Szocpol igénylés (beszélgetés)
Sziasztok!
Ha a házastársak közül az egyik 41 a másik 30 éves, akkor is felvehető a szocpol?
Nagyon fontos lenne a válasz!
Előre is nagyon köszönöm!!!
Tényleg adnak félszocpolt hiteltörlesztésre is? Mi 5 éve vettünk fel hitelt használt lakásra, de a szocpolt még nem vettük igénybe. Jelenleg egy gyermekünk van, de szeretnénk hamarosan még egyet. Szóval így fel lehetne venni 2 gyerekre, a hitel törlesztésére is?
Hol kell ezt megérdeklődni? A bankban (ahol a hitelünk van) vagy az önkormányzatnál?
Minimum 500ezer forint fel kell venetek hitelbe, ez a szocpolhoz kell.
Aztán önkormányzatnál kérnetek kell egy olyan papírt amin igazolják, hogy nem vettétek még igénybe szocpolt. ehez kell a házassági papír személyitek, a gyerek anyakönyvije. Ezzel a papírral besétáltok a banka és ki kell, hogy adják. Ennyi kölcsönnél viszont nem tudom,hogy válalhattok-e még egy gyereket.
Sziasztok!!SEgítségre lenne szükségem. szeretném igényelni a szocpol-t, de nem tudom mit kell tenni ez ügyben. Hová kell mennem, milyen papírok kellenek stb...ha tudtok segítsetek.
Első gyermekem májusban született ,de szeretnénk majd másodikat is. Egy éve beköltöztünk közösen épített házunkba, hitel nincs. Aki tud segítsen!!!!!!! köszi
Szia Duncan!
Megtudnád nekem adni ennek a hitelügyintézőnek az elérhetőségét?
Nagy segítség lenne nekünk is... :-)
Köszönöm szépen előre is!
Sziasztok!
Mit tudtok arról,hogy jan.1-től megszűntetik a szocpolt?
Sziasztok!
Mi nemrégiben vettünk egy teljesen új házat, ifjú házasok vagyunk, az önkormányzatban adtak ki igazolást, hogy nem vettük még igénybe a szoc.polt. a házra hitelt is vettünk fel és a gyerekeket (2) bevállaltuk. Így megkaptuk a teljes szocpolt (2.400.000.-) Nekünk volt egy nagyon jó hitelügyintézőnk, Ő intézett mindent, nem kellett mennünk sehová csak egyszer a bankba aláírni a szerződést, és mindezért nem kért pénzt sem, mivel szerződésben állt az adott bankkal, akitől felvettük a hitelt. Ha van kérdés szívesen válaszolok, ha tudok:)
Sziasztok !
Segítséget kérek: 40év feletti házaspár, egy 16 éves gyerekkel, 50% örökölt tulajdonrésszel -családi ház-, bővítés(tetőtér külön bejárattal)címen igényelhet még szocpolt? Ha igen, csak az OTP-nél ? Köszi
Sziasztok
Kérdésem a következő
Közös tulajdonban lévö lakás megvásárlása esetén igénybe vehetö-e a szocpol /ha a tulajdonrészem 50%
Üdv
Z
Azt szeretném megtudni, hogy ha van 4 gyermekem és ebből kettőre már nem igényelhetek szocpolt mert elmúltak már 25 évesek, akkor a másik kettőre mennyi jár?
900e+1500e v. 1400e+200e?
Mert a szocpol iroda szerint a születési sorrend számít, tehát összesen 1600e jár. Viszont a legtöbb bank szerint meg két gyerekre kérem és két gyerek után 2400e jár.
Most akkor hogy van ez?
Sziasztok!
Párommal Friss házasok vagyunk, és arra lennénk kíváncsiak, hogy tudnánk szocpolt igényelni, ház nincs a nevünkön ,szülőkhöz szeretnénk épitkezni.
Milyen lehetőségeink vannak?
2gyereket szeretnénk,lehet felvenni szocpolt?
nekem a helyi otp ben mondták,de bizti ők is kérnek érte ügyintézési díjat:-(van aki ilyenekkel foglalkozik,de sajna nem tudok konkrétabbat
talán tudásbázisban kérdezd meg...
Sziasztok!
Mi a teendő akkor, ha a házunk bővítéséhez szeretnénk igényelni a fél-szocpolt?
Nem veszünk igénybe hozzá hitelt, így nincs is bankkal kapcsolatunk.
Hol tudom elintézni?