, mára, más, máz, áraz, áram, zár, ráz, sár, Sára, frász, láz, ász
növénytermesztés
uszoda,ad,asz,az,uo,ua,au,a,technika,te,tik,kit,ki,ti,tea,tek,et,at,ak,ek,nak,na,Kati,kat,ka,ke,cet,toka,to,oki,oka,ok,kai,ia,ai,szoda,ct,hakni,ha,he,eh,ni,Nika,tk,akit,aki
szamárfül
kedély, javít, javító, vél, él, lé, lék, kel, kél, kedv, ív, ível, jel, jó, jól, ló, ól, tó, óta, díj, díja, íj, éj, jé, kéj, két, téka, jak, óta, adó, adó, óda, kód, óv, de, dél, véd, vét, vétek, vétel, elé, éle, tél, lét, te
uszodatechnika
test,est,se,te,e,súly,kontroll,tor,tok,okt,ok,út,úr,kor,troll,tol,toll,olt,túr,rút,sort,sor
kedélyjavító
meg, megerősít, méreg, mer, merít, merítő, merítés, mér, még, ege, eget, egér, erő, erős, erőt, erőset, erősít, erősítés, eset, este, esetem, estem, estém, erőm, erőmet, erősítem, Ete, gőte, gér, rőt, rét, rétem, rég, rege, regém, regét, rím, rímet, ős, őt, őse, őst, se, sem, sért, segít, segítés, sőt, sereg, ír, írt, te, tő, tőr, tőre, ég, ér, ért, és, ét, megért,
testsúlykontroll
sport, magazin, maga, tag, mag, az, por, port, mar, mart, sort, Orsi, rizs, szag, zamat, rag, ragaszt, irt, mi, ti, apa, aga, amaz, marat, iga, ima, ami, amit, na, rang, rangos, oszt, osztag, poszt, pita, para, pata, maszat, tor, part, parti, maszat, most, som, mos, mosat, rom, nos, no, ni, int, ont, tan, szimat, szirom, szirt, pont, pint, sima, simogat, azt, gaz, gazos, zsinat, ing, inga
megerősítés
szabaduló,szabadó,szabó,szabad,dó,adó,dó,művész,mű,vész,ész,vés,vsz.szó,sóz,só,aló,ló,ól,dl,dm,am,ma,ml,év,él,lé,szél,óv,au,ua,alu,ala,al
sportmagazin
gyerek,gyere,gyep,gyepe,gyepek,gyepen,ere,erek,rak,rap,kan,ken,kap,kegy,kegye,kegyen,nap,nagy,agy,ark,per,perek,pere,pen,park,pank
szabadulóművész
méreg,rém,mér,erg,ér,érme,érem,lent,len,net,ne,én,né,te,ét,sí,és,se,telés,tél,léte,lét,élt,élet,étel,rés,rémes,réme,ín,tlen,elem,eme,lesé,les,e,rég,gémes,gém,mégse,még,meg,gem,ménes,méne,mén,nemes,neme,nem,lég,gél,leg,érmes,leng
gyereknap
vizit, visz, vissza, viszi, viasz, viaszt, vizet, vizét, vizes, vigasz, vigaszt, vigasztal, vény, vénye, vényt, vég, vége, véges, véget, vél, véli, vélemény, véleményt,vét, vétő, véti, vele, vél, vet, veti, vető, velő, velőt, vesz, veszt, veszti, veszi, vő, vőt, issza, Iza, igényel, igényelhet, igényelhető, iga, ige, igét, igaz, Ila, szag, szél, szét, szeg, szegi, szegő, szegőt, szegény, szegényt, gél, gélt, gaz, gazt, géz, Éva, Évi, Évit, ész, ég, égő, égőt, éget, égi, égit, év, évet, éves, él, élő, élet, élete, élte, élhet, élhető, és, észt, vész, vészt, nyél, nyel, nyelhet, nyelhető, név, nő, nős, nőst, nőhet, nevel, nevelhet, nevelő, nevelőt, nővel, enyv, enyves, enyelgő, enyelgőt, enyelgés, ehető, egész, egésze, egészet, ez, ezt, evez, evező, evezőt, liga, lé, leve, levet, leves, levest, lég, legény, legényt, lehet, lehető, lesz, lő, higany, higanyt, hit, hite, hiteles, hét, hete, hetes, ti, Tisza, tő, teve, teli, téli, télies, tév, téves, tegez, tegező, tegezés, ős, ősi, őse, televisz, visszaél, ige, igen, legény, legényt, legénye, elvét, levet, levető, nevető, vég,
méregtelenítés
költ, költség, fel, feljegyzés, jegyzés, jegy, ölt, felölt, leölt, leöl, egy, egyes, legyez, legyezés, légy, tél, lét, tele, fele, felé, fél, félt, feles, felél, föl, kés, kész, szék, szél, két, ész, eszel, kegy, kegyes, kegyel, kegyelt, kel, kell, gél, lég, gyök, szög, szögel, tegez, tegezés, jég, fék, kéj, tegye, tesz, szeg, szegel, féle, ejt, elejt, ejtés, elejtés, leejt, leejtés, költés, elkölt, elköltés, köt, kötés, tök, elköt, leköt, elkötés, lekötés, jegyes, jegyzet, fekély, él, lé, élet, étel, széf, szét, szégyel, esszé, és, ék, ékes, ékel, ékelés, éket, teke, teljes, tej, tejel, tejelés, fej, fejés, lefej, lefejés, fejelés, fejel, géz, kezes, kezel, kezelés, egész, szökés, elszökés, el, le, jegel, jegelés, jeges, kösz, fékez, fékezés
visszaigényelhető
követ, követel, követelmény, költemény, költeménye, költemények, köt, kötény, kötények, követek, kötelék, kömény, kömények, köményt, könyv, könyve, könyvek, könyvet, öv, öve, övet, övem, övemet, ölet, vet, vetemény, vetemények, vetés, vetése, vetések, vetél, vetélek, vény, vénye, vények, vényem, vényt, eke, ekém, ekét, Ete, Etel, elme, elmét, elem, elemét, elmék, levél, levet, leköt, lény, lénye, lények, lényem, lét, léte, létem, metél, metélt, metélek, meny, menye, menyét, menyétek, ék, éke, éket, ékel, ékem, étel, étke, étkes, élet, élete, életem, életek, ékes, év, éve, éves, évem, évet, éveket, évek, növel, német, nyel, nyelek, nyelv, nyelve, nyelvem, kemény, kénye, kényes, kétes, kötél, elkövet, lekövet, leköt, elköt,
költségfeljegyzés
sztrájk, bizottság, ág, gát, tág, át, tár, tát, társ, szár, ráz, zár, zsák, szokás, kosz, ász, bázis, is, kis, ki, rák, kár, rákos, káros, soká, ott, itt, ok, kos, sok, tok, bár, báj, táj, jár, járás, kijár, kijárás, kitát, ásott, kiás, kiásott, kitár, kitárt, bot, kottás, gáz, gázol, gátol, gátlás, gitt, kit, ti, bikát, birkát, társ
követelmények
dinnye, in, ina, inam, ideg, Ida, ima, ige, ni, ne, nem, nagyi, nagy, egy, enni, Emi, mi, mai, megy, menny, mag, meg, min,
sztrájkbizottság
További ajánlott fórumok:
- SZÓ-kígyó:Egy 3 betűs értelmes szóból jussunk el egy megadott 3 betűs szóig, úgy hogy minden lépésben csak egy betűt változtatunk meg!
- SZÓKIRAKÓ JÁTÉK, a megadott betűkből írjunk egy értelmes szót!
- JÁTÉK a szavakkal! Mondatodban minden szó a megadott betűvel kezdődjön!
- 3 betű egy mondat. A megadott 3 kezdőbetűvel írj egy mondatot, és adj meg újabb három betűt.
- SZÓ-KÍGYÓ: Egy 4 betűs értelmes szóból jussunk el egy megadott 4 betűs szóig úgy, hogy lépésenként maximum 2 betűt változtatunk meg!
- Három megadott betűvel alkoss háromszavas kifejezést, mondatot!